Nasaďte mu psí hlavu

Nasaďte mu psí hlavu https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98353/nasadte-mu-psi-hlavu-98353.jpg 4 17 2

Nero Wolfe série

< 45. díl >

Milovník orchidejí Nero Wolfe řeší případ vraždy vícepresidenta velké televizní společnosti Byla ta bomba nalíčena na něj, nebo byla určena někomu jinému?

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Please Pass the Guilt , 1973


více info...

Přidat komentář

pepa4081
24.11.2020 5 z 5

Typický příběh s Nerem a Archiem. Celou dobu podezřívám pana Stouta, že přestože policisty z oddělení vražd líčí jako tupce a hrubiány, chce, abychom je měli rádi. Zde nesnesitelný poručík Rowcliff provede jednu zcela lidskou chybu a bylo mi ho až líto při představě, jak si to od inspektora Cramera schytá. Také se dozvíme, že má ženu a děti, kteří ho jistě mají rádi.
Příjemná detektivka s nezbytným humorem. Vřele doporučuji.
Nanejvýš uspokojivé.

Koka
28.05.2020 2 z 5

Příběh má všechny atributy typické pro případy Nero Wolfa: N. W. se zásadně nechce hnout z domu, všichni - podřízení i vysoce postavení - se musejí přizpůsobit jeho časovému rozvrhu a náladám (což všichni - kupodivu - i dělají, i když ramcají), poskok Goodwin chvílemi svého "pána" zrazuje, aby jen pomohl pátrání, ten mu to vždy odpouští atd. Jediné vybočení ze zavedených příběhů této party je v této knize jen epizoda s domnělým palestinským teroristou a jeho pohnutkami, ale to mi připadalo dost málo ...