Operace Petragun

Operace Petragun https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533513/bmid_operace-petragun-65e5a41294c58.jpg 5 316 58

Legie série

< 8. díl >

Přišel čas spojit síly. Na konci vesmíru se nachází mocná civilizace, která vede se Společenstvím dlouhou a tvrdou válku a formující se lidské legie si potřebují získat své místo na slunci a ukázat, že mohou být platné v boji. Plukovník Batista a kapitán Moravec se proto rozhodnou pro riskantní akci v místě, kde to enlilové nejméně čekají. Sázky jsou totiž zatraceně vysoké. Ví to i Rudý vrabčák, jehož tajemství bude na čase rozlousknout. A také umíchat pár opravdu dobrých drinků. Posádku Kraksny čeká tvrdá práce a opětovné setkání s petragunem, tancem, který je prý starý jako vesmír sám.... celý text

Přidat komentář

Honey0105
24.04.2024 5 z 5

Výborná série u které se opravdu bavím. Díly jsem ale zhltla v audiu hned za sebou (chvála nočním), tak mám trochu guláš v tom, co přinesl který díl. Tenhle patřil ale k těm určitě lepším. Konečně se navíc posunul i celý příběh směrem na který člověk čeká už od začátku. Super odvaz s míchanými drinky. A teď uvidíme, co bude dál.

Hobitka
19.03.2024 4 z 5

Tohle byla zase akcí nabitá jízda! První dvě třetiny jsem si fakt užila. Poslední třetina na mě už byla trochu moc překombinovaná a rychlá... Ale konec dobrý - všechno dobré.
Konečně jsme se posunuli i v příběhu celé série, ne jen jedné epizody. A já jsem zvědavá na pokračování.
Jo a míchané drinky jsou tu skvělý detail. :)


jester138
23.01.2024 5 z 5

Celá série je 5 hvězd ale petragun je nejvíc. Nemůžu dát 5*+

Hecate23
07.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě zatím asi nejlepší díl série, bohatý na akci, která je tak akorát odlehčená 'čilováním' v místní hipísácké komunitě. Líbí se mi kam se posunula postava Agy, která už neomílá v jednom kuse "zabiju tě, maso", ale háže jednu sarkastickou hlášku za druhou.

lucakuca
24.12.2023 4 z 5

Akce střídá akci a hlášky trhají rekordy.
"O sto hoven později..."
Ďábelské čtení v andělské chvíli.

Predator3313
24.12.2023 5 z 5

Tak to byla jízda.
Super prostředí, super hlášky.
Konečně je to akce, na kterou čekám už hezkých pár dílu. Něco co společenství pocítí a pěkně ho to naštve.
Amanda je super ale v tomto díle je nejlepší Gerasim, míchané drinky, založení odboru atd, to byla pecka!
Navíc v legii je konečně legie!

Lukáš987
20.11.2023 5 z 5

Operace Pentagrun přečtená
„Hovna? Proč zrovna na mě zbyla hovna?" „V manželství musí být rovnováha. Ty jsi jí zničil život, ona tě posílá plavat do hoven," Cesta za svobodou pro Kapitána Bouchače a Lorda Mr*dáka dokáže být opravdu trnitá. Nejen, že jim stojí v cestě Drak a Kapybara ale dost hnusně zapáchající potrubí, Zuuritové, sukrové, nebo kulšešové... zapálí divak, hodí pár panáků sirasky a jdou do toho na plný koule. I když jim zrovna Gertruda moc nevěří.
Dalších a opět super skvělých 300 stránek za mnou a následující, zatím poslední část Legie s názvem Na konci vesmíru předemnou. Je třeba vyměnit žárovku, nastavit pytlíky do pohotovostního režimu a vyrážíme do akce..

hanzmb
15.11.2023 5 z 5

Podstatně zajímavější, než poslední 2 díly od Kristýny. Ano, pořád se jedná o střílečku s emzáky, ale prostředí i důvod akce to dostávají o level výš. A rozhodně o třídu lepší hlášky. Nemluvě o odborech a pokusu o rozšíření komunismu v cizích galaxiích. Jsem zvědav, jak s takhle nahozenou udičkou se srovná druhá půlka autorské dvojice.

dr.romca
12.10.2023 5 z 5

Pecka! A na vánoční kolekce se musí těšit celý vesmír.
Já taky, my ji v práci opravdu ještě fasujeme : ))

Dudák1979
24.09.2023 5 z 5

Na pasaz se zalozenim odboru budu dlouho vzpominat se smichem

PastorMal13
06.09.2023 4 z 5

Příběh se drží ověřené dějové linie. Problém - větší problém - ještě větší problém - vyvrcholení (většinou veliká bitka nebo jiná řezničina) - happy end aby mohl v dalším díle nastat opět problém... Ale co, funguje to.

kure91
31.08.2023 4 z 5

Tohle byl zábavný úlet, který mi však obrovsky chutnal a mimo to přinesl velký progres v celém ději. Legie je konečně Legie, potěšil mě návrat petragunu a další pohled do celého jeho společenství a doufám, že se o něm dozvíme ještě víc a že nakonec sehraje nějakou podstatnou roli v rozuzlení celého děje. Jinak samotná kniha sleduje klasický mustr, hrdiny čeká nějaká mise, ta se docela posere a následně se z této šlamastiky dokáží vysekat za pomoci ostatních. Ale je pravda, že tentokrát si docela mákli, ale stálo to za to.

Xslyepov
30.08.2023 3 z 5

Krásná odpočívárna. Kniha nepřekvapila jede si na své už zavedené notě. Postavy sypou jednu hlášku za druhou. Tentokrát to nejvíc odnesl komunismus a Vítkovice. Konec je trochu urychlený a ve stylu nesmrtelný Rambo ale zvykl jsem si.

NemmamSlov
21.08.2023 5 z 5

"Vesmír si dělá srandu ze mě, že mi tě postavil do cesty."

Opäť nesklamalo a dokomca to naberá na vážnosti. Koniec série sa blíži a tento krát Moravec, Gerasim a jeho posádka majú za úlohu získať vesmírne plavidlá, aby sa ľudstvo mohlo saltať jedným z dôležitých aktérov odboja.

Na to aký je príbeh krátky sa toho udialo strašne veľa. Rudý vrabčák odhaľuje svoju totožnosť, tanec, drogy a miešané nápoje tak tiež nechýbajú. Objavujú sa tu známy záporáci a aj nové ľudské postavy. Trošku mi bolo ľúto španiela, zaslúžil si viac priestoru v príbehu. Najzábavnejšie úseky boli saozrejme ako vždy s Amandou. Tá sa do svojej role vžila naplno, keď sa stala predákom v lodeniciach a neskôr organizovala mimozemské odbory. Teším sa na ďaľšie pokračovanie. ;)

biki
12.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Stejně jako v případě Hozova Strašáka jsem také zde měla velká očekávání, a snad proto mě první stránky této knihy hodně zarazily, a ne a ne se začíst. Ovšem po překonání úvodní krize jsem zase měla problém četbu vůbec přerušit. Něco tak geniálně pitomého jsem snad ještě nečetla - Lenin, vánoční kolekce, Internacionála, rozkrádání majetku v emzáckém vlastnictví či stávka odborů v hlubokém nepřátelském vesmíru - co si ještě autoři nevymyslí? Turbulentní akce, které vesměs opět probíhají podle pravidla "co se může pos...t, to se taky pos...e", což už neodmyslitelně patří k obvyklému koloritu této série. Amanda tu skutečně perlí, ale kruci, opravdu musí autoři zabít všechny slibné postavy? No, a závěr knihy slibuje další vesmírnou eskapádu kapitána Bouchače a lorda Mrdáka. Tentokrát s četbou určitě nebudu tak dlouho otálet.

Sklenička
10.08.2023 5 z 5

Amanda to slušně rozjela a Gerasim přidal nějaké nápady. Lenin je fakt věčný :-)

tygřík2
10.08.2023 5 z 5

Pokračování Legie opět nezklamalo. A navíc: maličký vnouček miluje obálku vně (je na ní přece krásné brmbrm) i uvnitř ( na paní Kristýnu se směje, s panem Františkem už je to trochu horší:))) Skoro jsem se lekla, že zavírají krám, ale dobrý, sejdeme se Na konci vesmíru.

Merlin_CZ
17.07.2023 5 z 5

další výborný díl :)

Vampucha
11.07.2023 4 z 5

Sérii Legie v knižní podobě miluju a nyní ji objevuji i jako audioknihu.

Nejprve jsem zkusila první díl Operaci Thümel, už je to docela doba od prvního přečtení, tak to bylo příjemné připomenutí toho, jak to vlastně celé začalo. Martin Stránský, který celou sérii namluvil mě absolutně nadchnul! A tak jsem začala poslouchat Operaci Petragun a neskutečně jsem si to užila. Smála jsem se opravdu nahlas (díky bohu doma). Obzvláště v jednom místě, kde se zpívá. Měli byste vědět, že Martin Stránský většinu postav mluví trošku odlišně, každému dává nějaké osobní kouzlo, přízvuk (pokud je potřeba). A jsou tam i ženské postavy, je to opravdu úplně jiný zážitek než to číst a jsem ráda, že jsem to riskla a do audioknih Legie jsem se pustila. Teď netrpělivě čekám na další díl a hlavně na jeho audio podobu! Protože to má úplně jiné grády.

Celou sérii Legie doporučuji, ať už v tištěné nebo audio podobě.

Dandulka
10.07.2023 4 z 5

Mám pocit, že tenhle díl byla jen taková vatová výplň, sem tam trochu akce, ale příběh sám se moc neposunul. Už se těším na další díl.