Panoptikum české

Panoptikum české https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193826/panoptikum-ceske-193826.jpg 3 48 12

Volné pokračování Tajné knihy, jak to bylo dál... Jde o rekapitulaci skandálu, který se kolem Tajné knihy strhl. Autorka, médii nazývána „skandalistkou Obermannovou“, líčí, jak se věci kolem ní děly doopravdy, co v době mediální smrště zažívala a jak to vnímala. Panoptikum české je příběhem spisovatelky, která kvůli skandálu kolem své knihy přestane mít schopnost používat slova a začne mluvit pozpátku. Navštěvuje psychoterapeutku, která usoudí, že není potřeba léčit ji, ale její psaní…... celý text

Přidat komentář

Renatka11
16.02.2020 4 z 5

Pokračování Tajné knihy se mi nečetlo tak lehce jako Tajná kniha sama, scházela mi přítomnost Největšího Čecha. A to i přesto, že se v mých očích svým přístupem o dost zmenšil. Ale knížka byla výborná, citlivá, upřímná.

čef
16.02.2020 4 z 5

Závěr tohoto příběhu jsem si už docela užil. Jednak jsem byl docela znaven dlouhatanánskými citacemi různých výplodů velkých mozků až debilů, ale také konečně došlo k nějakému vývoji a k nějakému smyslu toho všeho. Jestliže má spisovatel jediné oprávnění k psaní najít originalitu (jak se zde uvádí) pak se dílo zdařilo. Nic podobného jsem nečetl a číst jistě nebudu. Zdlouhavý popis mediálního tlaku poté, co autorka přešla hranici dobové morálky uveřejněním vztahu s Nedotknutelným, jen tak někdo už nenapíše. Vadil mi jen ublíženecký tón, jakoby si autorka po letech v showbusinessu neuměla spočítat, jaké budou na její odhalení reakce od soudobého panoptika a Výkvětu a také je jistě už dospělá, aby si byla vědoma, že chyba není ve hvězdách, milý Brute... Výlet na halasný bulvár se tedy nakonec docela vydařil, ale stačí mi navždy.


Čičolina
22.12.2018 odpad!

Kniha ještě zbytečnější než ta tajná. Bolestínské, ufňukané, neskonale trapné

hajrys
11.09.2018 4 z 5

Tajnou knihu jsem nečetla. Bulvární věci kolem se mě dotýkaly velmi okrajově. Takže těžkou mohu posoudit. Tato kniha je docela zajímavá, resp. zajímavě napsaná. Nesoudím ji, každý má právo napsat, co chce. Máme přeci svobodu slova. Hezky popsaná naše pokrytecká společnost. Hlavně nejít proti proudu. Až mi bylo paní Obermannové líto.

ecila13
17.09.2017 3 z 5

Čtivé. Ale nepochopil a jsem stížnosti autorky na bulvár. Nemusela Tajnou knihu vydat. Nebo mlžit a neříct, že se jednalo o Havla. Měla by klid - a menší prodaný náklad ...

Jana283
05.09.2017 odpad!

"Nejkrásnější česká spisovatelka" sklidila, co zasela. Tajná láska se nosí v srdci. Tak proč teď kritizuje bulvár, když se sama zachovala jako bulvárná hyena a prodala tajemství ( které nebylo jen její) a intimitu.

orinka3
28.01.2016 1 z 5

Ta paní se strašně prožívá. Ze soucitu jí dávám jednu hvězdičku, ale považovat za knihu se to moc nedá.

Midleton
07.03.2015 3 z 5

Knihu jsem přečetla, nicméně mi moc nesedla.

danazeskolky
21.04.2014 5 z 5

Přečetla jsem vloni Tajnou knihu - zcela nezasažena bulvárem - a jelikož se mi hodně líbila, byla jsem zvědavá i na "pokračování". Hodně mě to vzalo. Úplně jsem s paní Irenou cítila a z našeho českého rybníčku mi bylo někdy opravdu nevolno. Přesto pořád zůstává naděje a najdou se i stateční, kteří jdou s kůží na trh... Díky všem. Líbil se mi i styl psaní a to psaní pozpátku, to byl vtipný a výstižný nápad.

bookcase
22.03.2013 3 z 5

Tajná kniha byla dobrá, ale tady mám pocit, že je autorka hodně ublížená a dává to všem kolem znát. A to její mluvení pozpátku.. :-/. trochu póza, řekla bych.

skryvacka
18.03.2013

Tajná kniha a Panoptikum české - jedny z nejlepších českých knih, co jsem v poslední době četla...přesně vystihuje ten náš malý český rybníček...vůbec nechápu, proč vzbudila tolik nevole...i pan Viewegh ji odsoudil, ačkoliv sám ve svých knížkách pracuje s konkrétními lidmi - ač s ním jinak souhlasím a třeba Báječná léta s Klausem - skvělé...nyní začínám číst Mráz přichází z hradu...myslím, že ještě daleko drsnější, určitě se mi to bude líbit, i když je to vlastně děsivé...ta naše mafiánská chobotnice...odsouzením (těchto - asi hlavně Tajné knihy) Ireny Obermannové mě ale hluboce zklamal...nařizuje ji pravidla, kterými se sám neřídí...

superrodina
29.10.2012 2 z 5

Inu, nevím, co na to říct. Možná se mělo s napsáním počkat další rok nebo dva. S časovým odstupem.