Nové poselství z Prahy

Nové poselství z Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83867/nove-poselstvi-z-prahy-83867.jpg 5 7 3

Anonymní spis českého původu, který vyšel v němčině a nyní vychází prvně česky. Mystika v teorii a praxi. Nové poselství z Prahy vychází bez uvedení jmen autorů, neboť jde o knihu inspirovanou. Je v ní obsaženo vědění významné pražské duchovní školy, jež pracovala v letech 1926-1976. Knihu tvoří tři části: Musíš vědět, Filosofie Ducha a Cesta mystická. První část zaznamenává rozhovory žákyně a mistra, druhou část tvoří poselství pravdy o člověku a jeho životě na Zemi - planetě Kříže, o vesmíru a zákonech Boží tvorby. Závěrečná část je výjimečnou učebnicí meditačních a dechových cvičení.... celý text

Přidat komentář

Alma5
13.07.2019

Zřejmě každý návštěvník přednášky Marty Foučkové je odkazován k této knize, takže jsem se rozhodla se s ní seznámit. Ze svých duchovních nížin jsem ale obzvláště tu druhou část nebyla schopna vůbec pochopit, je to kniha pro asi pro velmi duchovně pokročilé jedince. Co považuji za důležité je varování před pokročilými duchovními cvičeními pro nepřipravené, toho se budu držet i nadále.

Jelitovna
26.03.2018

Tohle je mi cizí. Četla jsem jen ze zájmu, cože za partu to v Praze tenkrát bylo; hvězdičkovat nemám důvod. Na konci je prosba, která by mě dokázala od zvědavosti pravděpodobně odradit, kdyby byla uvedena hned v úvodu: "Prosím vás všechny,..., kterým se tato učebnice dostane do rukou, abyste si neubližovali nějakými soudy nad touto prací. Každý záporný, negativní posudek této učebnice by Vám velmi ublížil."
Nějaký postoj totiž zaujímá většina čtenářů již během čtení a ne až po dočtení.


Valborga
02.10.2012

Výborně napsaná kniha. Hodně mi dala, konečně jsem pochopila některé souvislosti, které se dějí mezi nebem a zemí. Možná někoho neosloví, ale pro mně přišla asi v ten správný čas.