Odplata v buši

Odplata v buši https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62189/bmid_odplata-v-busi-rbu-62189.jpg 4 40 7

Napoleon Bonaparte série

< 6. díl >

Děj se odehrává v západním Queenslandu – jde o vyšetřování zmizení správce místní farmy. Ukazuje se, že zmizelý byl prudké povahy se sklonem k násilnostem a pověstný krutým zacházením k místním domorodcům. V příběhu se proplétají zájmy tří rodin bělošských usedlíků, generační předsudky a náklonnosti. Zvláštní druh napětí přináši do děje přítomnost domorodých Australanů s jejich rituálními obřady a kouzly.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

The Bone is Pointed , 1938


více info...

Přidat komentář

Alma-Nacida
16.12.2022 2 z 5

Posloucháno jako audio při marodění, ale teda tak ukecanou detektivku aby pohledal. Děsivé popisy ohledně králíků a jinak nuda a šeď, nakonec jsem to doposlechla, ale s knihou bych nejspíš praštila už někde v půlce.

Lastodont
22.04.2022 5 z 5

Jedna z těch detektivek, které dávají kromě kriminálního příběhu i nějaké poznání navíc. Zde tedy australskou přírodu (přimělo mne to najít si ve Wikipedii popis biotopu "mulga"), ekologii (králíci) a tradice (domorodci).


85098211
31.12.2019 5 z 5

Tak jsem se se starým rokem rozloučila tímto (pro mne posledním) případem s Bonym. A že zase vůbec nebyl špatný! ;-) Líbí se mi to poklidné vyšetřování a konečné rozuzlení podobně jako u Agathy Christie - Bony totiž před shromážděným publikem vysvětluje, jak případ vyšetřoval a samozřejmě se dočkáme i odhalení pachatele. Je opravdu škoda, že v češtině nebylo vydáno (a pro KTN načteno) více knih s tímto sympatickým míšencem, proto se tímto s ním a jeho příběhy loučím, ale určitě se k němu zase někdy ráda vrátím...

Nočnípták
14.10.2019 4 z 5

Arthura Williama Upfielda a jeho policejního inspektora Napoleona Bonaparta mám moc ráda. K Odplatě v buši se čas od času vracím a vždy znovu oceňuji nejen bezvadnou detektivní práci Bonyho, ale i popisy nádherné australské přírody. Bony je míšenec a proto dokáže vidět věci, které bílí vyšetřovatelé nevidí. V téhle knize je dost domorodých kouzel a jak napsal woodward, když tyto příběhy čtete častěji, snadno na ně začnete věřit. Nebo o nich aspoň přemýšlet.

Boby17
04.12.2018 5 z 5

Výborná detektivka z exotického prostředí australského venkova (což je až na pár vyjímek prakticky celý kontinent). A zde domorodý vyšetřovatel, který si všimne stop a jejich náznaků, které bílí policisté přehlédnou. Moc pěkně napsané a s mým doporučením i všechny hvězdy.

woodward
22.11.2015 5 z 5

Když člověk čte Upfieldovy příběhy nějaký čas, doopravdy začne věřit na kouzla domorodých čarodějů, i když autor tvrdí, že na bělochy to nepůsobí.

vitavita
09.03.2012 3 z 5

Napoleon Bonaparte je i zde ve svém živlu.