Smrt letního hosta

Smrt letního hosta https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32862/smrt-letniho-hosta-32862.jpg 4 25 6

Nero Wolfe série

< 44. díl >

Nepřijde-li hora k Wolfeovi, musí slavný detektiv k ní. Tedy do Montany, do kopců nad osadou Lame Horse. Jeden lufťák tam přivedl do jiného stavu a do řečí místní děvče. Schytal smrtelnou kulku do zad. A na Wolfeovi je, aby v New Yorku zapakoval svá hedvábná pyžama a vyrazil na západ. Vysekat z obvinění nevinného mladíka a najít pravého vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Death of a Dude , 1969


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
20.04.2022 4 z 5

Audiokniha.
Věřit v nevinu , u tak jednoznačného případu, je jako chodit s kůží na trh. A to je veliká sázka do loterie, neboť na své renomé jsou naši detektivové patřičně hrdí.
Odolat v souboji zatajování a negativního postoje k vyšetřování je někdy samá nepříjemnost
Lehce únavový vliv.
Z pohodlně živeného Nera je akční jen ta část jeho těla, kterou má rád na talíři jako delikatesu od telat.

Vcelku poslech jako kulisa - jde to

Greenfingers
23.07.2020 4 z 5

Nebyla to špatná detektivka, ale raději mám Nera Wolfeho v jeho domácím prostředí, kde je větší suverén a případy řeší "od stolu". Jeho výlet do Montany byl sice nečekaný, ale pochopitelný. Chtěl mít svého asistenta Archieho co nejdříve doma po jeho dovolené.
Tlouštíkova "pravá ruka" i přes opletačky s policií opět předvedla, že má na vraždy ten správný instinkt.


pepa4081
25.04.2020 5 z 5

Představte si Nera Wolfa, jak si ráchá nohy v potoce v Montaně nebo Archieho Goodwina, jak jedná s místním tupým šerifem a jeho zástupcem. A ještě jim pomáhá skvělá Lily Rowanová. Důvod k celému zločinu mi přišel takový trošku odbytý, ale je zde všechno, pro co mám knihy Rexe Stouta tak rád. Takže vřele doporučuji.
Velmi uspokojivé.

Kalahavoice
15.02.2018

Na začátku je Archie sám, na vejletě. Pak Wolfe přijede a už zas jedou (tedy myslím svou obvyklou přetahovanou). A naučíte se dělat pstruha jinak než jen na másle :-). A všechny ty situace, kdy Wolde nemá své pohodlí domova, geniáln.

denib
13.12.2017 3 z 5

Nero Wolfa mám moc ráda. Jenže tady se začátek bez něj neuvěřitelně vlekl a konec s ním byl zase moc uspěchaný. A o vrahovi i oběti vlastně skoro nic nevíme. Jsem celkem zklamaná. Ale rozhodně mě to neodradí od dalších knih s Nerem.

Jara 56
26.10.2011 2 z 5

Mám rád detektivky tohoto autora, ale tato je dle mého názoru, nejslabší co jsem od tohoto autora dosud přečetl.