Kouzelná továrna

Kouzelná továrna https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411114/kouzelna-tovarnaTL6MSf-kOg-.jpg 3 19 19

KOUZELNÁ TOVÁRNA: OLIVER BLUE A ŠKOLA PRO VIDOUCÍ (KNIHA PRVNÍ) vypráví příběh jedenáctiletého Olivera Bluea. Chlapce, kterého jeho nenávistná rodina nemá vůbec ráda. Oliver ví, že je jiný, cítí, že má moc, kterou ostatní nevládnou. Je posedlý vynálezy a odhodlaný uniknout ze svého hrozného života. Chce sám vést svůj osud. Když se Oliver přestěhuje do dalšího hrozného domu, je zařazen do další šesté třídy, která je ještě horší než ta předchozí. Šikanují ho, neberou mezi sebe a on neví, co s tím. Když se ale dostane do opuštěné továrny, začíná přemýšlet, jestli by se mu nemohl splnit sen. Kdo je ten záhadný starý vynálezce, který se v továrně ukrývá? A co jeho tajemný vynález? Vrátí se Oliver v čase do roku 1944, do magické školy pro děti, které mají podobnou moc, jako on sám? Povznášející fantasy, KOUZELNÁ TOVÁRNA je první knihou v ohromující nové sérii plné magie, lásky, humoru, zlomených srdcí, tragédií, předurčení a řady šokujících zvratů. Do Olivera Bluea se zamilujete a neodtrhnete se od něj až do chvíle, kdy budete muset jít spát.... celý text

Přidat komentář

VeruMalfoy
02.01.2022 4 z 5

Jak už tady bylo zmíněno, Oliver Blue je opravdu trošku jako Harry Potter. Celkově se mi ale škola pro vidoucí líbí tak moc, že už čtu druhý díl. Škola je vymyšlená opravdu originálně a čtení o ní jsem si opravdu užívala. Postava Hitlera v příběhu překvapila.

Nikusha
09.07.2020 3 z 5

Příběh ala Harry Potter. Talentovaný, ale ušlápnutý a utlačovaný mladík, který se najde v kouzelné továrně a posléze ve škole pro "Vidoucí". Četla se dobře a abych byla upřímná, nastartovalo mě to, abych si přečetla ostatní díly Harryho, jelikož jsem četla jen první :D


janicka-jan0988
08.01.2020

Táta kniha se dobře četla už od začátku. Ale od druhé poloviny mě kniha úplně pohltila. Četla se úplně sama. Není to první kniha co jsem četla od této spisovatelky a určitě né poslední.

applause
17.07.2019 4 z 5

Tahle kniha mě hodně překvapila. Stáhla jsem si ji do letadla a nic jsem od ní neočekávala. Začíná jako dětství každého druhého. Tyranida doma i ve škole. Kdo tohle prožil, snadno se zosobní s Oliverem. Pak to začíná být zajímavé, aspoň pro mě, protože v Oliverovově věku jsem se také zajímala o různé vynálezy. Nakonec Vás děj do sebe vtáhne. Je to fantastická kniha o přátelství, předurčení a oběti. Podobná především tématem Harrymu Potterovi, jelikož zde jde hlavní hrdina také ve věku 11 let do speciální školy. Od 24. kapitoly jsem se bála, že se potenciál knihy rozpadne. Naopak děj ještě vygradoval, ale již to bylo na můj vkus moc přehnané, proto odebírám jednu hvězdu. Jsem zvědavá, jak si Oliver povede dál. Doporučuji.