Pan primář v praxi

Pan primář v praxi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525417/bmid_pan-primar-v-praxi-65417fb50a3df.jpg 5 12 8

Pokračování úspěšného prvního dílu, které obsahuje stovku stripů (z nichž některé na internetu ještě nevyšly), je opět plné nevybíravého humoru plného ironie, absurdna a pragmatismu. Opět se můžete těšit na historky z lékařského podsvětí, v nichž může čtenář ještě více než kdy dřív nahlédnout do kruté reality českého zdravotnictví. S příchodem do praxe autor přišel o studentskou drzost a jízlivost, kterou vystřídala frustrace z byrokracie a zkostnatělosti. Při čtení této knihy se budete smát, ale i plakat. Pan primář v praxi.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka97
08.04.2024 5 z 5

Do rukou se mi dostal tento humorný komiks Pan primář v praxi a musím říct, že mi neskutečně sedl! Chvilkama jsem se nahlas uchechtávala a kroutila hlavou. Jsou v něm historky a vtipy nejen z lékařského prostředí, takže ani nevadí, pokud se nepohybujete ve zdravotnictví (jako já). Jsou kratké a naprosto vystižné. Znalost některých pojmů je ale samozřejmě výhodou.
Ironie, sarkasmus, trocha hořkosti i černého humoru a hlavně pravdivá slova až to někdy bolí. Tady fakt asi nezbývá nic jiného, než si dělat srandu..lepší než brečet, ne? :-D
Jedna se o druhý díl a doufám a věřím, že bude i třetí.

,,Některé překlepy v dokumentaci není potřeba opravovat.
Nemění totiž význam sdělení.
Třeba chirurg může konzervativní terapii indikovat slovem nerešte i neřežte."

Pokud se chcete pobavit, tohle je skvělá volba.

cestina_s_linus
31.03.2024 5 z 5

Milovníci satiry a černého humoru - pozor!

Tento komiks klame svým primitivním a tenkým zjevem, ale na 112 stránkách si projdete záchvaty smíchu, naštvaně bouchnete do zdi, vypijete flašku vína a začnete nadávat na politiky... a na konci knihy začnete mít strach o své doktory, protože tato kniha vás přinutí se nad zdravotnictvím zamyslet.

Musím autorovi zatleskat, protože nacpat do tří (maximálně 6) okének vše podstatné - to je umění! Kniha je čtivá, se čtenářem se nemaže. Občas má výhodu ten, kdo se vyzná v lékařské terminologii.

Já nedokážu slovy popsat, jak moc jsem si čtení užila a doufám, že Pan primář splní, co na konci knihy prohlašuje a dočkáme se dalšího dílu!

TIP: pokud ve vašem okolí někdo studuje medicínu / popřípadě pracuje ve zdravotnictví - máte dárek k narozeninám vyřešený!

Děkuji Backstage Books za recenzní výtisk!


Jidu
24.03.2024 5 z 5

Jelikož jsme častý návštěvník lékařských zařízení a sama si z toho všeho dělám ráda srandu, protože pak už mnohdy zbývá pouze brečet, tak tuhle knížku jsem zkrátka musela mít.

Břitký, drzý, černý a hodně ironický humor, to je přesně můj šálek kávy.

Na každé dvojstránce je vícero vtípků, které se týkají lékařství. Ať je to o pacientech, různých (ne)vtipných situacích v nemocnici, co lékaři zažívají, nebo přímo sarkastické poznámky na systém a celkově zdravotnictví. U každého jsem se ale opravdu nasmála.

Knížka je samozřejmě slupnutá za pár chvilek, přeci jen jde o komiks, ale rezonuje ve mně už od začátku března a i jsem se k ní stihla vrátit. Humorné knihy nemám a tohle je fakt povedené.

Na závěr si dáme pár ukázek, ať vás trochu nalákám.

"V rozhovoru o workoholismu jsem četl, že být hrdý na to, když pracujete osmnáct hodin denně, je jako chlubit se, že vypijete flašku vodky každý den. Já vám nevím. Minulý týden jsem zkusil oboje a po té práci mi bylo rozhodně hůř."

"Některé překlepy v dokumentaci není potřeba opravovat. Nemění totiž význam sdělení. Třeba chirurg může konzervativní terapii indikovat slovem neřešte i neřežte."

Celkově knihu rozhodně doporučuji, obzvláště personálu ve zdravotnictví .

iceVS
28.02.2024 5 z 5

Boží.
K.O. v rytmu valčíku.

Soukromá statistika - 12x otevřený google, pro ujasnění odborných pojmů, z toho 10x to vyšlo :-)

Nemůžu se dočkat pokračování.

Terien983
27.01.2024 5 z 5

Tato sbírka satirických komiksů ukazující realitu českého zdravotnictví mě neskutečně bavila. Musím uznat, že autor má skvělý smysl pro humor.
Spousta těch situací ale zároveň vyvolává otázky a nutí k zamyšlení.
Jedna z věcí, kterou vy si čtenáři měli odnést dle mého názoru je, že lidé pracující ve zdravotnictví to rozhodně nemají jednoduché, a je třeba se k nim podle toho chovat.
Upřímně doufám, že autor napíše další díl, protože tohle je skvělé!

Za poskytnutí knihy k recenzi velmi děkuji nakladatelství Backstage Books.

indyka
01.01.2024 5 z 5

Humor, zmar a cynismus, skvělý začátek nového čtenářského roku. Pan primář opět nezklamal. Fanynkou roky, fanynkou stále a už se těším na trojku - realita našeho zdravotnictví zřejmě bude ještě dlouho spolehlivou múzou. Díky, autore!

PrincaListicka
13.12.2023 5 z 5

Rok se s rokem sešel, pan primář opustil posluchárny a erární plášť vyměnil za špinavé triko. Tušíte správně, již není studentem, ale můžete na něj klidně narazit v nemocnici, s temnými kruhy okolo očí a pravděpodobně kofeinovou infuzí v žíle.

Jaký tedy náš praktikující primář je? Stejně zábavný, sarkastický, ironický, smutný a tragikomický, jako byl dříve. Je to dobře? Rozhodně ano. Sto dvacet dva stran podněcuje diskuzi, která nebude mít konce. Je jedno, na které straně budete stát. (Pořád se řeší samé přesčasy, nízké odměny, ale kdo si vzpomene na super benefit v podobě léku na předpis, hmm?) A tím nemyslím konflikt doktoři versus stát, ale lékař versus pacient. Jako lékař, či zdravotní sestra/bratr, se jistě najdete na každé stránce. Pokud jste ovšem pacientem, hanba vám, jestli se v některé ze situací poznáte.

Pan primář v praxi je bohužel smutnou, leč zábavnou vizitkou stavu jednoho ze stěžejních sektorů reálně fungujícího státu. A my, čtenáři (pacienti), můžeme udělat alespoň jediné – být slušní. I když je to někdy na nic, tak věřte, že existují lidé, kteří jsou na tom hůř – třeba čeští doktoři.

Počin anonymního autora s téměř 13 000 sledujícími a nespočtem dalších čtenářů je vskutku příjemným počinem s velkým dosahem.

Pan primář v praxi si ode mne (ne doslovně prosím) odnáší recepty na dexedrin, ritalin a oxycontin, dále předplatné kávy a jeden nový plášť. Přeloženo do řeči hvězdiček – pět z pěti.

Jane2016
14.11.2023 4 z 5

Aniž bych si přečetla anotaci, začala jsem číst. A až po otevření jsem zjistila, že se jedná o komiks! A ještě k tomu velice vtipný komiks!

Komiks nám vtipně prezentuje realitu českého zdravotnictví prostřednictvím skvělého humoru. „Pana primáře v praxi““ jsem měla přečteného během chvilky a náramně jsem se pobavila! Pokud milujete komiksy, ironii a sarkasmus, tak Vám knížku doporučuji všema deseti!
Jelikož se jedná o pokračování, tak musím velmi rychle dohledat a přečíst si první díl!