Hon na knížete Draculu

Hon na knížete Draculu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499836/bmid_hon-na-knizete-draculu-s50-499836.jpeg 4 300 75

Když Audrey Rose Wadsworthová se zděšením odhalila pravou identitu Jacka Rozparovače, potřebuje utéci Londýnu i svým zdejším vzpomínkám. Společně s arogantním, ale okouzlujícím Thomasem putuje až do temného srdce Rumunska, kde se nachází jedna z nejlepších škol soudní medicíny v Evropě... a stejně tak i další známý vrah, Vlad III., se svou legendární krvežíznivostí. Ale Audreyin životní sen je brzy znehodnocen brutálními nálezy na chodbách hrozivého školního zámku, načež je dívka donucena vyšetřovat zvláštně povědomé vraždy. A to, co najde, v ní opět probudí její příšerné strachy. V tomto pokračování strhujícího debutu Kerri Maniscalco, Po stopách Jacka Rozparovače, se setkáváme s dalšími bizarními vraždami v zámku Vlada III., též známého pod jménem Drákula. Mohly by to být vraždy podle předlohy... Nebo se zvrácený zabiják vrátil do světa živých?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

Hunting Prince Dracula , 2017


více info...

Přidat komentář

pavlaK98Q
21.04.2024 3 z 5

Za mě lepší než první díl, jakmile se hlavní hrdinka ohlíží za minulostí, tak je potřeba přeskočit stránky, ale dalo se to. Hlavní hrdinka začala dospívat a už mi nešla tolik na nervy. Asi tihle sérii dočtu.

Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se po pravdě celkem těšil, protože první díl série (Po stopách Jacka Rozparovače) se mi poměrně dost líbil a čekal jsem něco podobného. Bohužel moje očekávání nebyla úplně naplněna. V lecčems to podobné sico bylo, ale tenhle román mě štval takovou spoustou věcí.
Už od začátku knihy bylo jasné, že se autorka snaží navodit romanticko-mysteriózní atmosféru, bohužel k tomu využívá scény a události, které postrádají jakýkoliv logický smysl a existují zřejmě jen pro ono "romantično". Co mi vadilo asi nejvíc, je absolutní nepředvídatelnost a nekonzistence v chování postav. Hlavní hrdinka se někdy chová vyspěle, jindy zcela iracionálně nebo svým chováním či vnitřním monologem naprosto popírá své předchozí činy a pocity. Velmi iritující je také neustálé zaměření na oblečení (sukně na skoro každé stránce), neustále se opakující téma viktoriánské morálky ,ženy ve společnosti a "nevhodnosti" různého chování. I tady je samotná hrdinka dosti nepředvídatelná (alespoň pro mě), když ji připadá skandální být s mužem sama v pokoji, ale např. homosexualita ji žádným způsobem neudivuje. Z dnešního pohledu fajn, ale postava pak nepůsobí příliš přirozeně a konzistentně.
Další negativum vidím v celkově velmi špatné péči o některé detaily, což mi velmi narušovalo zážitek z knihy - škola, budiž, ale jsou tam pouze studenti jediného ročníku, kteří vlastně ani nejsou studenty ? Celkově umístění akademie na středověký hrad je nejspíš velmi dobré pro atmosféru, ale je v knize plno nedotažených detailů, které celou snahu shazují.
Forma, kterou je kniha psaná na jednu stranu umožňuje výborně sledovat pocity hlavní hrdinky, na druhou stranu tyhle pocity jsou, jak už bylo řečeno, velmi repetitivní a často si protiřečí.
Také by se mi líbilo, kdyby autorka méňe používala náhody, jako hybatele dějem, v knize je spoustu situací, kdy se hlavní hrdinové dostanou k informacím, nebo ze svízelné situace pouze nějakou náhodou. Obecně to nemusí vadit, ale tady je těch náhod prostě až příliš.
Nehledě na to, že jsem dosud psal o tom, jak je kniha hrozná, tak měla i něco do sebe. Příběh má spád, dobře se čte. Oproti předchozímu dílu není tak snadné odhalit, kdo je vrahem. Romantická linka mě osobně sice mírně štvala, ale chápu, že nejsem úplně cílová skupina a v porovnáním s jinými obdobnými romány je vcelku zajímavá a většinu času se mi dařilo ji úspěšně ignorovat a užívat si detektivní/atmosférickou složku knihy. Každý si tu asi najde to své, což je rozhodně bod k dobru. Všechny podpůrné postavy jsou vesměs dobře napsané a až na jednu zcela nesmyslnou scénu se drží svých linií a charakterů. Na milost nakonec vezmu i Audrey-Rose, která má potenciál se přeměnit na velmi dobrou hlavní hrdinku, pokud ji autorka nechá někdy dospět (což by vzhledem k jejímu věku skoro mohla) a opustí linii nuceného feminismu (může být emancipovaná, aniž by se to čtenáři rvalo do chřtánu).
V porovnáním s předchozím dílem, alespoň pro mě výrazně slabší. Mám trochu pocit, že autorka má ráda Harryho Pottera, který mohl být pro určité části románu jistou inspirací. Těch rušivých elementů bylo ale bohužel prostě příliš mnoho. Chvíli jsem přemýšlel i o hodnocení 2*, ale vzhledem k tomu, čemu jsem už dal 3, by to nebylo spravedlivé. Za mě tedy trojka s odřenýma ušima a jestli půjdu do dalšího dílu si ještě sakra rozmyslím.


Petass
22.02.2024 3 z 5

Strašně se mi to táhlo a první část mě hrozně vytáčelo neustálé ohlížení Audrey Rose za předchozím případem. Tento díl mi přišel strašně na sílu poslepovaný, postavy i celá akademie byly divné, pro mě nesmyslně fungující. Dočetla jsem jen proto, že jsem chtěla znát viníka. Myslím, že autorka nečetla Desatero doporučení Pátera Knoxe, mám pocit, že v tomhle díle porušila většinu z nich. Až to působilo úsměvně. I na YA mi to přišlo málo. Pokračování stejně přečtu, ale už nemám žádná očekávání.

lucakuca
14.02.2024 4 z 5

Tento díl se četl lépe než první. Je smutné ale, že je méně morbidní a méně krvavý, což mě mrzí.
A dále, už je ruka v rukávě mezi hrdiny, a tím pádem se jedovaté hlášky a slovní útoky omezily a přešly do fáze "házením očkem, koktáním a rudnutím," ale i přesto se mi líbí patchwork fikce a faktu okolo Draculy a ostatního v knize vyřčeného.
Takže vzhůru do Ameriky!

Annabelle
13.02.2024 3 z 5

Konečně jsem se dostala ke druhému dílu série Po stopách Jacka Rozparovače. Tentokrát se Audrey Rose s Thomasem Cresswellem vydávají studovat do tajemného Rumunska a čeká je napínavý Hon na krvelačného knížete Draculu.

Musím říct, že po úžasném prvním dílu jsem knížetem Draculou lehce zklamaná. Prostředí bylo sice zajímavé a neotřelé, ale zápletka mě mnohdy nebavila a když přišel závěrečný plot twist byl pro mne spíše úsměvný než šokující. V prvním dílu to šlo, tam finální odhalení skutečně bylo šokující, ale tady? Nechci psát spoilery, ale no někdy jsou nabídky k plození potomků velmi zajímavé. O chování hlavních hrdinů ani nemluvě. U Audrey bylo její chování pochopitelné, ale Thomas byl hrozný a mnohdy jsem měla problém uvěřit té chemii mezi ním a Audrey Rose.

Nebudu u knížku pouze hanit, provedení vražd bylo krutě zajímavé, prostředí správně temné a celkově mýtus o upírech a knížeti Draculovi zpracovala autorka velmi originálně. Některé vedlejší postavy si mě získaly a i když byl Thomas často OOC, stále byl ten okouzlující a sarkastický gentleman. Ovšem po prvním dílu jsem skutečně čekala více a tohle mi zkrátka nesedlo.

Maly_MACKO
05.02.2024 2 z 5

Jako bych četl první díl. Nic extra

Jaymay
26.01.2024 4 z 5

Druhý díl dobrodružství Audrey Rose a Thomase byl o kapánek lepší než první. Rozhodně se mi líbí ta chemie a popichování mezi ústřední dvojicí, a i Audrey mi zde připadala lidštější oproti předchozímu dílu. Děj byl děsivý a temný, méně morbidní a udržoval mou pozornost a to především díky souhře hlavních postav, za což má autorka můj obdiv. Nicméně, čím více se blížilo rozuzlení, tím více se děj stával zamotanější, překombinovaný a postupně se v těch rodových liniích čtenář ztrácí a spíše to odrazuje od čtení. Závěr byl, co se týče odhalení vraha, trochu přehnaný, což si bohužel vysloužilo 4*. I přesto se těším na další díly, a to hlavně díky hlavním hrdinům.

Ivet_V
23.12.2023 5 z 5

Kniha mě bavila mnohem víc než předchozí díl. Audrey Rose a Thomas byli úžasní. Tady mi mnohem víc přirostla k srdci a začala jsem jim fandit. Hned od začátku se pořád něco dělo, to bylo super. Akorát se mi zdál trochu uspěchaný konec.

Alíček83
28.11.2023 4 z 5

Pokračování s oblíbenými postavama Audrey a Thomasem tentokrát v Rumunsku se mi moc líbilo, opět dobové chování a mluva (romantické dvoření bylo nádherné) a také jiskření mezi nimi. Vraha jsem uhodla hned ze začátku, ale detaily i tak byly překvapivé. Divný bylo, jak se tam zrovna v tu pravou chvíli zjevili Daci a Ileana. Hned se ponořím do 3. dílu.

Wajny
14.11.2023 3 z 5

Hon na knížete Draculu začíná tam, kde první díl skončil, takže nás neochudí o žádné zajímavé věci v životě hlavních hrdinů. Navíc se mi kniha četla lépe a napětí se zde rozvíjí ihned. Rumunská škola forenzní medicíny poskytuje zlověstné prostředí a temnou atmosféru, kterou ještě podtrhuje zima. Bohužel některé pasáže jsou nedotažené a povrchní.

Hlavní postava, Audrey Rose, se pokouší vyrovnat s traumatem, které zažila v Londýně a noční můry ji pronásledují na každém kroku. Občas její chování působí až příliš impulzivně, všechny odstrkuje a zdůrazňuje nutnost vyřešit vše sama. Já mám ráda tento typ silných ženských hrdinek, ale tady mě to přišlo až moc výrazné a místy i nelogické.

Thomas je věrný, vtipný a dává AR prostor. Spolu ty dva fungují skvěle, jiskří to mezi nimi, ale bohužel se jejich vztah vyvíjí hodně pomalu. Upřímně já jsem čekala, že se to bude vyvíjet trochu rychleji, protože těch nevyužitých příležitostí je tu hodně.

Kniha je označena jako horor, ale mohla by mít intenzivnější atmosféru a větší zvraty, aby tuto nálepku opravdu ospravedlnila. Nicméně detektivní zápletka a prvky viktoriánské fantastiky přidávají knize něco extra. Líbí se mi, že autorka nepracuje pouze s mýty a legendami, ale opírá se i o historické skutečnosti a zvyky spojené z daným místem. Ocenila jsem také dopisy, fotografie a poznámky, které obohacují příběh.

Trochu mi vadí, že jsem pachatele zase odhalila hrozně rychle. Přijde mi, že autorka je píše tak nějak podobně a mě vždycky přijdou hrozně podezřelí. Autorka však dokáže udržet čtenářovu pozornost tím, jak k tomu odhalení dochází. Některé momenty v knize jsou však příliš akční až neuvěřitelné. Nakonec, ale vše dává smysl a vše do sebe zapadá, takže finální výsledek je velmi povedený.

Hon na knížete Draculu je zajímavým pokračováním série, které nabízí temnou atmosféru, vztahy mezi postavami a detektivní zápletku. I když má své nedostatky, stále stojí za to přečíst si ji.

Instagram - Nikmakbooks

Belanna
12.11.2023 5 z 5

Audrey a Thomas se tentokrát vydávají do mrazem a sněhem zavátého Rumunska, kde opět prožijí nejednu horkou chvilku.
Mezi všemi mýty a legendami musí najít čas nejen na studium ale také na vypátrání vraha, který má na triku brutální vraždy, hodně vražd.
Opět plné děje, obcházení konvencí a společenských pravidel, vzájemné dobírání si jeden druhého a napínavé až do samého konce.

jarmila7388
27.10.2023 4 z 5

Napínavé i poučné jak z hystorii tak z anatomii. Kniha dobře čtiva trochu romantiky, hororu,zapletky těším se na další díl.

Erlif
16.10.2023 2 z 5

Tak jsem se směle pustila do dalšího dílu a čekala jsem, jestli budu patřit k těm, kteří říkají, že kniha je lepší, nebo k těm, kteří říkají, že druhý díl je horší....

Začátek knihy je super, na mrtvolu nečekáme dlouho, prostředí rumunské školy, se mi líbilo a víc mě kniha vtáhla do děje než první díl... jenže pak... jako by knize došel náboj a s tím i mé nadšení ze čtení. A hodnotím ji na chlup stejně jako první knížku...

Asi fajn oddychovka pro náctileté, kteří se u toho třeba můžou i bát.. pro mě je to pohádka, kde je špetka zamilovanosti, trošku bubu atmosféra, ale není to dílo, které si budu pamatovat nebo ve mně něco zanechá... škoda

bozena6557
08.09.2023 5 z 5

I druhý díl se četl dobře.Tak se jdu podívat na díl třetí.A doufám že brzy vyjde poslední díl této série.

L.R
04.09.2023 3 z 5

Nebyl to špatné, taková dívčí oddychovka bych řekla.

Nenfri
21.08.2023 3 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem asi čekala více, knihu jsem často odkládala a příběh není špatný, ale nevtáhl.

nonameperson04
30.07.2023 4 z 5

Skvěle vymyšlený poutavý příběh. Knihu jsem si užila. Některé věci jsem odhadla, ale nakonec mě Kerri Maniscalco dostala. Můžu jen doporučit. A to jak to mezi Audrey a Thomasem jiskří? ;)

Princezna22
22.07.2023 5 z 5

Tohle je ještě lepší než předešli díl. Moc jsem se bavila a knihu si užila. Krásné a napínavé do poslední stránky. Nechápa jsem a mrazelo mě v zádech. Moc krásna kniha. Doporučuju

Arlienen
29.06.2023 4 z 5

Kerri Maniscalco se začíná řadit mezi mé oblíbené autory. Byla jsem příjemně překvapena jejími knihami ze série Království prohnilých,přečetla jsem je na jeden zátah a jen nedočkavě čekám na pokračování.
__________
Kniha Hon na knížete Draculu je označená nálepkou horor, avšak pro mne byla kniha temnější oddechovkou. Atmosféra Rumunska byla temná a strašidelná. Navíc tomu napomáhála přítomnost knížete Draculy, který vraždil a vysával krev svým obětem.
Chemie mezi Audrey a Thomasem funguje i ve druhém díle a jejich konverzace mě baví. Thomas na mě působil, že nebyl úplně ve své kůži v tomto díle, ale pro klid mojí duše, jsem se dozvěděla, co za tím bylo.
Vraha jsem neuhádla. Měla jsem tolik teorií a tolik možných tipů na pachatele a žádný mi nevyšel, tak uvidíme, jak se mi povede v dalším díle.

Fortuna7
07.06.2023 3 z 5

Po nadšení z 1. dílu mě toto pokračování lehce zklamalo. Kniha mi moc neutíkala a občas mi přišlo, že autorka spoustu věcí úplně nedořešila a já si musela věci sama domýšlet. Detektivní případ jako takový mi přišel celkem průměrný a trochu mě mrzelo, že kniha neměla takovou atmosféru jako v 1. díle.
Velkým bonusem pro mě byla romantická linka, která mě bavila a i kvůli ní jsem zvědavá na pokračování.