Noční slunce

Noční slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519394/bmid_nocni-slunce-0xb-519394.png 4 15 4

Malá Katka nezažívá právě nejšťastnější období svého života. Zůstala sama s tátou, a navíc se z města přestěhovali na venkov. Nový dům je velký a prázdný a Katce je smutno. Ještě že je za domem les, ze kterého se začne ozývat zvláštní volání. Katka záhy zjišťuje, že les obývají bytosti, které znala jen z pohádek. Mezi vílami si najde nové kamarádky, které ji naučí poznávat skrytá tajemství rostlin a živlů, a dokonce ji přizvou k úplňkovému tanečku! V lese však bydlí i bytosti zla – hrůzostrašné bludičky, nebezpečný vodník i samotný démon lesa – hejkal. Odolá Katka nástrahám temné části hvozdu? Nejde si kamarády i mezi dětmi ze vsi? A podaří se jí udobřit s tatínkem?... celý text

Přidat komentář

konicekbily
předevčírem 5 z 5

Při rychlém objednávání přes internet jsem podle autora soudil, že budu číst detektivku. A, ono ne. Je to kniha pro dívky, v životě jsem se jim vyhýbal, je to tedy moje první čtení pro holky. Myslím si, že je dobré.

Kyri
31.03.2024 5 z 5

Knihu jsem koupila v domnění, že jde o další detektivku. Od začátku jsem čekala, kdy přijde ta mrtvola. Když jsem zjistila, že jsem v půlce, pochopila jsem, že jde o jiný žánr :). I tak se mi to ale líbilo. Je to spíš kniha pro dívky, ale moc pěkně napsaná a taky docela pěkně logická.


Alets
30.12.2023 5 z 5

Kniha byla tak čtivá prostě nádherná mám už dvě knihy které mě úplně okouzlily.
Noční slunce hrozně doporučuji přečíst, je to spíše holčičí kniha ale myslím si že i tak bude bavit. Já i brečela a bála se co se stane s Bohoušem. Nádhera .

Ta druhá krásná kniha je Psí hvězda jsem jí taky četla a je moc krásná ale myslím
si ale že tahle byla o trochu lepší

Doporučuji. Alets

annettka1098
16.10.2023 5 z 5

Příběh i celá kniha včetně ilustrací se mi moc líbila a dokonce jsem si u ní dvakrát poplakala. Proto jsem poměrně dlouho přemýšlela, pro jak staré děti ji doporučit. Původně jsem chtěla vystřelit 8-9 let. Pak jsem si ale uvědomila, že v knize se objevují podobné prvky jako v Harry Potterovi.
NOČNÍ SLUNCE tak může použít jako předvoj pro děti před Harry Potterem. Pokud se nebudou děsit u jednoho, nebudou se bát ani druhého.

A ještě jedno srovnání mě během čtení napadlo. Jestli se vám líbila kniha Šepot z lesa a víte, že jsou děti podobného ražení jako vy, pak si s nimi určitě přečtěte Noční slunce.