Podvedená

Podvedená https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345670/bmid_podvedena-gw0-345670.jpg 4 322 110

Kate Linville a Caleb Hale série

1. díl >

Scenárista Jonas Crane doufá, že v osamělém domě v yorkshirských slatinách unikne hrozícímu syndromu vyhoření. Doprovází ho manželka a jejich malý syn. Trojice však netuší, že ve stejnou dobu hledá jistý nebezpečný kriminálník na útěku před policií bezpečnou skrýš: Denis Shove je v podezření, že brutálně zavraždil policistu Richarda Linvilla. Kate Linvillová, dcera oběti a vyšetřovatelka ze Scotland Yardu, ztratila v otci jedinou osobu v životě, k níž měla citový vztah. Na vlastní pěst se pokouší zločin objasnit. Přitom zjišťuje, že její milovaný otec nebyl tím mužem, za kterého ho považovala. Přichází dramatické pravdě na stopu – a netuší, že rodině Cranových již začal závod s časem.... celý text

Přidat komentář

asam
03.04.2024 3 z 5

Chvílema jsem se ztrácela. Dočetla jsem. Ale někdy méně znamená více.

pearlness
25.07.2023 3 z 5

I pro mne bylo setkání s autorkou Charlotte Link náhodou. Koupila jsem si v "super akci" její knihu Zmizení nevědouc, že se jedná o 2. díl. První díl, knihu Podvedená, nebylo lehké sehnat. Nová kniha už na pultech není.

Nemohu říct, že by se kniha Podvedená, slibující mysteriózní zločin, četla špatně. Autorce se velmi dobře podařilo propojit dvě příběhové linie, a nedá se ani vytknout námět, který byl, v dnešní záplavě thrillerů, originální. Nicméně ... mám ke knize tři výhrady (za které strhávám hvězdičky):

1) Hlavní postava, vyšetřovatelka Kate. Už dlouho se mi nestalo, že by mi byla hlavní hrdinka tak nesympatická. Zakomplexovaná od hlavy až k patě, a na to, že je vyšetřovatelkou ze Scotland Yardu, což autorka několikrát nezapomene zmínit, dělá jednu chybu za druhou. A co mě úplně dostalo, stačí v půlce knihy změnit účes a z hlavní postavy se stává zcela jiný člověk i detektiv.

2) Intuice všude, kam se podíváš. Téměř všechny postavy, od vyšetřovatelů po bezdomovce, mají "nevysvětlitelnou" intuici. I když to by spadalo pod termín "mysteriózní", mám takový pocit, že když Charlotte Link neví, jak něco vysvětlit, rozuzlit, vnukne postavě šestý smysl. S tímto darem by mohla autorka více šetřit.

3) Chyby v textu. Chybějící písmenka ve slovech, nesmyslná slova a gramatické chyby. Chápu, že se sem tam dá něco přehlédnout, ale na mě je jich na jednu knihu hodně.

Autorce dávám ještě druhou šanci, nejen kvůli tomu, že už 2. díl mám :-D Třeba mě nová Kate překvapí.


marti7729
07.07.2023 4 z 5

Prvni setkani a tak trochu nahodne s touto autorkou. Super detektivka s prima zajimavou zápletkou. Moc me bavila a cetla se sama. Je to spis takova oddechovka, milovnici severskych detektivek by meli asi jiny nazor, ale na leto idealni knizka :)

MiskaMa
20.03.2023 4 z 5

Zápletka byla originální, bavily mě obě dějové linie. Jsem zvědavá na další knížky ze série Kate Linville a Caleb Hale.

Bubo19
04.01.2023 4 z 5

Tak jsem zase jednou zkusila detektivku - thriller, ale doby kdy jsem hltala Nesba a spol, se u mě asi nevrátí. Zůstanu u detektivek ve stylu Agathy Christie, kdy si v poklidu vybírám, který z podezřelých je pachatelem obyčejné vraždy. Tím ale nechci hanit tuto knihu. Četla se výborně, autorka rozběhla dvě linie a u každé je napětí cítit skoro na každé stránce. Máme tady brutální vraždy, pár odporných postav a vyšetřovatele, kteří mají problém s vlastním životem, ale detektivní práce jim naštěstí jde. A závěr, ten jsem opravdu nečekala.

hmdaknihtabaze
21.11.2022

Neoplývám volným časem, ale knížku jsem zhltla na posezení. Ňam ňam.

martina2540
01.07.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, obě sledované linie pro mě byly zajímavé.

Babo
06.06.2022 4 z 5

Další kniha,která se čte sama. Přesto jednu * ubírám. Ten závěrečný kotrmelec mi přišel přece jen moc.

Janík511
16.04.2022 4 z 5

Čtiva kniha, která není vůbec špatná. Jen konec se mi úplně nezamlouval, proto ubíram na hodnocení.

PetraCy
04.03.2022 5 z 5

Dobrá detektivka, určitě se ještě k této autorce vrátím...

Pája699
14.12.2021 2 z 5

Uffff, tak tohle byl neskutečný boj knihu dočíst. Těšila jsem se na případ policisty Richarda Linvilla, který byl brutálně zavražděn. Co skrývá jeho minulost? Jaké tajemství vedlo až k jeho smrti? Místo toho se více méně v knize řešil druhý příběh Stelli a Jonase Cranových + Denis Shove a Tereresay Malyanová, který mě nebavil. Sem tam se to místy prolíná….ALE..dlouhé, nudné pasáže, zbytečně natahované. S knihou jsem se trápila 7 dnů a jsem ráda, že to mám za sebou a můžu se pustit do čtení jiné knihy.

raty
23.11.2021 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a vypadá to, že bychom si mohly rozumět. Dobře vystavěná a celkem originální zápletka, psychologie postav pěkně rozepsaná, stupňované napětí ... prostě pro mě správná atmosféra. Někomu se možná nemusí líbit delší popisy, ale já to beru tak, že autorka jde víc do hloubky a baví mě to.
Řešení případu mě dlouho vůbec nenapadlo, a také tajemný prolog pro mě zůstal tajemným, až do konce knihy. Už teď se těším na další případ Kate a Caleba.

MMacicekk
19.11.2021 5 z 5

Skvělá detektivka, od které se mi nechtělo odcházet. Autorka umí pracovat s postavami, rozvíjet jejich charaktery, a tento styl se mi líbí. Vůbec jsem neměla pocit, že by popisy byly zdlouhavé. Spíše naopak. Scény byly napínavé, překvapivé, knihu jsem si užila do poslední stránky a těším se na další případ Kate a Caleba.

harena
07.11.2021 4 z 5

Opět dobré čtení, spisovatelka v tomto detektivním příběhu dokáže výstižně popsat jednotlivé postavy, jejich úvahy a myšlenkové rozpoložení. To mám ráda. Navíc je příběh čtivý, napínavý, dobře vystavěný a líbí se mi, že se tu autorka věnuje právě jednotlivým postavám, ke kterým získávám vztah a fandím jim. Jak už to často v detektivkách bývá, i tady se detektiv Caleba vrací z protialkoholní léčby, ale do vyšetřování se plete Kate ze Scotland Yardu, protože jeden ze zavražděných byl její otec. Věřím, že v druhém díle Kate najde sebevědomí a že získá i pár přátel, aby byla šťastnější. Druhý díl už mám doma.

Jenny46
31.10.2021 3 z 5

Moje první setkání s autorkou, knihu jsem četla delší dobu - nemohla jsem se vůbec začíst a knihu odkládala...
Možná mě rušilo hlavně zdlouhavé popisy, někdy nudné a děj byl předvídatelný, ale určitě zkusím ještě další knihu 3,5*

ivoiro
15.10.2021 4 z 5

Tak tohle byla hodně slušná kniha. Těším se na pokračování.

Elapheg
12.09.2021 5 z 5

Charlotte Linková opět nezklamala. Souhlasím s uživatelkou Danago, že to je asi to nejlepší, co autorka napsala. Knihu Podvedená jsem četl až po Zmizení, ale v roce 2020 ještě nebyla na DK poznámka, že se jedná o detektivní sérii. Kate Linvillová se snaží najít vraha svého otce, i když v místě, kde její pravomoc policistky už nesahá. Caleb Hale vyšetřuje tentýž případ smrti jejího otce a případ se komplikuje. V tu samou dobu je na útěku zločine Denis Shove, který hledá úkryt pře policií, protože je z vraždy Katina octe hlavním podezřelým. Tohle bylo superdílko. Nakonec vše splyne v jeden příběh na konci a co chci vyzdvihnout, je, že vše je na konci vysvětleno a všechny linky příběhu uzavřeny, všechny motivy objasněny. Výborně jsem si početl a těším se na autorčinu novou knihu, kterou si s chutí přečtu. Pět hvězd a doporučuji. Pachatele si mi nepodařilo odhalit, což mi ale vůbec nevadí.

Januli
10.09.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná, bylo tam spousta napínavých části, ale taky i zbytečných pasáží. Trošku utaply konec, ale nelituji přečtení.

Arsi
06.09.2021 5 z 5

Skvělá detektivka, napínavé čtení. Jdu na další díl ze série.

Holly.W
03.07.2021 4 z 5

Od této knížky jsem toho moc nečekala, ale velice příjemně mě překvapila. Povedený příběh a napínavé finále. Určitě si přečtu něco dalšího od této autorky.

Štítky knihy

thrillery Yorkshire

Autorovy další knížky

Charlotte Link
německá, 1963
2013  83%Zapomenuté dítě
2013  82%Šmírák
2014  83%V údolí lišek
2017  85%Podvedená
2020  84%Zmizení

Kniha Podvedená je v

Právě čtených5x
Přečtených448x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených18x
Knihotéce232x
Chystám se číst249x
Chci si koupit44x
dalších seznamech3x