Noc

Noc https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364296/bmid_noc-bSt-364296.jpg 4 1402 346

Martin Servaz série

< 4. díl >

Čtvrté pokračování bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem. Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Nuit , 2017


více info...

janina66
janina66
včera 5 z 5

Po 6ti letech jsem si připomenula tuto knihu, tentokrát v audioverzi.
Poslech mě moc bavil. Ne všechno jsem si po té době pamatovala.

petunkav
petunkav
30.01.2024 5 z 5

Čtu sérii Martina pěkně postupně.
A bohužel...... , budu muset ihned sáhnout po dalším díle.
No nevydržela bych čekat, co bude s Gustavem a...... s dalšími.


malen
malen
03.01.2024 3 z 5

Já nejdřív četla Údolí, které se mi líbilo, pak Sestry, ty ještě víc. Pak jsem se rozhodla , že začnu od začátku, ale mé nadšení vyprchalo, hůř a hůř se mi ty díly četly. Takže asi s autorem končím .

katasukivasukim
katasukivasukim
30.12.2023 4 z 5

Ty jo,tak tuto bylo zase trochu jiné čtení.
Strašná spousta postav,trochu jsem se v tom ztrácela,ale je pravda,že každá postava tam měla své místo.Fakt mě udivilo,že ta potvora Kirsten to měla takhle zmaknutý.Za mě dobré čtení,ale CARTER je CARTER.Chichi

Filomena1961
Filomena1961
31.10.2023 3 z 5

Tak po odmlce jsem dočetla Minierovu Noc. I v tomto díle se prolíná vztah mezi detektivem Martinem Servazem a masovým vrahem Julianem Hirtmannem.
Postavou kolem které se všechno řeší je chlapec Gustav. Příběh plný napětí, čtivý, ale celkově zápletka mi připadala překombinovaná a těžko uvěřitelná, jak se říká dost přitažená za vlasy. Na druhé straně se mi líbil perfektně umělecký zpracovaný popis krajiny a celkové atmosféry. Zatím mě z přečtených knih nejvíc oslovila kniha Mráz.

rezzba
rezzba
18.10.2023 4 z 5

Ale jo, je to z těch lepších a za ten konec hvězda navíc. Ale už moc stránek, zbytečně natahované.

sgjoli
sgjoli
08.10.2023 3 z 5

S radostí jsem se pustila do dalšího dílu s Martinem Servazem, který se v tomto díle utkává se svou Nemesis. To samo o sobě je super, že se čtenář konečně dočká nějakého posunu v příběhu, který započal v první knize série.
Musím se však přiznat, že jsem trochu rozpačitá. Je dost časté, že se v kriminálkách či thrillerech setkáváme s tím, že hlavní vyšetřovatel z určitých důvodů jedná na vlastní pěst a vzpírá se nadřízeným. Ale mně to tady úplně na 100 % nesedělo. Je pravda, že Servazovi se tady stane určitá událost, která ho možná mohla ovlivnit, a proto jednal tak, jak jednal. Ale nevím, no...
Celkově musím také říct, že ta zápletka samotná mi tu připadala až moc překombinovaná. Jasně, v tomto žánru se to asi do určité míry očekává, mám ten dojem, ale v případě této knihy mi to přišlo už poněkud za hranou toho, co mne osobně baví. Hlavně ten závěr mi připadal dost přitažený za vlasy.
Opět jsem poslouchala jako audioknihu v interpretaci Jiřího Žáka. Jeho projev sám o sobě mne baví, ale stále mám výtky k angličtině pana Žáka. Výslovnost některých slov prostě tahá dost za uši a stále se divím, proč pana Žáka nikdo neupozorní nebo proč mu s tou angličtinou nikdo nepomůže. To to nikdo nehlídá nebo co? Tentokrát přidávám i pár příkladů pro představu:
-jméno "Donald Trump" čteno jako "Donald Tremp"
-nadávka "bloody hell" čtena jako "blúdy hel"
-slovo "child" v názvu písně "Sweet Child o' Mine" čteno jako "čild"
-název koktejlu "Old Fashioned" čten jako "ould fešounyd"
Ve výsledku knihu hodnotím průměrnými 3 hvězdami.

hanzmb
hanzmb
14.09.2023 5 z 5

Velmi zajímavý skok v Martinově životě. Po minulém dílu, kdy byl Hirtman prakticky mimo, se stává zase nejdůležitější osobou Martinova vyšetřování. Navíc Martin zažívá spoustu krizí a dostává sei na hranu zákonosti svého jednání. Asi mi tento směr vyhovuje víc než Tma, i když i ta byla samozřejmě vynjkající. A zjevně ještě není všem dnům konec. Už se těším na další díl.

mpb1913
mpb1913
05.09.2023 3 z 5

Strhující úvod až do okamžiku, kdy se objeví Martin a od té doby se vše změní v jeden těžko uvěřitelný maglajz. Nemůžu si pomoct, ale tenhle policista tentokrát na co šáhne to posere (nenašel jsem výstižnější výraz). V každé knize vlastně přežije jen díky štěstí, náhodě nebo souhře okolností, už to začíná být dost fádní. Kredit musím panu Minierovi dát za to, že pokud o něčem píše má to nastudované do těch nejmenších podrobností.

Evelin
Evelin
24.08.2023 5 z 5

Tahle kniha od autora mě hodně bavila. Přečetla jsem jí jedním dechem a byla jsem zvědavá jak to dopadne. Určitě doporučuji sérii knih Martina Servaze.

artepeli
artepeli
30.07.2023 4 z 5

Moje první "Minierovka", o kterých už tak dlouho slýchám.
Začetla jsem se velmi rychle, a konec jsem doslova hltata. Velmi povedený thriller, dobré popisy prostředí, nečekané rozuzlení.

zanekzoltecu
zanekzoltecu
27.07.2023 5 z 5

Mazec, akorát pobíhat po valdně hoďku po tem, co mu čerstvě vykuchli játra je krapet přitažený za háro. Po vobyčejný kýle se člověk dva dny nemuže vyhrabat z betle, tak nevim... :)
Ale jinak v ókeju!

SadUnicorn
SadUnicorn
18.06.2023 4 z 5

Nevím, nebavilo mě to jako tři předchozí díly. Žádný případ se nevyšetřuje, pouze se vrtáme v osobním vztahu Martina a Juliana. Konec byl jak akční film - všichni nesmrtelní, nepolapitelní, necítí bolest... Jen zvrat s jednou postavou na konci mě překvapil. Zhruba do půlky jsem se musela nutit číst, konec už měl spád a přečetla jsem ho rychle. Ale na předchozí díly to nemá.

tinka1974
tinka1974
20.05.2023 4 z 5

Z tohohle příběhu se nakonec stala jízda. Souboj Martina a Juliana. Začátek byl docela zvláštní a až v polovině příběhu jsem si uvědomila, že se vlastně žádný případ neřeší. Jen soukromé životy obou. A ten konec, síla.
Poslouchala jsem audio a byl to poslech příjemný

janavom
janavom
09.04.2023 3 z 5

Opět napínavé. Budu pokračovat pomalu dál sérií.

HollyUndead
HollyUndead
02.04.2023 5 z 5

Čtvrté pokračování mne svým napětím a skvěle propracovaným příběhem opět nepřekvapilo. Je těžké srovnat, který z dílů byl nejlepší. Každý díl této série měl něco do sebe, každý byl čtivý, každý nabídl složitou zápletku, skvělý popis krajiny a atmosféry a zajímavé nové postavy či pokračování v příběhu těch postav starších. Když zareaguji na některé předešlé komentáře, vůbec mi nevadí, že se stále řeší Hirtmann nebo Marianne. Naopak, i například v krimi seriálech uvítám, když se nějaký sériový vrah vrací a policie jej nedokáže vypátrat a dostat. Když je série o dobrém policistovi, musí mít také dobrého pachatele, čímž Hirtmann bezpochyby je. Jsem tedy zvědavý, jak to bude dál pokračovat a těším se na již páté pokračování. Zatím jsem touto sérií nadšen.

Toledo
Toledo
31.03.2023 5 z 5

Každý nový díl mě vtáhne do děje hned od začátku a i když komisař vlastně bojuje odpočátku proti jednomu a tomutéž nepříteli, pořád mě to baví a každý díl je jiný, vždy zajímavý.
Jen je mi Martina často líto, protože stále si s ním Julian hraje jako s myší.

Ira13
Ira13
23.03.2023 4 z 5

4.pokračování a opět velmi čtivé, napínavé a chvílemi i trochu hororové , ale místy těžko uvěřitelné.. Knihu jsem četla v nemocnici po operaci a těžko se mi věří, že by byl někdo ( nechci spojlerovat) po takovém operačním zákroku schopen vstat hned z postele a vyjit do mrazu střílet. Martin mi přijde lehce naivní a chybi mi občas jeho logické myšlení. Ale i tak dávám 4* a vrhnu se hned na Sestry

chrudas
chrudas
02.03.2023 5 z 5

Tentokrát to bylo na některých stránkách zvláštně vyumělkované, ale jako celek dobrý. Klasika s Martinem S., četlo se dobře. Určitě budu číst i další knížky s Martinem a spol.

Aleen
Aleen
20.02.2023 5 z 5

Tradičně jsem poslouchala v audioverzi a po celou dobu udržela pozornost. Napětí se místy dalo krájet a zvyk vytvářet zajímavé zvraty po klidnějších úsecích příběhu, se mi u Miniera líbí. Pro mě je zážitek z poslechu silný a jsem spokojená jak s postavami, s popisy prostředí, tak i se všemi dějovými linkami. Nevadí mi ani nepravděpodobnost superrychlé rekonvalescence Servaze! V kolika příbězích hrdina vstal a šel zachraňovat svět, přestože před vteřinou ještě umíral...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Bernard Minier
francouzská, 1960
2016  88%Tma
2015  85%Mráz
2015  87%Kruh
2017  80%Zkurvenej příběh
2019  85%Sestry

Kniha Noc je v

Právě čtených10x
Přečtených2 145x
Čtenářské výzvě166x
Doporučených66x
Knihotéce597x
Chystám se číst389x
Chci si koupit89x
dalších seznamech13x