S vrahem za zády

S vrahem za zády https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47013/s-vrahem-za-zady-47013.jpg 4 21 6

Spisovatelka Kate Ivoryová je zvyklá dostávat od svých čtenářů spoustu dopisů. Týden co týden jí z nakladatelství posílají značné množství dotazů, připomínek a komentářů. Když jí ale jednoho dne přijde domů balíček s prstýnkem bez jakéhokoli vysvětlení, překvapí ji to. Zneklidňující myšlenky však odsune do pozadí telefonát z nakladatelství. Kate se má při příležitosti vydání svého nového románu Spring Scene vydat na propagační turné po anglických knihkupectvích. Na turné ji doprovází Devlin Hayle, autor řady románů pro ženy a držitel ocenění "Muž, jenž rozumí ženskému srdci". Ještě než dorazí do prvního knihkupectví, je zřejmé, že Devlin chce turné využít k tajnému plánu a že se u Kate rozvinul sklon přitahovat ty nesprávné lidi...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Oxford Knot , 1998


více info...

Přidat komentář

ivca84
16.11.2019 5 z 5

další z příběhů spisovatelky Kate Ivoryové tentokrat s trochu tragičtější zápletkou. Při jejím turné ji doprovazel fanoušek s trochou přivlastňující povahou

michaela2338
05.06.2018 1 z 5

Detektivní série s Kate Ivoryovou nepatří zaručeně k literárním skvostům. Jako oddechové čtení bez větších ambicí přesto ujde. Tento díl ovšem považuji za nejslabší, i když jsem si už zvykla, že mnohé, co Kate říká a dělá, nedává smysl.


trudoš
18.01.2018 3 z 5

Docela příjemná detektivka, především díky prostředí, ve kterém se odehrává - tedy na autorském literárním turné. Hrdinka je spisovatelkou historických romancí, takže tady skvěle funguje konfrontace tvůrce se čtenáři, jejichž svět se často točí kolem úplně jiných sluncí, než je to naše. Právě v tomhle mě kniha bavila nejvíc, jak různí lidé vymýšlejí absurdní důvody, aby obhájili, že čtou červenou knihovnu a nemusí se za to stydět. Až je skoro škoda, že se Veronica Stallwoodová nezaměřila pouze na tyto vtipné postřehy, protože detektivní linie mi přišla zbytečně roubovaná a hlavně nesmyslná. Nejen po dějové stránce, ale i po té funkční, protože logiku zločinu jsem našel pouze v nutnosti zbavit se jedné z vedlejších postav. A mít tu prostě nějakou vraždu, aby se kniha hodila do série. Navíc samotné vyšetřování je dosti mimoděčné, kdy Kate Ivoryová ani moc nepátrá, jako se ji spíš snaží někdo zabít a na konci milostivě odhalí svou totožnost. V důsledku milé, ale spíš pro téma, než obsah.

kadgam
02.09.2017

Oddychová detektívka bez drastických scén. Milé anglické prostredie penziónov, kníhkupectiev a aktívnych žien. Nie iba tvorivé úsilie sťažuje život mladej spisovateľky, ale aj nároční čitatelia s rôznymi nárokmi, ktoré sa vymykajú tomu, čo je autorka schopná pre čitateľa urobiť.
Pre čitateľov je niekedy obtiažne oddeliť fikciu v románe s reálnym životom

konformita
19.01.2014 3 z 5

Kniha se mi celkem zamlouvala, ale do velkých detektivních románů má hodně daleko.

soukroma
17.12.2012 2 z 5

Mno, nejzajímavější bylo snad jedině téma "turné po knihkupectvích", jinak detektivní zápletka jednoduše bída a nelad.

Kniha S vrahem za zády je v

Přečtených36x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x