Než bude pozdě

Než bude pozdě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478046/bmid_nez-bude-pozde-B8A-478046.jpg 4 94 35

Cizí žena. A přece o tobě ví víc, než ty sama. Karen byla odjakživa tím, za kým všichni ostatní přicházeli pro pomoc. Nejen její přátelé, ale také pacienti, protože se stala psychiatričkou. Teď je ale znepokojená. Velmi znepokojená, protože na její pacientce Jessice je něco opravdu divného. A navíc o Karen ví celou řadu věcí, které by vědět neměla. Chvíli to trvá, ale pak Karen pochopí, že musí něco udělat. Rychle. Dřív, než bude pozdě.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Before I Let You In , 2016


více info...

Přidat komentář

santa1212
16.03.2024 5 z 5

Velmi dobrý thriller. Za me možná byly postavy až příliš propletene a také se hodně řešily jejich vzájemné vztahy a emoce, ale nešlo to přes čáru. Velmi čtivé, napínavé, zajimavy závěr. Palec nahoru.

Dandulka
18.01.2024 5 z 5

Přečetla jsem tuhle knihu doslova jedním dechem. Zajímavé zápletky a rychlý spád děje. Paráda.


uzivatel83509
14.12.2023 3 z 5

Od knihy jsem očekávala větší napětí - spíše thriller, ale přišlo mi to jako román o vztazích a jedné nebezpečné, záhadné ženě. Příběh byl docela zamotaný z pohledu více osob a místy mě nebavil. Co musím podtrhnout je skvěle sepsaná situace s malou Amy - až mě mrazilo, když jsem si to představila.. hrůza :-( Konec byl hezky vyřešený.

SilvieSisinka
26.07.2023 4 z 5

Psychologický thriller,ve kterém nic není takové jak se zdá.

Januli
04.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Čím začít... Závěr možná lehce překvapil, ale když máte načteno spoustu knih podobného žánru, tak nějak s tím počítáte:-) nevím, jestli mi to v knize uteklo, ale nepochopila jsem, proč Karen vlastně sama sebe propálila ohledně Michaela. Nebo to nebyla ona ale Jessica? Jenže ta se o její kamarádky nezajímala. Kniha čtivá, dávala celkem smysl, i když vícero postav, které vykládají, tak vše ladilo.

Šánka
05.04.2023 4 z 5

Kdo má rád psychologické romány s napínavým thrillerovým závěrem, ten si tady přijde na své. Není to žádné rychločtení, střídá se několik vypravěčů i časové roviny, ale dá se v tom zorientovat. Po dočtení mi vše do sebe nádherně zapadlo. Skvěle promyšlené, matoucí a v závěru překvapivé!
Autorka mě pomaličku vtáhla do příběhu tří kamarádek, do jejich životů, které skrývají mnohá tajemství i staré nezhojené jizvy a traumata. Kolik z toho se dá napravit dřív, než bude pozdě?
Jsem trošku překvapená z tak nízkého hodnocení, možná to označení thriller není na místě a může být pro někoho zklamáním. Za mě, jako vždy, u Jenny Blackhurst spokojenost.

katerina28349
03.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka se četla dobře na mě působila spíš jako psychologický román než thriller.
Čtení bylo napínavé i když trochu místy zamotané. Konec knížky super i když jsem to nečekala. Myslela jsem si že ta postava opravdu existuje a nebezpečí je reálné a ne jen výplod jedné z kamarádek jen aby byla pro své kamarádky nepostradatelná.
Knížka od autorky Jenny Blackhurst je moje první a těším se na další.

AlexandraBane
06.10.2022 4 z 5

Bylo to docela psycho, četlo se to dobře, ale jsem z toho krapet rozladěná

Kerberos
28.05.2022 3 z 5

Moje první kniha od Jeny Blackhurst a asi jsem čekala víc. Příběh je čtivý, ale prostě mi tam něco chybělo.

ctenarkaEva
22.05.2022 4 z 5

Tato kniha mi připadala spíše jako psychologický román než jako napínavý thriller. Zápletka byla zajímavá, ale místy jsem se ztrácela ve vyprávění - která postava zrovna vypráví. Chvílemi jsem měla pocit, že tuším, o co jde a chvílemi jsem byla vedle jak ta jedle. Od této autorky jsem už četla Podivnou holku, která mi nesedla a nedočetla jsem. Určitě si ještě něco dalšího přečtu.

Pavlína2019
18.12.2021 3 z 5

Jsem poněkud na rozpacích.
Námět je určitě dobrý a kniha nápaditá.
Nečetla se mi úplně dobře a lehce, občas jsem se ztrácela, je dost složitá. Také font písma jsem zažila lepší, je celkem malé.
Ale napsaná je zajímavě, charaktery i příběh, vše je popsáno precizně. Zase ale nic příliš veselého.
Autorku mám moc ráda, nezjišťovala jsem, o čem kniha bude. A těším se na další...

Arsi
08.12.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Trochu psycho, ale četla se dobře.

Mandlevest
15.11.2021 5 z 5

Výborná kniha, asi spíše psycho než thriller, a to já mám hodně ráda a přesně na takový druh napětí jsem měla náladu. Kdo preferuje rychlý děj, akční a plný dramatických scén, bude zklamán. Komu nevadí anebo se přímo těší (jako já :-)) na pomaleji se posunující příběh, kdy napětí houstne, odhalují se stará tajemství a o nová taky není nouze, budete spokojeni. Od autorky jsem četla Podivnou holku, která se mi také líbila a ani tato mě nezklamala. Hodnotím vysoko, užila jsem si to.

Hvězdinka
23.10.2021 3 z 5

"Já nikdy nechtěla nic jiného než je milovat a před vším je ochraňovat. "
O tom kniha je, o člověku, který miloval a chránil příliš. Kniha se táhla, může působit zmateně, závěr lepší.

RADOST
07.10.2021 3 z 5

Co vede člověka k potřebě někoho motivovat, někým manipulovat, někoho ochraňovat? To je hlavní myšlenka této knihy. Přiznám se, že jsem od ní čekala více, ne zcela mě pohltila. Ale nutila mě přemýšlet nad situacemi, které nejsou v životě až tak výjimečné.

Danago
05.09.2021 5 z 5

Tři nejlepší kamarádky Karen , Bea a Eleanor a jejich komplikované životy jsou v příběhu skvěle vykresleny . Eleanor s chaotickým vedením domácnosti, dvěma malými dětmi a manželem Adamem. Bea s psychickými problémy z minulosti . A psychiatrička Karen se ženatým přítelem Michaelem . Do toho přichází Jessica Hamiltonová mladá dívka, která se objedná na terapii ke Karen a tragicky změní život všech tří přítelkyň.

Četla jsem dvě předchozí knihy od autorky a musím přiznat , že autorka opět nezklamala. Napínavý, komplikovaný psychothriller s překvapivým závěrem, tak jak jsem očekávala.
Za mě spokojenost.

Duchoslp
01.08.2021 3 z 5

Knížka spíš pro ženskou část populace. Propletené vztahy mezi kamarádkami i jejich mužskými partnery. Jsou věci, které vymyslí jen ženy, aby dosáhly svého cíle.

Surikata369
27.07.2021 2 z 5

Nečetlo se mi to kdovíjak dobře, zbytečně zamotaný a překombinovaný.

Refadora
16.07.2021 4 z 5

Knížka se četla úplně sama a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Nemůžu tedy dát jiné hodnocení než 4*, i když rozuzlení nebylo úplně překvapivé ani stoprocentně realistické. Moc se mi líbil především autorčin popis ženského přátelství a všech jeho aspektů, toto téma je mi velmi blízké a do postav jsem se uměla dobře vžít. Mám také ráda příběhy vyprávěné z pohledu více osob, takže i v tomto ohledu jsem byla moc spokojená. Doporučuji (hlavně ženám)!

kirkpatrick
02.07.2021 3 z 5

Velice zamotaný a zašmodrchaný příběh o třech kamarádkách a jejich vztazích. Až později jsem si všiml, že to je thriller určený pro ženy, nicméně jsem to přečetl a hodnotím průměrem.