Miltonovo tajemství – Jak překonat strach

Miltonovo tajemství – Jak překonat strach https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131999/miltonovo-tajemstvi--131999.jpg 4 35 5

První kniha, ve které autor bestsellerů Eckhart Tolle přináší své učení dětem ve věku 7 až 100 let. V jednoduchém a okouzlujícím příběhu vysvětluje, jak překonat obavy a úzkost. Tato krásně ilustrovaná kniha potěší děti i jejich rodiče. Kniha vypráví příběh chlapce jménem Milton, kterého na školním hřišti napadl starší a větší kluk. Miltona se zmocní obavy z každého dalšího dne ve škole. Přestože si vůbec neví rady, neřekne nic ani svým rodičům a prožívá velmi těžké chvíle sám se svým strachem… Když druhý den ráno přijde domů jeho kocourek Teo pokousaný od zlého psa, Milton se diví, proč se Teo také nebojí. Jeho dědeček se mu snaží vysvětlit, že kocourek žije v přítomnosti, ale Milton to nechápe. Jak mu asi přítomnost dokáže pomoci s jeho strachem? Následující noci však Milton prožije velmi zvláštní sen, ve kterém se setká s neznámou tajemnou zmrzlinářkou. Tato žena mu vyjeví tajemství moci přítomného okamžiku. Milton je svým nočním zážitkem naprosto nadšený a chystá se nově získané znalosti použít ve svém skutečném životě. Čeká ho další den ve škole a s ním i strach ze staršího spolužáka… Podaří se Miltonovi vyřešit jeho problém? Jaké tajemství vlastně Miltonovi tato záhadná paní prozradila?... celý text

Přidat komentář

mariva
12.03.2019 4 z 5

Příjemným a pro děti srozumitelným způsobem vysvětleny hlavní myšlenky z autorovy knihy Moc přítomného okamžiku.

miriam9628
21.02.2015

Byla to prvni knizka, kterou muj syn dobrovolne precetl letos v druhe tride a zapsal si do ctenarskeho deniku. Oslovila nas. A mne natolik, ze bez filosofie "tady a ted" si uz dnes neumim reseni problemu moc dobre predstavit.


rfa
20.02.2015 5 z 5

Krátký, úžasný příběh k pochopení moci přítomného okamžiku, na který bychom neměli nikdy zapomínat.
Kniha je bohatě ilustrována, což jí činí lákavou, jak dětem, tak i těm " trochu " starším.

The_Psychedelic
25.01.2015 5 z 5

Tenka kratucka kniha s peknymi ilustraciami vhodne aj pre deti.Pan Tolle vy ste skutocny liecitel.Vdaka za dalsiu knihu ktoru mam doma.

kamibe
02.01.2013

Pan Tolle nás učí být tady a teď! Což je často hodně těžké, protože jsme smutní, že se stalo něco nemilého, nebo napjatí, aby se něco v budoucnu stalo tak, jak bychom rádi. Takže buď jsme v minulosti nebo v budoucnosti. A nežijeme přítomnost. Kdysi jsem kdesi četla název zvláštní meditace: Teď! A zkoušela jsem to při všem, co jsem dělala, když jsem si teda na to vzpomněla. Vedlo to k mírnému zpomalení pohybů a jakémusi zradostnění toho, co právě dělám. Příjemné!
Vůbec jsem ale nečekala, že sepíše příběh, kde něčemu takovému bude učit děti.
Na 36 stránkách s bohatými velkoplošnými ilustracemi dovede vtáhnout čtenáře dovnitř sebe samého - a to je to, oč jde
v životě nejvíc. Nejsme-li sami se sebou v dobré pohodě - tam uvnitř, nemůžeme být v pohodě ani navenek, i kdybychom se usmívali sebevíc.
Když Milton najde světlo uvnitř svého těla, přestane mít strach. A pak mu náhoda přihraje ještě jednu skvělou zkušenost: pozná, že jeho trapič je vlastně nešťastný.

Štítky knihy

pro děti šikana

Kniha Miltonovo tajemství – Jak překonat strach je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce19x
Chystám se číst35x
Chci si koupit19x