Neuveriteľné príbehy
Druhý slovenský výber z poviedok majstra čierneho humoru
Originální název: Kiss, Kiss, Switch Bitch, The Wonderful Story of Henry Sugar, Tales, of the Unexpected, 1984
Komentáře knihy Neuveriteľné príbehy
Výborné povídky od mistra černého humoru. Doporučuji, i když chápu, že ne každému se takový humor musí líbit.
Skvelé poviedky s nečakanými koncami :) Po dočítaní niektorých som si povedala že "what?"
Naj: Pomstu prenechajte mne, spolok s.r.o; Úžasný príbeh Henryho Sugara, Návštevník, Prešmyčka
precitala som to ako teenagerka a odvtedy Dahla z mojho piedestalu nikto nedokazal odsunut. aj ked napisal vela zaujimavych rozpravok,pre mna bude vzdy spisovatel neskutocne skvelych poviedok necakanych koncov.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Část díla
Roald Dahl také napsal(a)
| 2005 | Obr Dobr |
| 2005 | Příběhy nečekaných konců |
| 1986 | Jedenadvacet polibků |
| 2017 | Čarodějnice |
| 2004 | Prevítovi |

55 %
80 %
75 %

Túto knihu mám doma od jej vydania a čas od času sa k nej vrátim. Hoci jednotlivé poviedky poznám až do ich mnohokrát prekvapivých koncov, vždy si ich užijem. Aj keď sa efekt prvotného prekvapenia už nedá zopakovať, častokrát sa mi vybavia asociácie zo zážitkov mnou prežitých, až je to pozoruhodná zhoda z Roaldovho repertoára čierneho humoru a toho, čo mi život priniesol a čo som na vlastnej koži okúsil. Skrátka, spomienky mi nik nezoberie a Dahlove poviedky mi ich sem-tam vydolujú zo zašlých kútov mojej pamäte. Niekedy dočítania Roald.