Než milenec na střeše… lepší manžel v hrsti

Než milenec na střeše… lepší manžel v hrsti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251672/bmid_nez-milenec-na-strese-lepsi-vrabec--251672.jpg 3 67 18

Novinářka Lili stojí na životním rozcestí: Rozejde se s fotografem Ivanem, protože má pocit, že jejich vztah vyhořel. Ve chvíli, kdy jej opouští, si však Ivan uvědomí, že ji opravdu miluje, a ačkoli mu až dosud byla myšlenka na manželství na hony vzdálená, požádá Lili o ruku. Ona však od všech problémů odjíždí do Itálie. Zabydlí se v Benátkách, v domě své tety, a jak už to bývá, do pohledné a inteligentní blondýnky se zakouká uhrančivý at emperamentní Ital. Ovšem má jednu drobnou vadu na kráse – je ženatý...... celý text

Přidat komentář

Marcik7
09.12.2023 2 z 5

Taková pohádka to bylačtivé, s přidanou hodnotou jako průvodce Itálii .

Cher
04.11.2022 3 z 5

Romantické, vtipné, občas zbytečně zdlouhavé.


laura
16.03.2022 3 z 5

Když už jste přečetli většinu knih Aleny Jakoubkové, víte, že jede stále stejné modus operandi:

Zhrzená milenka (nebo manželka), ovládající bravurně hned několik cizích jazyků, s dítětem nebo bez, se spoustou kamarádek, které jí hledají ženichy, spoustou dětí (harantů), spoustou chlapů (klaďasů nebo totálních outsiderů - nic mezi tím), s rodiči, kteří jsou buď absolutně skvělí nebo absolutně na pěst, se zajímavým povoláním, s exkluzivními místy pobytu (nejlépe u moře), návštěvami drahých a luxusních restaurací, se spoustou netradičního jídla se všemi exotickými (pro obyčejné smrtelníky téměř nedostupnými) ingrediencemi, a jeden osudový muž...

Tenhle příběh byl spíš tuctový, od začátku tušíte, kam spěje, ale čte se to dobře a i když byly některé situace značně nereálné, byly vtipné. Takže jo, zasmála jsem se, ačkoli na pohádky už dávno nevěřím ;)

Ála1968
25.08.2021 3 z 5

Bylo to celkem fajn.Příběh byl o něčem a bylo to i vtipné

trdlo1
16.08.2021 3 z 5

První půlka knihy velice čtivá, druhá půlka jen pro zasmání, absolutně nerealizovatelná.

zdenaR
21.05.2019 3 z 5

Kniha se velmi dobře čte, tak jak je to u autorky zvykem.
Dějově trochu nereálné, ale proč si někdy nedat oddechovku ve stylu červené knihovny.
Pro pobavení, odpočinek, rychlé a nenáročné čtení.

knihovniceS
22.08.2018 4 z 5

Hezky se to četlo

Máčalka
25.07.2017 2 z 5

Kniha se četla dobře, zápletka dobrá, ale v druhé polovině už mi to připadalo přehnané a mimo realitu. Hlavně to, kolik nápadníků stojí o těhotnou ženu a jsou ochotní jet za ní do Benátek. To už bylo jen k pobavení.

alnahu
24.07.2017 4 z 5

Příběh Lily, které začínají tikat biologické hodiny a začne toužit po dítěti a vdavkách. Ovšem chlap s kterým žije již sedm let nechce o tom ani slyšet. Tak si pořídí dítě s temperamentním Italem , ale ten je ženatý. Nakonec vše vezmou do ruky její kamarádky a pomáhají při výběru ženicha. Kniha se četla dobře a pobavila mě.

luciefeix
28.02.2017 3 z 5

Celé se to odehrává v Itálii což bylo příjemné . Typické české psaní ale chyběla v tom ta jiskra co má třeba Vasilková .

bábuška
21.02.2017 3 z 5

První knížky této autorky byly čtivější, nyní se tam čím dál tím víc vaří. Nemám chuť číst si v kuchařce. Ať mi paní autorka promine.

whiolet
13.02.2017 3 z 5

Dala bych dvě hvězdičky,ale miluji Benátky, takže tu třetí hvězdu si kniha vysloužila jen díky nim. Opravdu velmi jednoduchý příběh, kde už na obalu knihy je prozrazena pointa příběhu, a posledních cca 50 stránek je o přesvědčování, že potřebuješ chlapa (a jelikož jsi sama totálně neschopná), kterého ti dohazují kamarádky. Přečteno jsem měla skoro za jeden den, u knihy se nemusí přemýšlet, příběh přitažený za vlasy a plný opakujících se klišé. Jediné za co chválím autorku je název knihy, ten se jí povedl.

bagel
01.04.2016 2 z 5

Jako obvykle: velmi čtivé, ale taky velmi plytké a v mnohém nadsazené a předvídatelné. Sama nevím, proč mě knihy této autorky stále lákají a čtu je. A některé její výrazy mě opravdu vytáčejí: "Přemek vytlápl telefon" ( a to už jsem zkousla "druhak").

Šánka
09.03.2016 4 z 5

Mě ta paní Jakoubková fakt baví. Další pohodovka, nenáročné čtení, od půlky vtipný příběh, u kterého jsem se zasmála, jak kamarádky opět pomáhají se sháněním ženicha. A ještě jsem v první části z klidu domova navštívila Benátky. No u mě dobrý :-).

katkafe
06.01.2016 5 z 5

Opět perfektní oddychovka, vždy si u knížek od paní Jakoubkové odpočinu :)
Pěkný příběh!

zdehan
01.01.2016 4 z 5

Kniha nezklamala taková oddechovka za dva dny přečteno

knihovnaVP
08.12.2015 5 z 5

Přečetla jsem jednim dechem!...ostatně jako všechny knihy této úžasné autorky!moc se mi líbila ta hra na kočku a myš,taky jsem si Přemka hned zamilovala a trnula jsem hrůzou,aby se nenechal odradit!Tak by to mělo být!správný chlap si musí svou milou získat,jinak by si jí ani nevážil!a taky se vždy těším na kamarádky shánějící ženichy :) možná by si zasloužily větší prostor ;) a miluju i vtipné glosy a samozřejmě i kouzlo Benátek...kam se díky autorce toužím podívat...prostě krásná červená knihovna

evasamankova
09.11.2015 4 z 5

Příjemná,nenáročná a v poslední třetině poměrně dost vtipná ženská oddechovka. Prostřední pasáž mě celkem nudila - takový hodně letmý průvodce po Benátkách - ale jinak spokojenost.