Chraň svoje srdce

Chraň svoje srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59103/chran-svoje-srdce-59103.jpg 4 17 5

Vstupte do bitvy o své vlastní srdce / Americký náboženský myslitel vymezuje základní principy formování nové identity lidské bytosti - "změny vlastního srdce".

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Waking the dead , 2003


více info...

Přidat komentář

Ann.e
07.08.2023 4 z 5

Obsahově - bomba, jasných 5 hvězdiček. Tato kniha mi pravděpodobně změnila život, je tam tolik moudrosti a důležitých věcí. Autor navíc používá zajímavých citátů a příběhů (z osobního života i literatury a filmu), což pomáhá na čtivosti. Důležitost poselství o boji za vlastní život (ten duchovní) je pro nás všechny nezbytné. Autor nám předkládá naději, se kterou můžeme Bohu důvěřovat.

Styl autorova psaní byl ale v určitých ohledech málo přímočarý (4 hvězdičky). Často tam byla jedna důležitá myšlenka, která pak byla rozvedena dost košatě. Myslím ale, že se snažil přiblížit danou realitu svým čtenářům a je na nás, co si z toho odneseme. :)

Rehor72
30.07.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetl s velikým zájmem. Je psána z křesťanského pohledu na svět. Základní tezí je to, že žijeme svůj život ve válce. A ta válka se vede o naše srdce, tedy o to, zdali bude patřit nám a budeme svobodní nebo někomu jinému a staneme se otroky. Důležitým životním úkolem je o své srdce pečovat, což může znít jako sobectví, ale motivem této péče je být více schopen milovat druhé. Kniha je psána velice čtivě a byť předkládá nelehká témata, tak je nekomplikuje. Velice se mi líbily četné citáty z různých knih, filmů a básní, jimiž je kniha protkána...


berau
15.12.2018 3 z 5

Mnoho lidí překvapí, že naše srdce má nejen funkci definovanou z medicínské hlediska jako čerpadlo k zajištění oběhu krve v těle, ale že má i duchovní rozměr.
A právě to naše duchovní srdce bychom měli stavět v našich životech na první místo, otvírat ho jak směrem nahoru, tak k lidem kolem sebe a všemožně o něj pečovat, abychom neutrpěli nevratný duchovní infarkt.

Malin
08.05.2016 5 z 5

Nikdy jsem se nesetkala s nadanějším křesťanským autorem. Lehkost a výstižnost jeho vět se neztrácí ani překladem do češtiny.

Páájí
03.01.2016 5 z 5

úžasná a pozoruhodná kniha o našem srdci