Osud z Vysočiny

Osud z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/287524/mid_osud-z-vysociny-K3b-287524.jpg 4 104 10

Murray Family série

1. díl >

Romantický příběh z prostředí skotské Vysočiny kolem roku 1430 je plný napětí i lidských vášní. Osud svede sira Balfoura Murraye a jeho raněného bratra Nigela na cestu, po níž jede Maldie Kirkcaldyová. Půvabná dívka nabídne siru Balfourovi pomoc a Nigela ošetří. Od prvního setkání se Maldie úporně brání touze, kterou v ní tmavooký rytíř probudil. Oba brzy zjistí, že se chtějí pomstít stejnému člověku, ale Maldie Balfourovi nesvěří důležitou okolnost svého života. Tím se však vystaví podezření, že klan a samotného Balfoura špehuje. Vůdce klanu a pán Donncoillu Balfour přísahal, že se pomstí svému největšímu nepříteli, jenž ublížil rodině, a Maldie se k němu přidá. Balfour je téměř jistě přesvědčen, že si nemůže dovolit Maldii věřit, ale také je pro něj stále těžší odolávat její svůdné kráse i podmanivému chování. Je odhodlán odhalit její největší tajemství a získat ji pro sebe. Nic mu v tom nesmí zabránit, zvláště když ví, že ani on není Maldii lhostejný.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Oldag
Originální název:

Higland Destiny , 1998


více info...

Přidat komentář

Janka90
01.10.2023

Nemá prosím někdo tuto knihu staženou? Nemůžu ji bohužel sehnat

martineknatasa
04.08.2022 4 z 5

Moje první kniha od této spisovatelky. Hezky se to četlo, jen na můj vkus chvílemi moc naivní a nepravděpodobné. Ale ono to k tomuto žánru, tak nějak patří. Začala jsem číst 2. díl a těším se na něj. Mám ráda série a knihy které mají hodně stránek. Ráda s hrdiny prožívám jejich radosti i strasti. Jdu na to.


Pokorna_Praha
04.08.2021 4 z 5

Knížky od této spisovatelky jsou tzn "na jedno brdo", ale člověk je rád, že v nich nic nevybuchuje, není tam žádní spiderman, válka světů, ani nikde nepovlává jakákoli vlajka jakéhokoli státu s podmanivou hudbou.

Je to prostě příjemná knížka u které si oddechnete a co si budeme povídat, paní má ráda i trochu té sexuální divočiny :-) Jen je tedy extra stereotypní, že všechny hlavní hrdinky jsou "překvapivě malé a drobné s útlým pasem". Paní spisovatelka to má v každé své knize a tak moc na to upozorňuje, až si říkám, zda v tom nemá nějaké osobní trauma z minulosti :-)

jaja10
06.04.2021 5 z 5

Tak tato kniha se mi líbila. Mezi hlavními hrdiny to jiskří a vášňuje :-) takže jo, může být.

moudivlacek
29.03.2021 4 z 5

Krásný příběh zamilovaných, kteří od počátku jsou k sobě přitahováni. Bohužel minulost jejich rodičů a zároveň osobní zodpovědnost vše mezi nimi činí těžšími a těžšími. Vůdce klanu a neznámá dívka, kteří jsou hlavními hrdiny, však zároveň jsou lidmi, kterých si člověk váží a za kterými je ochoten jít. Vztah mezi bratry je vzácný a krásný. A i když se okolí snaží ty dva postavit mezi sebe, nakonec záleží jen na nich, jak moc je hluboká jejich vzájemná láska.

avalonek
08.10.2018 3 z 5

Nebylo to špatné,ale jiné spisovatelky to umí pro mě líp..

Janka0702
05.10.2018

Mam prectene McEnroye, McFingaly, a Camerony, cast Murrayu, bohuzel spousta knih mi schazi. Snad se tu nebude nikdo zlobit, kdyz se zeptam, jestli nemate nejake eknihy, o ktere byste se chteli podelit? Vymenou muzu dat jinou romantiku.. :-)

Ivusak7
30.10.2017 5 z 5

Jedna z mnoha skvělých knih od této autorky, líbil se mi příběh, dva zamilovaní bratři do jedné ženy. Bylo moc hezké zjistit že Maldie není sama a že jí její rodina neodvrhla, její matka s otcem se opravdu moc nevyvedli, ale díky tomu, že jí matka poslala se pomstít a zabít svého otce, poznala muže svého srdce a našla nevlastního bratra. Balfourovi trochu déle trvalo než přišel na to, že nemůže bez Maldie žít. Krásný příběh plný lásky.

maryzka
24.08.2015 3 z 5

Pěkné čtení i když první dvě stránky ihned zkraje mě moc nezaujali

ovpana
25.07.2015 3 z 5

Příjemné romantické čtení