O sovičce

O sovičce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524572/bmid_o-sovicce-652ed02e3c56f.png 5 29 5

„Už je čas jít spát,“ řekla maličké sově máma sova. Sovičce se ale ještě spát nechtělo a vyletěla do začínajícího dne. Koho a co venku viděla?

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Portál
Originální název:

Tiny Owl's Scary Day


více info...

Přidat komentář

vladku
15.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Celostránkové ilustrace. Maximálně jednotky vět na stránku. Pro začínající čtenáře tak akorát. Nebo taky pohádka na noc, která se přečte během chvilky. Jednoduchý, mírně tajemný i strašidelný příběh se šťastným koncem.

Danago
14.12.2023 5 z 5

Nádherná publikace pro malinké děti. Myslím, že je to nejkrásnější autorova knížka. A má smysl, což mě nadchlo ještě víc.


potesenicist
27.11.2023 5 z 5

Krásný příběh o nezbedném mláděti a pečující mámě. Mladší dcera jí zbožňuje.

Ven_D
05.11.2023 5 z 5

Tentokrát se vydáme na dobrodružství s malou neposednou sovičkou. Ilustrace Petra Horáčka jsou hřejivé, celostránkové, hravé a jeho styl nám jednoduše sedí. Cácorka louská jednotlivá písmenka (písmo si vytvořil Petr Horáček sám, proto je zvláštní, a i když mi občas k ilustracím vizuálně nehraje, jednoduše k němu už patří), vymýšlí si vlastní povídání a knihami opakovaně listuje.
Nejsem tak spokojená a nadšená jen já, což je základ. Textu je jako vždy menší množství. Dětem to stačí. Jejich fantazie nezná meze, a když na to přijde, poradí si klidně i bez písmenek. Děj je prostý – malá neposedná sovička se vydá zjistit, proč by nemohla létat přes den. Co na tom, že sovy jsou noční tvorové, ona je zvědavá! Odkaz na kompletní hodnocení najdete v záložce "Recenze" - Vendi ZJihu

aydam
17.10.2023 4 z 5

O tom, že maminky předvídají, opatrují a formují svá "mláďata".