Nekorunovaná královna

Nekorunovaná královna https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133727/bmid_nekorunovana-kralovna-VFC-133727.jpg 4 13 4

Na pozadí historických událostí z přelomu šestnáctého a sedmnáctého století vypráví autorka životní příběh krásné Polyxeny z Pernštejna, manželky Viléma z Rožmberka. Po jeho smrti se Polyxena nevyhýbala milostným dobrodružstvím, prožila vášnivou lásku s Jindřichem Matyášem z Thurnu a nakonec se znovu provdala za Zdeňka Vojtěcha z Lobkovic.Během třicetileté války se do Prahy nakrátko vrátil i Jindřich Matyáš z Thurnu a oba dávní milenci se potkali...... celý text

Přidat komentář

carolinek96
26.12.2017 3 z 5

Velmi dobře se mi četla, ale ke konci mi přišlo příliš zdlouhavé popisování Stavovského povstání. I ostatní válečné konflikty té doby se mi zdály trochu nepřehledně popsané. Jinak není co vytknout.

lenka7348
05.12.2016 3 z 5

Kniha mě obsahem zaujala, doplnila jsem si znalosti z období české historie, které mě jinak tak trošku minulo. Nicméně se mi nečetla moc dobře, doslova jsem se jí prokousávala, a někdy se i přemlouvala k jejímu dalšímu otevření. Možná to bude tím, že se jedná o níže zmíněnou kompilaci odstavců z několika jiných knih.


maikie
04.03.2013 3 z 5

Kniha je výborná, přesto mě dost zklamala. Četla jsem totiž před trilogii Berákové týkající se Bílé hory, kde je jednou z popisovaných osobností právě Polyxena. Nekorunovanou královnu jsem si chtěl přečíst proto, abych se o ní dozvěděla ještě něco víc. Zjistila jsem ale, že tato kniha je v podstatě kompilací odstavců o Polyxeně, které jsou součástí již zmíněné trilogie. Takže jsem se nového nedozvěděla vůbec nic.

alnahu
09.01.2013 5 z 5

Čtivě popsány dějiny Prahy z 16 století za vlády Rudolfa II ,ale je zde hlavně popsán životní příběh Polyxeny z Pernštejna..Kniha se mi velmi líbila.