Najprv zjedzte žabu

Najprv zjedzte žabu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338450/mid_najprv-zjedzte-zabu-qnr-338450.jpg 4 129 27

Přidat komentář

lussinka7
12.03.2024 5 z 5

Čtivé, krátké, výstižné. Udělala jsem si několik poznámek :)

helusa2
11.02.2024 3 z 5

V první řadě musím říct, že toto bylo sáhnutí vedle. Chtěla jsem pořídit dceři “Žábu pro studenty, ale obal mě zmátl a toto je určeno pracujícím, ne studentům. Samozřejmě myšlenky zde obsažené jsou volně přenositelné i studentům. Ovšem mé pocity jsou značně rozpolcené.. Myslím, že vše, co zaznělo, vím a sama praktikuji - jsem dosti výkonný člověk, řekla bych. Jsou to zásady “zdravého selského rozumu, který se bohužel stává poněkud menšinovou záležitostí.. Pro lidi mého ražení tedy poměrně zbytečná kniha, ale to je můj “problém, že jsem ji poslouchala. Ovšem nejsem si jistá, co si z ní odnese člověk, kterému je určena - člověk prokrastinující a zevlující.. Budou mu ta moudra k něčemu? Zapamatuje si něco? Přišlo mi to příliš “americké. Celou dobu jsem přemýšlela, u kterého zaměstnání jdou ty rady použít. Nepřišla jsem na to. Bylo to na mě příliš “výkonnostní a zjednodušené. Viz tvrzení, že ze mně větší množství úspěšně splněných úkolů udělá lepšího člověka.. No, nevím.. Nic pro mne, ale ostatním přeji, aby se jim to pojídání žab vyplatilo ;-)


karelpeter
25.04.2023 5 z 5

Krátký a úderný návod na osobní management. Doporučuji.

drakamena
23.10.2022 3 z 5

Docela zajímavá kniha. Z velké části je zaměřená na práci v obchodní firmě, v kanceláři velkého podniku, takže asi nebude vhodná pro všechny, základní poučky se však dají aplikovat prakticky na každou situaci: nejdůležitější úkol udělat jako první a v průběhu práce vytěsnit všechno, co člověka může rozptýlit.

Lubošovo
09.10.2022 3 z 5

Na jednu stranu se mi moc líbí, že autor jde rovnou k věci a dává konkrétní rady. Na druhou stranu tak nějak postrádám příklady z více oblastí nebo oborů. Takhle se dostáváme do fáze, kdy vám autor říká: "Prostě mi věřte a dělejte, co říkám!"

Sandalkar
02.09.2022 4 z 5

Me prislo supr jak je kniha kratka a presto vystizna, narozdil od dalsi "ukecane" literatury na stejne tema.

luczi
30.08.2022 1 z 5

Motivační modla sekty MLM - GW je útlá knížečka jednoho klišé, které se neustále opakuje. Inteligentní člověk si dokáže život uspořádat i bez ní a úspěch se fakt nerovná peníze, ačkoliv se vás o to autor snaží přesvědčit.

Davidoff21
08.06.2022 5 z 5

Je tam vše uvedeno pěkně, stručně a jasně. Zkušení najdou nebo si připomenou nástroje na organizaci práce. Vy co začínáte ve změně přístupu k organizaci času a práce - toto je dobrý manuál.

PietroGrencik
27.03.2021 3 z 5

Brian Tracy chŕli podobné knihy ako na výrobno páse.
Nečudo že dané myšlienky i keď pravdivé, nijak neohúria, a sú skôr povrchné.
Podobnej literatúry som sa už nabažil, ale na autorovu obhajobu pripomínam, že na tej knihe "nenachádzam viny".

Skôr odporúčam prečítať, ako neodporúčam ;)
Mal som ju z knižnice

lentilka_007
07.12.2020 3 z 5

Tenká knížka, která přinese pár užitečných tipů a její čtení nezabere moc času, ale ani mě neposadilo na zadek.

Tebby
24.05.2020 4 z 5

Faktem je, že se hodně věcí opakovalo (asi pro lepší zapamatování). Kniha se mi ale celkově líbila a mohu ji doporučit všem, kteří si potřebují trochu zorganizovat svůj čas.

DK_Ronie
04.02.2020 3 z 5

Par zajimavych myslenek, ale myslim, ze v konecnem dusledku by se kniha vmestnala i do deseti stran a o nic by neprisla ????

Dyrmon
06.08.2019 4 z 5

Nečekejte žádné prázdné motivační bláboly. Kniha vám dává konkrétní rady, jak si nejlépe organizovat váš drahocenný čas. Bohužel některá témata se opakují a myslím že by bohatě stačilo 10 lekcí, přesto si z knihy můžete odnést několik podstatných rad. Ale především je dobré zmínit, že kniha je určena primárně pro velmi zaměstnaného člověka co nemá na nic čas, úkoly se mu kupí na hromadu a neví kudy ven. Tam kniha přínos mít nepochybně bude, pro "normálního" člověka co se po práci chce uvolnit a moc neřešit asi příliš přínosná nebude.

6839
02.09.2018 5 z 5

Nejprve servíruji nejodpornější ropuchu, poté obědvám zelené žáby střední velikosti, mini žabky přicházejí na večeři, v noci místo křupek pulce. Je to vtipná představa, držím se jí,.

babyboar
19.06.2018 4 z 5

Rady, které určitě nejsou nové, ale není od věci si je připomenout. Začít práci od úkolu, do kterého se nám nejvíc nechce je skvělý nápad. Jen by to ještě chtělo metodu na posílení vůle, aby se k tomu člověk skutečně odhodlal.

Niccolka
28.12.2017 1 z 5

Mým životním krédem není výkon a honba za úspěchem, takže mě kniha vůbec neoslovila. Myšlenka, že hodnota člověka stoupá s jeho úspěchem ve světě financí a obchodu mně přijde přímo zvrhlá.

dasach
25.09.2017 5 z 5

Knihu jsem četla už několikrát. Pokaždé mě nakopne. Například salámová a ementálová metoda na mě funguje výborně. Bohužel mi to nakopnutí dlouho nevydrží, ale to nebude problém knihy:-).

sofmysl
14.07.2017 4 z 5

Uznávám, že v knize je spousta věcí, které jsou všem u dávno jasné, a které rozvíjející se obchodníci slyší ze všech stran, ale do teď byly jen v podvědomí a moc jsem se jich nedržela. Teď už vím, že bych se jich ale držet měla... Za mě je kniha vhodným nástrojem pro seberozvoj, který by si mohl přečíst každý,kdo se nachází na rozcestí svých sil.

Nira_DeRaven
27.06.2017 odpad!

Knihu jsem četla na doporučení kolegy z práce. Byla jsem ale absolutně zklamaná. Kniha mi neporadila nic, co bych nevěděla, nestále opakovala tytéž myšlenky a ani vtípek s žábou už po 20. přečtení není vtipný.
Jedinou myšlenkou knih je pracujte systematicky. Knihu by bylo možné vydat jako článek a šetřit tak trochu amazonské pralesy (nebo odkud se dneska bere papír).
Kniha velmi špatně cituje ("v jedné nedávné studii"... apod). Neobsahuje jedinou praktickou radu - například na software, který by vám s organizací pomohl.

L_Into
17.03.2017 4 z 5

Jak si snadno a rychle zjednodušit život. Doporučuji všem, které třeba ani nezajímá time management, ale cítí, že si potřebují přerovnat priority každodenního života, aby se ze všech svých povinností nezbláznili a zvýšili svůj potenciál.