Koule Kandry

Koule Kandry https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411182/mid_koule-kandry-DkD-411182.jpg 3 6 2

V knize KOULE KANDRY: OLIVER BLUE A ŠKOLA PRO VIDOUCÍ (KNIHA DRUHÁ) se jedenáctiletý Oliver Blue vrací do současnosti. Spěchá zachránit Armanda před smrtí. Když ale Oliver zjistí, že byla ukradena posvátná Koule Kandry, ví, že je na něm - na něm samotném - aby zachránil školu. Jediná možnost je vrátit se v čase, do Anglie kolem roku 1690 a zachránit jednu velice důležitou osobu: Sira Isaaca Newtona. Obsidiánová škola mezitím školí vlastní mocné Vidoucí. Všichni se soustředí na Oliverovo zničení. Když pak přijmou a transformují Oliverova tyranského bratra, Chrise, může to znamenat boj na život a na smrt. Povznášející fantasy, KOULE KANDRY je druhou knihou v ohromující nové sérii plné magie, lásky, humoru, zlomených srdcí, tragédií, předurčení a řady šokujících zvratů. Do Olivera Bluea se zamilujete a neodtrhnete se od něj až do chvíle, kdy budete muset jít spát.... celý text

Přidat komentář

VeruMalfoy
02.01.2022 3 z 5

(SPOILER) První díl se mi líbil mnohem víc než tento. Přijde mi, že je Oliver naprosto nepřipravený na to, čemu musí čelit. Přijde mi, že ho vždy někdo jiný vytahuje z bryndy, zachraňuje, a že nebýt jiných, nikdy by nedokázal to, co dokázal. Nelíbí se mi, že i když je slabší než protivníci, tak ho všichni obdivují a považují za hrozbu a úžasně mocného vidoucího. Kvůli tomu všemu mi občas příběh přišel trošku přitažený za vlasy. Navíc fakt, že se vidoucím stal jeho lidský bratr, je naprosto na hlavu postavený. Kdyby aspoň furt nemyslel jen na Olivera, ale také na pomoc temné straně… Jeho chyby, kterých se dopouštěl, protože měl hlavu plnou jenom Olivera, byly pro mě zcela nepochopitelný.

applause
12.08.2019 4 z 5

Jelikož mě zaujal první díl, tak jsem si přečetla i druhý. Ten už byl o něco slabší. Něco mi přišlo trochu přehnané a místy byly překlepy, které ale nekazily kvalitu díla. Konec byl poutavý a už jsem byla netrpělivá, jak bude pokračovat dál, když kniha zničehonic skončila. Bohužel třetí díl zatím není, ale také si ho určitě přečtu. Doporučuji.