Děti plástve 2

Děti plástve 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207293/bmid_plastev-deti-plastve-2-MGq-207293.jpg 4 36 6

Plástev série

< 2. díl >

Kastor zjišťuje, že byl podveden, a to znamená, že jeho slibně se vyvíjející vojenská kariéra je omyl. Jak se má zachovat? Má dodržovat kázeň a bez odmluv a přemýšlení plnit rozkazy, nebo se hydře, do jejíchž spárů se dostal, vzepřít? Dole ve věčné tmě přežívá kmen, který mu dal život a který ho po několika letech bezohledně vyštval. Bez Kastorovy pomoci jeho rod zahyne. Když ale zradí svou přísahu, musí opustit ty, které si během dlouhého pobytu v horních sférách zamiloval. Mladík je postaven před osudové rozhodnutí. Konflikt mezi mocnými plástve a bezbrannými, ale svobodnými kmeny začíná. Kastor je jen drobnou figurkou na obrovské šachovnici, která však může být rozhodující…... celý text

Přidat komentář

dpxcz
08.09.2022 3 z 5

První díl Pláství mě fakt bavil a tak jsem byl zvědav na pokračování. Děti plástve je rozděleno do dvou knih, ale vzal jsem to najednou. Oproti prvnímu dílu mi moc nesedl autorův styl vyprávění a mnoho dějových linek i nezajímavých postav. Ale pořád jsem zvědat, kam se bude děj ubírat, takže se v pokračování k Plástvím vrátím.

Malarkey
08.04.2022 3 z 5

Pokračování Dětí plástve se nepřekvapivě vede ve stejném duchu jako jeho první část, takže je k ní těžké sdělovat nějakou nástavbu. Nicméně jsem spozoroval, že na knize jsou postavy, které jsou extrémně zajímavé a postavy, které jsou úplně zbytečné. Možná pro onu obsáhlost by vůbec nevadilo, kdyby toho ve druhém dílu nebylo tolik. Pak by námět byl daleko celistvější a kvalitou by snadněji navázal na jedinečný originál. I tak ale uznávám, zajímavé čtení. Byť trošku náročné svým surrealismem na příjmutí. Pokud se ke mně ale někdy další díly dostanou, rád si je přečtu.


Luigi1
14.02.2022 3 z 5

Průměrné čtení.

Bašťák
10.02.2017 3 z 5

Plástev Jedu je kultovní záležitost. Toto pokračování je pro ty, kdo chtějí vědět, jak to bylo dál. Za mě průměr.

Ladys
05.05.2014 3 z 5

Po skvělém prvním díle je to pokles. Škoda.
Příběh by možná vystačil na jeden nadupanej díl, místo dvou, kde druhý je slabší.
Ale přečíst se to dá.

calibre44
27.01.2014 4 z 5

Tento zatím posledním díl příběhů o světě lidí, který se změnil do podoby včelích pláství, tentokrát zavede čtenáře až na samotné dno plástve, kde žijí svobodní, nezotročení lidé. Ti jsou trnem v oku vládnoucím vyvoleným, kteří na ně posílají své nejlepší vojáky, aby provedli úplnou "deratizaci". Většina děje se točí okolo útěku skupiny svobodných lidí před vojáky, ale i před svým dosavadním způsobem života ve tmě a špíně. Nikdo z nich pořádně netuší kam vlastně jdou a jak jejich cesta skončí. Myslím, že autor si zde nechal ještě hodně prostoru pro další pokračování. Mimochodem samotné dno plástve tvoří města jak je známe z naší doby a nad nimi jsou vystavěna další patra tohoto bizarního světa. Příběh s rozvíjejícím dějem graduje a čím dál se v ději posunete, tím je těžší knížku odložit.