Ochránce z Vysočiny

Ochránce z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154800/ochrance-z-vysociny-154800.peg 4 111 13

Murray Family série

< 2. díl >

Romantický příběh z Francie z poloviny 15. století. Nigel Murray se setká s mladým pážetem a záhy prohlédne jeho hru: páže není hoch, ale mladá žena. Maskování dívce vychází až do chvíle, kdy je odhalena při bitvě s Angličany. Nigel dívku zachrání a její tajemství je teď ohrožuje oba. Přesvědčuje ji, aby s ním odešla do Skotska. Gisela však poznala temnou stránku mužské povahy, protože jen tak tak unikla svému brutálnímu manželovi, lordu DeVeauxovi. Ten byl zavražděn a na její hlavu byla vypsána odměna, protože je považována za vražedkyni. Gisela se stává lovnou zvěří - kdekdo by ji chtěl předat spravedlnosti, aby mohla být potrestána za zločin, který nespáchala. Nigel, hezký cizinec, je její jediný ochránce, jehož plamennou smyslnost silně vnímá. Ale aby mu mohla zcela důvěřovat, musí Gisela nechat za sebou minulost a dovolit srdci, aby přijalo prostou pravdu - že ji Nigel navždy miluje.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Highland Honor , 1999


více info...

Přidat komentář

katkaq
12.02.2022 2 z 5

Howell má na kontě několik knih, ke kterým se neustále vracím – bohužel tuhle na seznam nepřidám. Mezi hlavním párem jako by něco chybělo, a i když je to velmi čtivě napsané nestačí to. Nechápu přemýšlení Nigela – jak může být, tak inteligentní člověk zároveň takový idiot. A musím říct, že v téhle knížce jsem hodně pocítila zjednodušování tak závažných témat jako je týrání a znásilňování ve vztahu.

Lena79
15.10.2021 2 z 5

Při čtení se mi hlavou honilo hned několik otázek. A téměř všechny začínaly na příslovci "Proč". Proč jsem měla pocit, že jsem se právě zúčastnila filozofické rozpravy? Proč autorka udělala z hlavní hrdinky hloupou husu? Proč je hlavní hrdina takový neslaný, nemastný polotovar a ne drsný horal ze skotské Vysočiny? Autorku mám opravdu ráda, ale toto se nepovedlo.


Artep071
23.11.2020 1 z 5

Jaj tak tohle jsem četla dlouho ...asi stejně dlouho jako atlas hub ... příběh mohl být asi průměrný, ale autorka tu průměrnost ještě vyexpila takže z toho bylo trapný dlouhý, nudný , únavný ble ....vsadila bych dvacku, že se zde hodně používalo ctrlC+ctrlV ..všechny sexy scény jak přes kopírák z jiných jejích knih.
To se dle mého , nepovedlo :)

Ms.Floyd
18.06.2020 3 z 5

Příběh i postavy jsou hodně průměrné, neurazí, ani nenadchnou. Souhlasím s komentářem petraj30, že základ příběhu - vražda Giselina manžela - který se prolíná celým příběhem, je na konci vylíčen na pár řádcích a ještě dost nepřímo. Díky tomu působí celkově příběh nevyváženě.

misatrix
21.04.2020 3 z 5

Některé z knih o této rodině jsem již kdysi dávno četla, avšak do dnes jsem nevěděla, jak obsáhlá tato sága je. Rozhodla jsem se tedy, že si ji celou přečtu a abych se lépe orientovala, našla jsem si i jejich rodokmen.
Bylo krásné se do této rodiny opět vrátit a příběh o rodičích Avery jsem si velice užívala, knihu jsem přečetla jedním dechem. Musím ovšem připustit, že si příběh o Avery (Rytíř z Vysočiny) pamatuji mnohem emocionálně propracovanější. Přesto si myslím, že kniha stojí za přečtení.

petraj30
13.09.2019 2 z 5

Tahle kniha byla velice slabá oproti ostatním ze série. S postavami jsem se nemohla sžít, v jejich lásce (jestli se tomu tak dá říkat) mi něco chybělo, vůbec ty emoce ke mně nedolehly. Od začátku za něco bojují a honí se za pravdou a na konec je to vysvětleno na pár řádcích jen aby se neřeklo. Vím, že spisovatelka to umí mnohem líp

avalonek
13.10.2018 2 z 5

Nic moc,byla jsem bohům žel zklamaná.Chybí přitažlivost obou postav,prostě tam není ten náboj,to jiskření.Takže jednou a stačí,autorka mi prostě nesedla..

DUNIKO
22.04.2018 2 z 5

Na můj vkus moc zdlouhavá,přemyšlivá.Každá druhá věta začínala “VĚDĚL-VĚDĚLA,ŽE...“.Nic moc.Má i lepší.

Barbora H
16.08.2016 3 z 5

Nebyla špatná, ale nějak mě nenadchla...

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Nebyla to špatná knížka, ale četla jsem od této autorky lepší.

cukrovka
26.08.2015 3 z 5

Klasická červená knihovna, žena v nesnázích a rytíř připraven k její ochraně. Přesně to co od těchto knih lze očekávat.

lela25
05.03.2014 1 z 5

Přečetla jsem víc knih od této spisovatelky,ale tato mě absolutně nebavila.byla nejhorší co jsem četla.Od začátku bylo jasné,jak to dopadne.Ale kniha se rurt opakovala.Mě vůbec nebavila.

maryzka
06.04.2013 1 z 5

Z tohoto dílu jsem velmi zklamaná, podle mě je to nejhorší díl, který jsem četla, proto dávám jednu hvězdičku kvuli autorce.