Nová země – Objevte v sobě smysl života

Nová země – Objevte v sobě smysl života https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18236/mid_nova-zeme-objevte-v-sobe-smysl-zivo-pIb-18236.jpg 4 257 51

Eckhart Tolle staví na obrovském úspěchu knihy Moc přítomného okamžiku a bere nás na cestu mimo naše životy, aby nám ukázal, že máme šanci vybudovat nový svět plný lásky. Vyžaduje to velký posun ve vědomí od současné identifikace s naším egem ke zcela novému způsobu vnímání toho, kdo jsme. Aby se to mohlo stát, musí struktura lidské mysli projít zásadní transformací. V této nové knize Tolle ukazuje, jak taková transformace může proběhnout nejen v nás, ale i ve světě kolem nás. Tím, že vykresluje podstatu tohoto posunu vědomí, Tolle detailně ukazuje, jak naše egoistické uvažování funguje. Poté nás jemně a pomocí velmi praktických termínů vede k novému vědomí. Dojdeme až k poznání toho, kým vlastně jsme, což je mnohem významnější než to, co jsme si dosud mysleli.... celý text

Žánr:
New Age , Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Pragma
Originální název:

A New Earth , 2003


více info...

Přidat komentář

Kllara
26.10.2023 5 z 5

Eckhart Tolle představuje způsob, jak nalézt vnitřní klid a snížit míru utrpení pomocí náhledu na svět ne pouze očima "já", ale v širším kontextu, tedy prostřednictvím jisté formy nadhledu. Zároveň čtenáře podněcuje k tomu, aby si v životě více uvědomoval to, co činí, myslí, cítí a kým ve skutečnosti je. Ačkoliv kniha údajně navazuje na Moc přítomného okamžiku, myslím si, že by klidně mohla být samostatně.

Nová země se mi moc líbila a myslím si, že je to povznášející kniha, ze které si lze odnést spoustu dobrého, ale je pravdou, že rozhodně nesedne každému. Ale to je naprosto v pořádku. Existuje mnoho cest, jak se dobrat k pravdě a naplnit svůj životní potenciál. Už jsem viděla mnoho rádoby duchovních lidí, kteří měli větší ego, než lidé, kteří se o nic podobného aktivně nezajímali :)

Jinovatka
04.10.2023 2 z 5

Velké zklamání. Na základě hodnocení jsem čekala něco jiného. Autor povýšený, očividně lepší jak my všichni ostatní. Nebýt audiokniha tak určitě nedočtu. Nic jsem se nedozvěděla.


medjed
23.08.2023 5 z 5

Nejdůležitější text, který jsem kdy četl. Už Moc přítomného okamžiku mne hluboce zasáhla, Nová země shrnuje bez náboženského balastu příčiny i řešení pro život v mentálním tichu, pokoře, lásce...

Lili
01.07.2023 3 z 5

Velké poučení o egu. Náročné takovým způsobem, že bych mohla začít znovu.

-- Pravda hájit nepotřebuje. --

Chytuš
20.12.2022 5 z 5

UCHOKNIHA. Posloucháno ve slovenštině - interpret Peter Rúfus má nádherně položený hlas, který se ke knize opravdu hodil a už teď vím, že jsem neposlouchala naposledy... Pro mě osobně asi nejpřínosnější kniha ze všech osobnostně rozvíjejících publikací, otevřela mi nové obzory a zase zapadly další kousky do celkové skládačky mojí seberozvíjecí cesty. Eckhart Tolle se soustředí v téhle knize na ego - jak se projevuje, v čem nám brání... Nelze než doporučit, věřím, že každému může přinést hodně "aha" efektů a pochopení jednání a konání - jak u sebe sama, tak u ostatních.

B.V.
17.08.2022 5 z 5

Za mě jedna z nejdůležitějších knih, co jsem kdy četla. Jako by se různé střípky a útržky poskládaly dohromady a já konečně pochopila, co mi tak dlouho nedávalo smysl… Díky za to.

MontanaB
21.04.2022 5 z 5

Další kniha, která může změnit život.
Pokud vás zaujala "Moc přítomného okamžiku", kde máte možnost pochopit o CO jde, zde se dozvíte JAK na to.
Funguje to.

Lucie131313
02.04.2022 5 z 5

Výborná kniha, jako všechny od tohoto autora. :) Zařadila bych spolu s knihou Moc přítomného okamžiku do povinné četby. :-)

DYRKA98
05.12.2021 5 z 5

Pět hvězdiček je málo. Absolutní pecka!!!

Jana_Z
03.08.2021 2 z 5

Moje ego je děsný kritik a tak musím zmínit ten příšerný překlad, který vlastně ani není česky a tolik mě rušily všechny ty chyby, že jsem se velmi těžko soustředila na autorovo sdělení. Pokud existuje lepší vydání než to od Citadelly z roku 2013 (resp. lepší překlad) asi bych si to zkusila přečíst znovu.

Sylvanas
01.08.2020 3 z 5

Moc mě to nebavilo, upřímně jsem od knihy čekala víc. Přišlo mi to hodně zdlouhavé a taky vcelku dost nábožensky zaměřené. Doufala jsem, že se dozvím něco nového, ale to se ve finále nestalo.

Melic
16.07.2020 5 z 5

Knihu jsem četl až snad rekordně dlouho. Ale nebylo to tím, že by mě nebavila. Naopak, byla zajímavá a poučná. Seděla mi až tak, že jsem si mohl dovolit vynechávat čtení po delší dobu, aniž bych zapomněl na myšlenky dříve zmíněné. Nejedná se totiž o učení, které je potřeba nějak memorovat, stačí jej pochopit. Další krok bude cesta osvobozování od ega, která může být kratší nebo delší, ani se nemusí povést, ale to není důležité :-)
PS: Jsem přesvědčený, že knížka se dá číst opakovaně a věřím, že některé myšlenky za pár let teprve objevím nebo mi budou dávat jiný smysl.

Looka
02.07.2020 5 z 5

Kniha, která mi změnila celkový pohled na svět a neuvěřitelně mě posunula k vnitřnímu rozvoji, ovšem důležité je, že je třeba knihu studovat a dělat si výpisky, pro začlenění vědomostí a praktických rad/cvičení do života :)

Lieska
24.02.2020 5 z 5

Čo dodať? ...asi jedna z najmúdrejších kníh, aké sa ku mne dostali. Prijať, neposudzovať a nelipnúť sa stali ideovým základom každého môjho dňa. Druhá polovica knihy na mňa pôsobila nesmierne liečivo v ťažkých dňoch... Čítam ju aktuálne znova, lebo sa s ňou zatiaľ neviem rozlúčiť.

Dena1000
21.02.2020 5 z 5

Eckhart Tolle mi změnil život. Všechny jeho knihy mohu číst stále znovu a znovu a stačí přečíst par řádků a cítím hluboký klid. Díky jeho knihám jsem se vydala na cestu transformace z temna. Tisicere díky Echarte!!!

knihyKeMne
14.02.2020 4 z 5

Možná je to tím, že jsem nečetla Moc přítomného okamžiku, nevidím v knize takové zásadní dílo jako druzí.

V první polovině knihy autor popisuje, co je ego a jak nás ovlivňuje. To bylo zajímavé. Zaujal mě pojem kolektivního ega.

Ale jakmile došlo na rady, jak žít v přítomném okamžiku, začala jsem se ztrácet. Z druhé poloviny knihy si tedy moc neodnáším. Třeba ještě nebyl správný čas :-)

hero_shima
27.10.2019 5 z 5

Podstata bytí v jedné knize. Vlastně je to velmi jednoduché. Přestože tato forma reality je složená z mnohých pravidel, kterým jako čisté vědomí dáváme větší, či menší míru pozornosti nic to nemění na faktu, že jsme jen to Vědomí. Vše ostatní, co si myslíme, že jsme, je už jen něco navíc s čím jsme se ztotožnili. Kniha tuto skutečnost velmi laskavě a čistě popisuje. Není to žádný přehnaný ezoblábol.

hatikva
25.08.2019 5 z 5

Pokračování bestselleru Moc přítomného okamžiku, ve kterém autor rozvádí své myšlenky do větších detailů. Upozorňuje na ničivou moc našeho ega, myšlenkových konstruktů a negativních emocí, detailně se zaměřuje na koncept emočního těla člověka a představuje svou vizi nového světa plného duchovně transformovaných osob. Některé myšlenky i podněty jsou společné pro techniku mindfulness, která má s knihou též společné soustředění se na přítomný okamžik... Dobrý průvodce osobním rozvojem

Coucouha
22.04.2019 5 z 5

Knihu jsem si koupila asi před 10ti lety. Mohlo mi být cca 18. Přečetla jsem si prvních pár stránek a odložila ji, protože mi to připadalo jako neskutečná blbost. Zůstala několik let v mé knihovně a nedávno jsem se do ní pustila. Zdálo se mi, že čtu úplně něco jiného než před tou dobou. Byla jsem až v úžasu! Knihu jsem si dávkovala postupně, ať mi "vydrží co nejdéle". Myslím, že to je kniha, ke které se budu určitě mnohokrát vracet. KRÁSA.

LuckyVagabond
04.03.2019 5 z 5

Žádná jiná kniha mě v životě neposunula tak jako tato. Díky Eckharte :)

Eckhartovy knihy jsou jediné, ke kterým se vracím a pokaždé si z nich něco vezmu.

U jeho knih se mi líbí, že nezprostředkovávají jen subjektivní názory, ale raději člověka srozumitelným jazykem nasměrují k samotné esenci pochopení.

Pokud bych mohl doporučit někomu jen jednoho autora, tak to bude vždycky Eckhart Tolle. Hodně lidí mi za takové doporučení už poděkovalo.

Kniha Nová země – Objevte v sobě smysl života je v

Právě čtených20x
Přečtených409x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených49x
Knihotéce153x
Chystám se číst297x
Chci si koupit101x
dalších seznamech7x