Neonová oběť

Neonová oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458023/bmid_neonova-obet-mAT-458023.jpg 4 25 8

Lucas Davenport série

< 29. díl

Když známý lichvář potřebuje dát lekci někomu, kdo nevrací peníze včas, najme si Claytona Deese, který dlužníka pro výstrahu těžce zraní. Jednou ovšem Deese úkol zpacká a skončí ve vězení. Po sedmi měsících ho však pustí na kauci a on zmizí. Federální maršálové se vydají po jeho stopě. Nejde jim ani tak o tohohle zločince jako o muže, jenž mu brutální práce zadává, protože Deese je zřejmě jejich jediná šance, jak se lichváři dostat na kobylku. Zanedlouho se zdá, že v Louisianě jsou u cíle. Najdou dům, kde zřejmě Deese občas pobývá, a vydají se úzkou cestou mezi močály do nedalekého lesa. Jenže na jejím konci nenajdou hledaného zločince, ale hroby s ostatky obětí. Několik těl vykopou a zjistí, že z nich pachatel uřezal kusy masa. Deese je tedy nejen násilník, ale zřejmě i sériový vrah, který zcela bez povšimnutí sprovodil ze světa řadu obětí. A jak se Davenport přesvědčí v Las Vegas, městě neonů, dokáže své pronásledovatele nepříjemně překvapit.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Neon Prey , 2019


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
25.09.2021 3 z 5

41%

Kam se poděl starý dobrý Lucas Davenport? Sérii jsem začala číst od prvního dílu, přečetla jsem 3 knihy a v knihovně narazila na tuto, abych zjistila, že už to jaksi není ono. Byly tam úseky, které mě vyloženě nebavily, vylepšil to trochu akčnější konec, ale i tam se mi něco nepozdávalo. Dávám tři hvězdičky s odřenýma ušima.
Koukám, že jsem tady skoro jediná, komu se tato knížka nelíbila, tak nevím. Možná, že kdyby tato knížka byla první, kterou o Lucasovi čtu, tak kritická bych nebyla.

Kami33
03.08.2021 5 z 5

Lucas Davenport skoro nestárne. Děj plynule navazuje, jedna akce vyvolává druhou, žádné slepé uličky, vše do sebe zapadá jako dílky puzzle, ale proč ne? Čte se skoro samo.


rezzba
18.07.2021 3 z 5

Všichni tady uch... ale bohužel. Starý dobrý Lucas už není. To není krimi,ale céčkový akční film s trapnými fóry. Bohužel.

Jaruš7
07.06.2021 5 z 5

Další autor do sbírky Oblíbených.
Spletitý případ honby za všeriskujícím zločincem.
Nástrahy a léčky, pasti a dokonalé úniky z nich jsou v adrenalinovém stylu bezoddechovou četbou.
Zdá se to jako mistrná finta nařknout zločince z neobvyklé krutosti, (pravda bývá horší), zlomí to soudržnost v paktu?
Není to jednoznačné, neboť msta může být děsivější.

Bezvadnost , vyzrálý styl pro požitek z četby.

Reacher
29.05.2021 5 z 5

Pokud chce čtenář vsadit na jistotu, stačí když si pořídí další Sandfordovu knihu. Ať už JS píše o Virgilovi, nebo o Lucasovi, píše čtivě, vtipně a jeho příběhy nepostrádají napětí a spád. Stejný je i poslední o nelítostném honu na kanibala zabijáka. Nestárnoucí Lucas a jeho přátelé pronásledují zločince z Louisiany přes Kalifornii až do Nevady a neberou si při tom servítky. Dobře vědí, že při tom musí být ještě tvrdší a nelítostnější než desperáti.
John Sandford zkrátka opět nezklamal a dodal nám přesně to, co od něj a jeho hrdinů očekáváme. Nemohu jinak, než dát maximální hodnocení.

Leona333
14.01.2021 5 z 5

Příběh měl grády i slušné tempo. Ani jsem si při čtení tohoto thrilleru nestačila trochu oddychnou a už byl konec. Vážně dost čtivé, napínavé s prvky byrokracie v právním systému...

netopýrek1985
03.01.2021 5 z 5

Jako vždy mě tento spisovatel nepřekvapil. Po dlouhé době jsem knihu přečetla za dva dny. Mám všechny jeho knihy a Lucas Davenport jako postava všech dílů super ????

biki
30.11.2020 5 z 5

Sandford opět nezklamal - jeho poslední kniha je zase opravdovou lahůdkou detektivního thrilleru. Nefalšované detektivní pátrání za spoluúčasti různých bezpečnostních složek, forenzní důkazy, ale i honičky a přestřelky, a ne vždy z nich všichni zúčastnění vyjdou bez následků. Jak je u autora zvykem, jedna část příběhu je vyprávěna z pohledu Lucase a jeho kolegů, druhá z pohledu zločinců. A v obou případech se potvrzuje to známé úsloví, že sebelepší plán většinou nevydrží první střet s realitou. Co u autora obdivuji, jakým způsobem dokáže vykreslit osobnosti padouchů a pohnutky jejich činů, v této knize zhusta odporných. A přesto je někdy člověk v pokušení jim občas i trochu fandit. Na rozdíl od většiny knih tohoto druhu se Sandford také nebojí poukázat na to, že někteří zločinci (i v tomto konkrétním případě) mohou díky své mazanosti, nedostatku důkazů či zásluhou advokátů uniknout zaslouženému trestu. Je to tak trochu hořká pilulka pro čtenáře, který má možnost sledovat obě linky příběhu, ale spravedlnost či spíše justice už je taková.
Stejně jako v předchozích knihách se mi moc líbí lehkost s jakou autor píše s příměsí ironie a sarkasmu, vzájemné špičkování spolupracovníků a také, že se občas objeví i některé osoby z jiných Sandfordových knih (já osobě bych strašně ráda přivítala další příběh Virgila Flowerse, jehož postava se mi od počátku také moc líbila).
Zkrátka, knihu jsem si opravdu užila a vychutnala do posledního písmenka, takže jiné než nejvyšší hodnocení dát nemohu.

Autorovy další knížky

John Camp
americká, 1944
2018  80%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť

Kniha Neonová oběť je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce70x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x