Hlas do ticha

Hlas do ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500643/bmid_hlas-do-ticha-R4G-500643.jpg 4 95 34

Její smrt prý byla nehoda, ale někdo tady lže Je to rok, co Erica Spencerová zemřela po pádu ze schodů na halloweenském večírku. Ostatní obyvatelé exkluzivní čtvrti už pomalu zapomínají a jejich životy jdou dál. Až do chvíle, kdy se na Facebooku místní školy objeví oznámení, že se chystá podcast, jehož autor prozradí, co se té noci doopravdy stalo. Hned v prvním díle je označeno šest podezřelých a neznámý hlas slíbí, že odhalí vraha. Všichni skrývají nějaké tajemství a někdo opravdu krev na rukou má... Uplynul rok od doby, kdy Erica Spencerová zemřela po pádu ze schodů. Tragická nehoda se odehrála na halloweenském večírku, kterého se zúčastnili všichni Eričini přátelé z exkluzivní čtvrti Severn Oaks. Místní už pomalu zapomínají a jejich životy se vracejí do zajetých kolejí. Jenomže pak se na Facebooku zdejší školy objeví oznámení, které vyvolá zlověstné vzpomínky – připravuje se podcast, jehož autor prozradí, co se oné noci doopravdy stalo. Hned v prvním díle je označeno šest podezřelých a neznámý hlas slíbí, že v poslední epizodě odhalí Eričina vraha. Každý další díl se pak zaměřuje na nového podezřelého a Eričini blízcí začínají propadat panice. Všichni totiž skrývají nějaké tajemství a někdo má opravdu na svědomí lidský život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Someone Is Lying , 2019


více info...

Přidat komentář

Lily101
22.03.2024 5 z 5

Napínavé čtení, které stálo za to. Pokud máte v plánu knihu číst, tak bych mohla doporučit udělat si mapu, kdo je s kým a čí jsou kterého páru děti, pro snazší orientaci.

Čmeláček
15.03.2024 5 z 5

Když já mám takovýhle psychothrillery fakt rád, takže jsem si nemohl nechat ujít ani tuhle knihu. A četla se parádně! :) Akorát teda v takové divné luxusní čtvrti bych nechtěl bydlet ani za nic! Úplně bytostně nesnáším, když jsou lidi prolhaní a neupřímní. No ale jinak měla kniha skvělou zápletku, takže za mě se konala velká spokojenost. Takže pět stars a howgh! :)))


laura
13.03.2024 5 z 5

Každý něco tají. Všichni lžou. Každý něco skrývá. Nikdo neříká pravdu. A všichni se bojí.

Jeden z nich je totiž VRAH.

Aspoň to naznačuje podcast, který se zčistajasna objeví na sociálních sítích - téměř rok po tragické smrti Eriky Spencerové. Byla Erika tím, za koho ji všichni považovali? Nebo někým úplně jiným?

Zpočátku trošku zmatený a postavami zahlcený příběh se slibně rozjíždí a ke konci nestačíte žasnout. Jeden zvrat za druhým, jak všichni postupně odhazují masky, a vytahují kostlivce ze skříní...

Skutečná pravda skrytá za přetvářkou, falší, intrikami i podlostí. Zemřela Erika nešťastnou náhodou nebo ji někdo zabil?

A pokud ano, tak KDO?

Spletitá síť pozlátka, života v lepší společnosti, lásky, zrady, vášně, pomluv i hořkých tajemství vás ani chvíli nenechá v klidu. Všichni jsou podezřelí. Každý má na tragédii svůj podíl viny. A nebo ne?

Napínavé, mrazivé, nepředvídatelné a čtivé. Pokud si myslíte, že víte, nakonec stejně zjistíte, že nevíte nic..

Tak kdo tady LŽE?

Leena
04.02.2024 3 z 5

Tak bohužel, thriller se nekonal.
Očekávala jsem něco jiného, než jsem dostala.
Je to společenské drama o zdánlivě "kamarádských" sousedských vztazích v bohaté čtvrti, plné lží a intrik.
Neohromilo mě to.

Lioncz24
09.12.2023 5 z 5

Erica Spencerová byla zavražděná nebo to byla náhoda, někdo tady lže
Napínavé čtení
Hlavně buďte upřímný

Terka18
24.11.2023 1 z 5

Toto opravdu nešlo. Moc postav. Zdlouhavé. Nesedlo mi to bohužel

Kekik
05.11.2023 5 z 5

Nechápu, že je to teprve druhá kniha, kterou jsem od autorky četla. Ztichlý dům mě tenkrát nadchnul a Hlas do ticha je snad ještě lepší.
Autorka mě vážně dostala. A hodně krát překvapila. Což se mi už tak často u knih nestává. O to více jsem ráda za knihu, která není předvídatelná.
Hlas do ticha je výborná, za mě velmi čtivá kniha, která mě k sobě lákala při každé volné chvilce. Pomalu jsem ani nestíhala otáčet stránky.
Za sebe si dovedu představit, že by se příběh odehrál.

Dandulka
01.10.2023 5 z 5

Zajímavý a neotřelý příběh. Mám moc ráda psychologické romány. To rozuzlení bylo parádní a zároveň nechávalo prostor..... Za mě skvělá kniha a těším se na další.

hlenicka
11.09.2023 5 z 5

Nemůžu nic vytknout,napínavé od první do poslední stránky. Klasický thrilller s krimi zápletkou,kde jeden z kruhu přátel je vrah.. Tipnete si který z nich to byl?

SilvieSisinka
28.07.2023 5 z 5

Její smrt prý byla nehoda,ale někdo tady lže....
Jak na každé vesnici lži, pomluvy, intriky.Klubicko se zamotalo,pomalu se odmotava a pravda se vždy zjistí.

85098211
27.07.2023 5 z 5

Tato kniha je takové puzzle, které pomalu skládá dohromady střípky toho, co se událo před rokem, kdy došlo ke smrti Ericy Spencerové. Její smrt (prý) byla jasná nehoda, ale nyní je zde někdo, kdo chce za každou cenu přijít na to, jak to bylo ve skutečnosti. A tato osoba přišla s podcastem, ve kterém tvrdí, že podezřelých je hned šest účastníků tehdejšího halloweenského večírku a - jak se dá očekávat, jeden z nich je vrah. Příběh jako takový je vyprávěný z různých perspektiv - podle toho, kdo je právě oním podezřelým pachatelem ;-). Odehrává se v luxusní čtvrti, kde žijí bohaté rodiny, ale také tady vládne neupřímnost, přetvářka, lež a samozřejmě se tito lidé navzájem pomlouvají. Abych tedy řekla pravdu, žít bych tam nechtěla ani za nic! Autorka ovšem psát umí, kniha se mi líbila moc, napětí je skvěle vygradované a závěr mne dokázal překvapit. Věrohodnost pro jistotu neřeším :-) a dávám hodnocení nejvyšší. Nenudila jsem se ani na chvíli a příběh mne opravdu bavil ;-).

gordon13
16.06.2023 4 z 5

Vcelku solidní thriller, takový ten typ co teď hodně frčí....tajemství mezi sousedy,
kamarády, fámy a lži...jedna paní povídala...za mě lehce nadprůměr, autorka píše
i lépe.

Anniee
06.06.2023 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale strašně jsem se do toho zamotávala. Kdo je kdo, kdo s kým je, kdo s kým co má. Jinak ale příjemná oddechovka plná zvratů a napětí.

Forest66
18.05.2023 5 z 5

Od Ztichlého domu se mi tahle líbila asi nejvíc :) Velmi čtivá knížka s dobře vykreslenými charaktery, se správně namixovaným poměrem zajímavosti, originality i uvěřitelnosti. Každý má nějakého toho kostlivce ve skříni, každý má své lepší a horší stránky a Blackhurst z toho zvládla namíchat vynikající knihu.

soukroma
14.03.2023 4 z 5

Zapeklité, přeplněné lidmi (rodiči, dětmi, příbuznými a přezdívkami) a jejich temnými tajemstvími, která se snaží skrýt, překrýt, nebo na druhou stranu si je prostě vymyslet. Takže lžou všichni (proč proto v češtině jasný originální titul byl nahrazen něčím tak divným?), z mnoha nedobrých důvodů, jen aby se jim dařilo na výši v chráněné vilové čtvrti.
I když to v poslední době byla moje třetí kniha typu sousedský thriller (po Terapii a Slepé uličce - britské a zámořské) a měla jsem už dost těch křivých úsměvů a ochoty nejdoucí od srdce stejně jako bezobsažných řečiček a dýchánků, udržela mne tahle kniha kupodivu ve střehu až do samotného konce. Ten byl očekávaně podivuhodně bláznivý. Kdyby si autorka odpustila epilog (doplňující rámec "zavražděná k nám promlouvá jasnou řečí a dodává překvapivé další indicie...,, které se dozví pouze čtenáři, nikoli aktéři příběhu"), který byl veskrze ničemný, hodnotila bych asi o chlup lépe. Takto 75%.

Danago
06.03.2023 3 z 5

Mám ráda autorčiny knížky,ale tentokrát jsem z knížky malinko zklamaná. Knížek na podobné téma jsem už četla příliš. Malá komunita přátel z lepší čtvrti, kde každý má tajemství. A úmrtí uzavřeno jako nešťastná náhoda . Najednou se objeví někdo, kdo chce postupně veřejně odhalit, jak to všechno bylo. Při tom se odhalují kostlivci ve skříni jednotlivých postav.Neříkám, že příběh byl špatný, dokonce i překvapil ,ale v globále nesčetněkrát zpracované téma. Místy mě to nebavilo, občas jsem se ztrácela v postavách a jejich pohnutkách . Prostě četla jsem od autorky lepší knihy.

Šánka
27.02.2023 4 z 5

Luxusní čtvrť, uzavřená privilegovaná komunita několika rodin, přetvářka, lži, pomluvy. Schéma, které se objevuje v mnoha současných thrillerech pro ženy, ale ne každý je umí poutavě napsat, jako třeba Jenny Blackhurst.
Na začátku někdo zemře, nešťastná náhoda, nebo vražda? A na facebooku někdo začne zveřejňovat pravdu, nebo je vše výmysl? Pomalu se odhalují souvislosti i pravda, která se ale nemusí líbit všem...
Tato kniha by se ale líbit mohla.

čef
03.02.2023 4 z 5

Z kouře seznamovacích plků v první části se vyklubal docela dobrý příběh. Zaprděná předměstská komunita zbohatlíků se nám před očima mění na pěkné debily, pokrytce a vrahy. Překonáním úvodu jsem se tedy dočkal slušného čtení a své vytrvalosti nelituji.

knihomolkadorfa
28.01.2023 3 z 5

Vražda nebo nešťastná náhoda ? Sonda do života lidí z "lepší čtvrti", jaká tajemství se skrývají pod uhlazeným povrchem ? Kniha mě tentokrát úplně nevtáhla do děje, ale vcelku dobré čtení.

Mandlevest
20.01.2023 5 z 5

Fanoušci knih S. Lapeny zbystřete, toto je kniha přesně pro Vás :-). Luxusní čtvrť, několik, navenek bezchybných, manželských párů a tragická nehoda na jednom z večírků. Anebo to byla vražda? Pod povrchem to začne pěkně bublat, každý něco skrývá, ale někdo zná všechna tajemství a nechce si je nechat pouze pro sebe. Lži, intriky, nevěry, toho všeho se v této svižně napsané knížce dočkáme. A také konce , sic , za mě, zbytečně překombinovaneho, ale třeba ta neustálá "překvapení" , za cenu logiky a alespoň minimální uvěřitelnosti, čtenáře baví. Tak proč ne. I já se pobavila a dávám plný počet.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2018  79%Ztichlý dům
2019  83%Podivná holka
2021  77%Než bude pozdě
2021  84%Noc, kdy zemřela
2022  84%Hlas do ticha

Kniha Hlas do ticha je v

Právě čtených2x
Přečtených112x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce91x
Chystám se číst85x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x