Noc, kdy zemřela

Noc, kdy zemřela https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478374/bmid_noc-kdy-zemrela-yVq-478374.jpg 4 110 34

Je večer po svatbě Evie s Richardem a hosté se baví. Všichni, až na nevěstu. Evie se vykrade z oslavy, dojde k útesu vysoko nad mořem a skočí. Manžel, nejlepší kamarádka Rebecca i příbuzní jsou v šoku, ale někdo z přítomných ví víc. Odpověď na otázku, proč se krásná, bohatá a oblíbená Evie odhodlala k tak drastickému kroku, nehledá jen policie, ale především zdrcený Richard a Rebecca. Klíč k události se skrývá v Eviině minulosti. Je možné, že Evie nikdo z nich opravdu neznal? A kdo další, kromě mladé nevěsty, něco tají?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Night She Died , 2018


více info...

Přidat komentář

Hana62
10.04.2024 3 z 5

Čekala jsem to, ale dočetla jsem do konce. Úplně marné to nebylo, i když zápletka byla vykonstruovaná na mě moc křečovitě.

Monika1717
14.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Příběh se mi moc líbil, zamotaný tak akorát, Evie sympatická, Rebecca dost vypočítavá. Asi tak v polovičce jsem začala tušit, že rodiče a děti byli tak trochu pomíchaní.


laura
27.02.2024 5 z 5

Úžasná obálka, temná a vábivá - ta mě ke knize přitáhla. Dívka ve svatebních šatech stojící na útesu...

Proč skočila? A mohla to přežít?

Spousta otázek a zpočátku žádné odpovědi. Jen zdrcený manžel, zdrcená přítelkyně a zdrcený otec. Ale někdo z nich ví víc, než přiznává.

Střídající se časy, minulý a přítomný, mě mátly a rušily. Pak jsem si na ten zvláštní styl psaní zvykla a příběh mě nasál do své atmosféry: dusivé, nebezpečné, vábivé i temné.

Děj je spletitý a chvíli vám trvá, než se v něm zorientujete.

Rebecca a Evie. Richard a James. Přítomnost a minulost. Co tyhle indicie spojuje?

Jedno dávné tajemství, spousta křivd, bolesti i slz. Spousta lží a někde mezitím - pravda. Křehká a bolavá - stejně jako naděje.

Žije? Zemřela? Chtěla to? Nebo ji někdo zradil?

A pokud ano, kdo?

Čtivé, napínavé, zčásti předvídatelné, ale v mnoha ohledech i nečekaně překvapivé. Skvělý psychologický thriller o přátelství, lásce, vášni a pomstě.

ydnac
23.01.2024 5 z 5

EVIE SE VDALA A PAK SKOČILA Z ÚTESU!

Měla vážný důvod?
Možná byla nemocná?
Co, nebo kdo jí k tomu dohnal?

Její zdrcený novomanžel to nedokáže pochopit.
Hledá střípky informací...
Pomáhá mu Eviena nejlepší kamarádka Rebecca, stará se, aby se najedl, moc nepil a dokázal se se smrtí své ženy vyrovnat.
Ano, určitě vás taky napadne proč to dělá :-), ale stejně nebudete vědět všechno :-).
Bylo to napínavé, pár nečekaných zvratů a překvapivých vysvětlení, trochu přitažené za vlasy, ale stejně jsem to hltala :-).
Jsem ráda, že mám díky výzvě další oblíbenou autorku :-)
Téma 16.

SilvieSisinka
31.08.2023 4 z 5

Opět skvělá kniha od autorky.Vzdy mě moc baví číst její trilery.

DK197
22.06.2023 3 z 5

E-KNIHA: Já nevím. Celé to bylo příjemně napsané. Některé nápady zajímavé. Ale rozhodně mě bavilo víc rozkrývání minulosti, než kapitoly ze současnosti. A rozpletení hlavní zápletky a zjištění toho, co se vlastně stalo, mi ve výsledku přišlo tak hrozně neoriginální... Podobně jako když v kriminálkách je vrahem zdrcený manžel, a nebo zahradník. Takže za mě příjemné průměr, ale ne nic, z čeho bych byla vyloženě nadšená.

beruska
26.04.2023 4 z 5

Příběh je takový zvláštní.... Velmi se mi pletlo časté střídání minulosti a současnosti, pak také vyprávění Evie a Rebeccy...
Mnohokrát jsem chtěla čtení vzdát, ale pořád jsem chtěla vědět, jak to vlastně s Evie bylo ..
A byla jsem tedy opravdu překvapená !!

85098211
25.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Moje druhá kniha od autorky - a zase jsem nadšená! Příběh byl totiž neskutečně čtivý, navíc s pořádnou dávkou napětí a také tajemství, jak to mám ráda ;-). Jak už prozrazuje anotace, o svatební noci skočí nevěsta Evie z útesu. O několik dní později jsou sice nalezeny její svatební šaty, ale po Evie nebo jejím těle není ani stopa. Existují však svědci, kteří ji při její sebevraždě viděli. Co tedy vedlo Evie k tomuto kroku? Spolu s ženichem Richardem se na tuto otázku snaží nalézt odpovědi Eviina nejlepší kamarádka Rebecca. Autorka jednotlivé události popisuje z různých perspektiv a také se vrací do minulosti. Ale i přesto je snadné děj sledovat a pochopit ho. Postupně se seznámíte s rodiči Evie, její velkou láskou, kterou jí ovšem její otec zakazuje, a samozřejmě také sledujete průběh přátelství mezi Evie a Rebeccou. Zdá se, že ztráta její nejlepší kamarádky Rebeccu hluboce zasáhla. Zároveň ale brzy získáte pocit, že toho ví mnohem víc, než všichni ostatní...
Autorka napětí hezky dávkuje a krátce před závěrem už ho vystupňuje tak, že není úniku a vy prostě musíte číst stále dál a dál - až do poměrně překvapivého a nečekaného konce. Tato kniha si plných pět hvězdiček plným právem zaslouží a já za sebe se budu časem na další setkání s autorkou moc těšit! ;-)

alexis818
02.10.2022 5 z 5

Autorka opět nezklamala.Kniha dobrá,napínavá,překvapivá,čtivé.

Evule *
03.09.2022 4 z 5

Napínavé a čtivé, myslela jsem si, že vím, ale konec knihy mě překvapil.

knihomolkadorfa
23.07.2022 3 z 5

Láska, přátelství a zrada. Téma dobré, ale zbytečně dlouhé. Po polovině jsem se už musela do čtení nutit a netrpělivě vyhlížela konec.

PetraCy
01.04.2022 5 z 5

První a určitě ne poslední kniha této autorky... zajímavý děj od začátku až do konce...

quaaca
09.03.2022 odpad!

@justwoman, mluvíte mi z duše! Nechala jsem se k přečtení knihy nalákat díky vysokému hodnocení zde a jsem velmi zklamaná. Plytké čtení, vlastně taková červená knihovna. Takhle si thriller nepředstavuju. No co už, další knihu od této autorky číst nebudu.

JustWomen
28.02.2022 1 z 5

Tak vysoká hodnocení a tak slabé čtení. Samé nezajímavé řeči, postavy, vše bylo tak předvídatelné. A změna chování Dominica na konci tomu dala korunu. Kniha opravdu jen pro nenáročné čtenáčky.

P3_tis
28.02.2022 5 z 5

Toto byla první kniha, kterou jsem od autorky četla a byla jsem ohromena. Líbilo se mi jednotlivé uspořádání kapitol z pohled nevěsty a z pohledu její nejlepší kamarádky. Ale vůbec celkové propojení přítomnosti a minulosti a všech vztahů... a na konci přijde ten wow efekt, který u trillerů tak miluji.

Martiiiik
27.02.2022 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila... Byla moc napínavá, měla spád, mnoho zvratů, celkově zajímavý příběh.. Prostě přesně to, co od takové knihy chcete :-) Doporučuji všem a už teď se těším na další :-)

Jiparis
21.02.2022 5 z 5

Skvělý příběh o přátelství a zradě. Nečekaný závěr.

Danago
17.02.2022 3 z 5

Příběh kamarádek Rebeccy a Evie je vyprávěn z pohledu jedné i druhé ženy. Začínáme tragickou událostí, která se stala a vyprávěním se vracíme do různých časových období minulosti především Evie. Příběh vykresluje tak trochu zvláštní přátelství, lásku , zradu , závist i nenávist . Stránku po stránce vás děj dovede do nečekaného konce. Autorka je svými konci pověstná a vlastně každá její kniha hraje na překvapivý konec.
Přesto tato kniha byla pro mě slabší, řekněme , že téma nebylo až tak originální a asi už umím v autorce číst, takže jsem děj hodně předem odhadla.

Katania
17.02.2022 3 z 5

Celkem průměrný psychothriller. Neurazí ale ani nenadchne.

Evelin2506
16.02.2022 4 z 5

První dvě třetiny knihy nic moc, závěr byl super, takový konec jsem nečekala.

Štítky knihy

sebevražda thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2018  79%Ztichlý dům
2019  83%Podivná holka
2021  77%Než bude pozdě
2021  84%Noc, kdy zemřela
2022  84%Hlas do ticha

Kniha Noc, kdy zemřela je v

Právě čtených1x
Přečtených134x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce117x
Chystám se číst137x
Chci si koupit38x
dalších seznamech3x