Neodolateľný rebel

Neodolateľný rebel https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358358/bmid_neodolatelny-rebel-yYz-358358.jpg 5 32 8

„Ďalšia kniha o Ježišovi“ – možno tak si povie niekto po prelistovaní pár strán tejto knihy. A má pravdu, je to kniha o Ježišovi. Ale nepatrí medzi tie, ktoré vytvárajú obraz „sladkého, milého, jemného Ježiša“. Preniká do svedomia všetkých, ktorí o sebe hovoria, že sú kresťanmi, a vyzýva ich konfrontovať to, čo o Ježišovi vedia, so skutočným obrazom Božieho Syna. Pritom si John Eldredge ako autor nerobí nárok na úplnosť a stopercentnú správnosť svojho pohľadu, ale provokuje čitateľa, aby Ježiša viac poznával. Nie ako toho, o kom už veľa čítal, ale ako osobu, s ktorou sa denne stretáva... Každý vyjde z tejto konfrontácie iný – podľa toho, ako vyzeral jeho doterajší vzťah k Ježišovi. Niekto bude pobúrený, iný zas nadšený. Niekoho nadchne Ježišova štedrosť na svadbe v Káne, iného pohorší. Je to podobné ako keď niekto chodí v nedeľu na bohoslužby stretnúť sa s milovaným Ježišom, kým iný tam chodí, lebo je to povinnosť. Niečo z obsahu: Je Ježiš naozaj hravý? Extravagantná štedrosť Pohoršujúca sloboda Neodolateľný... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Redemptoristi - Slovo medzi nami
Originální název:

Beautiful outlaw , 2011


více info...

Přidat komentář

kamibe
05.09.2019 5 z 5

Vždycky jsem jenom slýchala nebo četla, že někdo mluví s Ježíšem, ale sama jsem to nezažila. Přesto mě odjakživa velice zajímal a jen jsem se neuměla smířit s tím, jak ho všude v kostelích zobrazují buď jen jako utrápeného mučedníka nebo jako děťátko. Jen párkrát jsem viděla sochu nebo obraz, kde je dospělý, krásný, vznešený,... ale nedosažitelný. V této knize mi autor přibližuje Ježíše tak, že mám chuť se s ním taky setkat. Po přečtení je mi rozhodně bližší a milejší než dřív.

Michelle95
29.06.2019 5 z 5

Kdyby mi někdo před rokem řekl, že Ježíš a víra v Boha je pro něj na prvním místě a nechápe, jak může být člověk bez Boha v životě šťastný, tak bych se na něj podívala skepticky a zmínila bych něco o tom, že to jde úplně v pohodě. V té době jsem ale ještě nerozuměla. Nerozuměla jsem Ježíši ani víře a věřícím lidem. Dneska je to jiné. Přišlo pár těžkých situacích a jako vychovaná ateistka jsem měla potřebu se k něčemu uchýlit. K něčemu, díky čemu se budu na chvilku cítit lépe. Neobviňovala jsem Boha za špatné věci v mém životě, protože jsem v něj nevěřila. Naopak jsem tedy Boha v těžkých obdobích vyhledávala a chtěla poznat. Došlo k tomu až zhruba asi tak před 3 týdny, kdy jsem se cítila slabá, nemožná a absolutně k ničemu a prosila jsem o trochu síly. Sedla jsem si venku v dešti na zem a prosila jsem jen o trochu síly. Až po týdnu mi došlo, že mé modlitby byly vyslyšeny. Odpověď přišla v jiné formě než jsem čekala a síla, kterou jsem potřebovala rovněž tak. Ale najednou bylo všechno jinak. Víc věcí jsem začala chápat jinak a změnil se mi neskutečně pohled na svět. Svěřila jsem se kamarádce, která je věřící od malička a ta mi doporučila tuhle knížku. Řekla mi, že jí hrozně pomohla poznat Ježíše a milovat ho. A nyní po přečtení můžu jen souhlasit. Kniha je skvěle napsaná, jsou tam věci nad kterými se zamýšlíme málo nebo vůbec, a které naopak trochu toho pozastavení se nad nimi potřebují. Je to vážně skvěle napsáno a vysvětleno a pro mě to bylo velmi obohacující čtení. Teď jsem přesvědčená stejně jako moje kamarádka, že bez Ježíše v životě nemůže být člověk doopravdy šťastný, i přesto že si třeba myslí, že může. Doporučuji tedy přečíst si tuhle knihu! A především lidem, kteří se ve víře hledají, stejně jak tomu bylo u mě.


pearlman
31.05.2018 5 z 5

Nechtějí se mi pročítat všechny komentáře, takže možná budu opakovat to, co již bylo napsáno. Na své cestě vodami poznání jsem po přečtení Bible (v pokročilém věku) , narazil na knihy Johna Eldredge (kromě této Chraň svoje srdce! Pozor srdce muže!) a určitě se k nim budu vracet. Moc děkuju lidem jako je on, že si dávají tu práci a Bibli a myšlenky v ní obsažené se snaží přepsat nám normálním smrtelníkům do pochopitelnější podoby. Když si teď Bibli pročítám, mnohým věcem (aspoň mně se zdá) lépe rozumím, nebo se mi o nich aspoň lépe přemýšlí....

Mumin48
24.06.2017 5 z 5

Náboženská mlha opředla osobnost Ježíše mýty, které neodpovídají evangeliu. Autor nás chce pozvat k osobnímu setkání s tímto nádherným psancem. Čili ten, o koho jde, je Ježíš. Setkání s Ježíšem všechno změní. Nejde o vědomosti, o znalosti. Křesťanství není AZ kvíz ani Kde domov můj. Není to vědomostní soutěž. Je to vztah s Kristem. Setkání s ním. Můžete toho vědět hodně, a přesto mít v srdci prázdno.
Křesťanství není náboženství, není to dodržování pravidel a předpisů. Křesťanství je Ježíš.

Jael
18.07.2016 5 z 5

Úžasná kniha, která boří staletími nashromážděné předsudky a představy o Ježíši a vrací se zpátky do Bible, aby nám ukázala Ježíše jako skutečného člověka, s jeho láskou, spravedlivým hněvem, bolestí, tichostí a zároveň někoho, kdo tolik ovlivňoval lidi okolo sebe. Někoho, kdo opravdu naplno žil a koho si musí zamilovat snad každý, kdo opravdu pozná, jaký byl.

cicon
29.11.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih na téma, jaký opravdu byl Ježíš a jaká by opravdu měla být církev.

martunka
08.09.2015 5 z 5

Musím uznat, že se mi vyplatilo tuhle knihu si koupit a přečíst. Díky ní jsem začala vnímat Ježíše tak jak jej popisují evangelia jako živou a dynamickou osobnost. Super!

Selendra
11.11.2014 5 z 5

Nádherná! Změnila můj pohled na Ježíše :)