Obálka knihy Ticho promlouvá

Komentáře knihy Ticho promlouvá

Janka7
23.08.2025

Ticho je hluboká a meditativní kniha, která mě vedla k vnitřnímu klidu a uvědomění si přítomného okamžiku. Tolle píše jednoduchým, ale zároveň podnětným stylem, který však vyžaduje trpělivost a otevřenost. Kniha není pro každého, protože její myšlenky jsou někdy abstraktní a vyžadují zamyšlení. Pro ty, kdo hledají duchovní inspiraci a ticho v sobě, může být cenným průvodcem.

LordSnape
24.07.2022

Jedná se o výcuc Tolleho knih. V zásadě se revoluce nekoná a nic podstatného autor světu nepřinesl. Nevím, kam ty peníze z přednášek a knih cpe, ale kniha je defakto do zlatavého obalu zabalený new age a vykradený buddhismus. Proč bych měl poslouchat někoho, kdo si jen bere od ostatních to, co se mu hodí, když to mohu mít v plné formě od učitele nebo mentora, který se zároveň během let někam posunul, a jeho učení je 100% autentické?

Kryštofka
17.05.2022

Howgh.

lenochod037
31.01.2022

Úžasná kniha, skvělé doplnění knihy Moc přítomného okamžiku.
Knihy tohoto autora mi určitě nebudou jen ležet na poličce, četba těchto knih mě uvolňuje a uklidňuje. Je to pro mě taková meditace. Doporučuji!

Pe3ček
18.05.2021

Výborná knížka, která za mě doplňuje perfektní knihu Moc přítomného okamžiku, proto dávám "jen" 4 hvězdičky.

bacouch
19.02.2021

Co zbyde z vašich obav a tužeb spojených s problematickými situacemi vašeho života, jež zaměstnávají vaší pozornost? Pomlčka - pět centimetrů dlouhá pomlčka mezi datem vašeho narození a datem vašeho úmrtí na náhrobní desce.

ditul
30.12.2020

Kniha, kterou jsem četla po částech a nechávala si prostor pro každou její část, abych si ji mohla v klidu vychutnat.. Je plná krásných hlubokých myšlenek..
*Ticho je vnitřním klidem a společně jsou esencí tvého bytí. Vnitřní ticho a klid změní a zachrání svět.
*Všimni si, že když vnímáš ticho, na nic nemyslíš. Uvědomuješ si, ale nemyslíš.
*V okamžiku smrti se ti život může skutečně jevit jako sen, který právě končí. Nicméně i ve snu musí existovat nějaká esence, která je reálná. Musí existovat vědomí, v němž se sen odehrává; jinak by žádný sen neexistoval.
*Utrpení otvírá skořápku tvého ega, takže má svůj význam. Utrpení je nutností, dokud si neuvědomíš, že není nutné.

lencin
19.09.2020

Když se spojíme s tichem ve svém nitru, překročíme hranice své aktivní mysli a emocí a objevíme hloubku trvalého klidu a spokojenosti.

Vnitřní ticho a klid změní a zachrání svět.
(2010)

Trable80
04.08.2020

Dle mého nejlepší Eckhartovo dílo. Bez zbytečné omáčky a balastu, kterým trpí jeho ostatní knihy. Jen čistý souhrn celé jeho nauky, o nic více, o nic méně. Přijde mi že v porovnání s touto jsou všechny jeho další díla poněkud zbytečné. U všech rozebíraných témat se jde hned k věci a kniha se čte velmi příjemně, podobně například jako díla od Anthony de Mella. Ovšem tak jako u jiných podobných knih bych doporučil číst velmi pomalu a pečlivě se zamýšlet nad tím, co se nám autor snaží předat. Asi není co bych vytknul, za plný počet.

Looka
07.07.2020

Opět skvělá kniha, která vám otevírá spojení s vaším nitrem, díky čemuž začnete pociťovat větší klid, než jste si kdy mysleli. Ovšem je důležité číst pomalu, dělat si zápisky dokud se vám to nezakoření do hlavy a do vašeho každodenního života. :)

Elea
26.06.2020

Kniha dává hodně námětů k přemýšlení, teď se jen pokusit alespoň něco z ní také převést do života.

Jitty82
03.03.2020

E. Tolle je duchovní mistr, který otevírá naše srdce jasnými slovy. Myšlenky této knihy mají ohromnou moc. Průvodce pro všechny, kteří hledají klid, odpovědi a vlastní posun.

Dena1000
21.02.2020

Eckhart Tolle mi změnil život. Všechny jeho knihy mohu číst stále znovu a znovu a stačí přečíst par řádků a cítím hluboký klid. Díky jeho knihám jsem se vydala na cestu transformace z temna. Tisicere díky Echarte!!!

anansie
21.02.2020

Trochu buddhismu, trochu mindfullness, trochu psychologie a filozofie a to vše dohromady rovná se Tolle. Kdo se trochu již orientuje, pro toho nebudou myšlenky v knize nic převratného, jsou spíše takovým shrnutím a připomenutím. Nejpříjemnější je číst je před spaním a zažít si to ticho v sobě...

Sorys90
03.02.2020

Tolle je frajer :D Když jsem před lety viděl jeho video z jakési přednášky, opravdu jsem si řekl: Jo tomuhle týpkovi je běžný fungování v realitě fakticky buřt :D Buď je úplně mimo, nebo je prostě osvícenej :) (což je mi sice sympatický ale asi to nikdy nepochopím). Zajímavé myšlenky, které stojí za zhodnocení a třeba i vyzkoušení v praxi, pokud má člověk bordel v hlavě (i svém okolí) a nějak si neví rady co s tím. Určitě doporučuji.

mariva
10.11.2018

Tohle není knížka k běžnému čtení - chce to otevřít, přečíst si pár myšlenek a nechat je na sebe v tichu působit.

miri.f
25.06.2018

Je těžké k tomuto cokoliv psát... Snad jen to, že kniha je skvělá a může být výtečným návodem pro to, jak se na věci okolo sebe dívat, jak je vnímat, jak jednoduše a prostě BÝT. Když člověk čte tyto řádky, najednou ví všechno a nepotřebuje víc. V běžném životě čelí mnoha "nástrahám" a zpočátku může být těžké tato moudra aplikovat na každodenní prožitky. Proto bychom ji neměli číst pouze jednou či dvakrát, ale opakovaně, třeba i stokrát. Znovu a znovu se vracet k těm slovům, která nám mohou pomoci zbavit se starých vzorců, které nám byly tak dlouho vštěpovány. Za mě skvělé dílo...

Teralien
03.04.2018

Myšlenky dobré.
Ale přijdou mi od Tolleho knihy moc podobné.

VladimirTetur
16.02.2017

Kazatel prázdnoty s mizernou životní bilancí opět útočí na naše peněženky.

Enthik
22.11.2016

Nádherná kniha... myslím tedy obsahově. Nejvíc mě dostala kapitovla o smrti´, kterou jsem četl se slzami v očích. Autor se opakuje z knihy moci přítomného okamžiku, ale to na její kráse nic nemění. 5/5

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi