Nesejdeš z cesty

Nesejdeš z cesty https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469961/bmid_nesejdes-z-cesty-2LL-469961.jpg 4 226 97

Nechat si předpovědět budoucnost vypadá lákavě. Nahlédnout za hranice toho, co by mělo zůstat utajeno. Dozvědět se, co hezkého život přinese. Co když však věštba nebude příznivá? Vanda si připadá jako dostatečně pragmatická žena a kartářku navštíví bez větších očekávání. Nic z toho, co uslyší, ji přece nemůže ovlivnit. Jenže přesvědčivý a dramatický výklad jí převrátí život naruby. Obavy z prorokovaných bolestivých ztrát mění sebevědomou ženu v ochromenou loutku. Pilíře jejího světa se začínají hroutit jako domeček z karet. Dá se to zastavit a lze změnit trasu svého osudu?... celý text

Přidat komentář

Hakri
24.03.2024 5 z 5

Zajímavé téma. Smutné, jak si může člověk sám sobě ve svojí hlavě vyrobit takové problémy.

Biba_with_Book
16.03.2024 5 z 5

Jelikoz jsem sama parkrat u kartarky byla, tak tohle tema ve mne silne rezonuje. Do hlavni postavy jsem se dokazala vzit tak napul. Chapu, ze svym zpusobem to psychiku trosku ovlivni, ale v tomhle pripade to bylo vyhnane do extremu. Ale zase chapu - slo o vytvoreni poutaveho pribehu; cist o tom, ze se vlastne nic nestalo by me nebavilo.
Jedine co bych vytkla je, ze kartarka nesmi takhle otevrene hovorit o smrti. Muze naznacit nejake problemy, ale to je tak vsechno.


aliali
23.02.2024 5 z 5

Po přečtení jsem měla nutkání se ptát, co je s nimi všemi dneska? Tak skutečné mi postavy přišly, tak reálný mi příběh připadal.

Alienn
04.01.2024 5 z 5

Výborná kniha. Zatím jsem od autorky nečetla knihu, která by se mi nelíbila. Naprosto mi sedí její styl psaní, snadno uvěřitelný příběh, který mě pohltí a zároveň téma, které dá námět k přemýšlení a k otázkám. Skvělé, doporučuji.

MirkaProk
05.12.2023 4 z 5

Čtivě napsáno. Vanda mi někdy lezla neskutečně na nervy. Radim sympaťák. A Zdeňka jsem obdivovala za jeho neskutečnou trpělivost.

Dandy1
12.11.2023 3 z 5

Přesně proto nemáme znát svou budoucnost.

Barbara182
05.11.2023 4 z 5

Tak tohle byla jízda! Jen jsem chtěla nakouknout na první stránku, ale jakmile jsem začala číst, nemohla jsem se odtrhnout! Hrozně chytlavě napsané, že prostě budete chtít vědět, jak to bylo dál, byť téma trošku připomíná řecké tragédie s daným osudem, kterému se hrdinové snaží uniknout nebo proti němu bojovat, a upřímně občas to mělo až malinko příchuť hororu (zvlášť ten konec), ale četlo se to parádně, doslova a do písmene jedním dechem :-) Za mě zatím asi nejlepší knížka od autorky.

Alena1957
10.08.2023 5 z 5

Další skvělá kniha od autorky, příběh ze života, doporučuji.

iška
31.05.2023 3 z 5

Přesně vím, kterým svým čtenářům knihu doporučit a vím, že jim udělá radost. Nečetlo se to špatně, ale ve mně to zrovna žádné výrazné nadšení nevyvolalo.

Mary81
10.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Ako sa cíti človek, ktorý presne vie, čo čo v najbližšej budúcnosti čaká? Presne to prežíva Vanda, ktorá vďaka kamarátke podľahla návšteve kartárky. Bohužiaľ, na Vande zanechala veštba väčšie stopy ako si bola spočiatku ochotná pripustiť a celý jej život sa začína rútiť do záhuby. Úprimne, nechcela by som byť v jej koži, žiť svoj život s tým, že každý môj krok ovplyvňuje (nezmyselná) veštba, to musí pekne zamávať s psychikou človeka... Mňa mrazilo len pri čítaní...
Dáša opäť nesklamala, zase ponúkla zaujímavý a originálny príbeh, ktorý čitateľa pohltí od prvej stránky a núti čítať ďalej. Miestami napínavý, miestami trošku mrazivý (žeby sa predsa len karty nemýlili?), chvíľami trochu nečakaný príbeh, no za mňa s predvídateľným koncom, ktorý som tušila tak od polovice knihy. Nič to však nezmenilo na tom, že som si ten príbeh maximálne užila. Aj keď, s každou ďalšou stranou bolo nutkanie zabiť Vandinu svokru (alebo ju aspoň podrobiť zdĺhavému mučeniu) čoraz väčšie. Tá ženská akoby nemala s tými svojimi predpotopnými názormi a totálne necitlivou povahou žiadnu chrbtovú kosť...

Míša2584
07.05.2023 3 z 5

Moje první kniha této autorky, ale vím jistě, že ne poslední. Moc mě bavil styl jejího psaní, četlo se to "samo". Příběh zajímavý, byť místy možná až moc neuvěřitelný, na druhou stranu vím, jak moc dokáže výklad karet udělat s psychikou druhých. Líbilo se mi prolínání přítomnosti a minulosti, pohledy ostatních postav, někdy mě to nutilo se zamyslet, jak moc můžeme i nevědomky ubližovat druhým, zvlášť dětem, když jsou svědky hádek rodičů, co si pak nesou do budoucna. Za mě velice povedená knížka.

knihovniceS
26.04.2023 4 z 5

Další skvělé čtení od D. D. Čechové.
Radim najde v parku bezvládné tělo ženy pod lavičkou. Chce zavolat sanitku, ale když zjistí, že ženu zná, pokusí se ji postavit na nohy a odvede ji k sobě domů. Tak začíná příběh, kdy poznáváme Vandu a její vyprávění z pohledu minulosti a současnosti. Vypráví jak ji život poznamenala věštba kartářky od mladých let , kdy byla svobodná, až po současnost zralé ženy. Radim je skvělý posluchač Víc neprozradím, Doporučuji si knihu přečíst, dávám 4 hvězdy.

lucakuca
13.04.2023 4 z 5

Jak si zkazit život.
Čtivé. Přemýšlející.
Nevím, jak bych se zachovala. Kniha, která vás tlačí číst až do konce s otázkou, tak jak to teda dopadne? A ono to teda dopadne!!!!!
Uf.

Ivana11
02.02.2023 5 z 5

Pěkné, velmi čtivé, zajímavý pohled na téma věštby budoucnosti.

landr
27.01.2023

Moje první kniha od této autorky a rozhodně nebude poslední...

ivet92
07.12.2022 5 z 5

Dalsi skvela kniha, muzu jen doporucit. Clovek je stale v ocekavani, zda se vylozeny osud naplni.

NymphMaeve
01.11.2022 4 z 5

Dlouho jsem měla chuť okusit tuto autorku, slyšela jsem hodně pochvaly, ale i kritiky. Sice jsem chtěla začít knihou Nemusíš, ale v knihovně se dříve uvolnila tato. Úvod mi přišel ne úplně zajímavý, ale to se rychle změnilo. Vyprávění nabere obrátky a rychle čtenáře pohltí. Úžasné je tam střídání vyprávění z pohledu minulosti a současnosti, které přesně časově navazuje a vezme tak čtenáře na výlet přímo do dané situace. To samo o sobě nabízí samozřejmě bližší náhled než obyčejné vyprávění. K hlavní hrdince jsem si bohužel nedokázala vypěstovat hlubší vztah, ale k Radimovi to šlo samo. Asi v tom hrál roli i věk a zkušenosti Vandy, protože sama děti zatím nemám. Kniha byla úžasná, užila jsem si jí od začátku do konce a i přesto, že jsem závěr vlastně úplně přesně tušila, bylo super si svůj odhad potvrdit a přečíst. Rozhodně se těším na další knihy autorky, protože psát umí, strhnout čtenáře taky, její vyprávění je příjemně oddechové a přitom má svou hloubku.

NelaMaty
21.10.2022 5 z 5

Další skvělá kniha této autorky. Já jsem byla nadšená. Po celou dobu se velmi dobře četla, byla napínavá a poslední věta neměla chybu, čekala jsem kdy to přijde. Ke kartářce radši nikdy nepůjdu :-D

TerezaRůža
01.09.2022 4 z 5

Jako... Mně se ta knížka asi líbila, ale po dočtení nechápu, co tím teda autorka chtěla sdělit.

veronika9761
25.08.2022 2 z 5

Za me teda nic moc. Dej se táhl, vlastne o nic moc neslo a hlavni postavy nesympaticke az hruza.