Na semaforu zelená

Na semaforu zelená https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254059/bmid_na-semaforu-zelena-254059.jpg 4 77 12

Příběh 17 leté studentky,která se zamiluje do bratrova spolužáka-ženatého řidiče autobusu a pozná realitu dospívání a také to,že život není jen růžový. Příběh jejích spolužáků, vstupujících do děje kolem ní a rodiny Tuháčkových, ve které se pořád něco odehrává,hlavně díky dobrodružstvím otce Tuháčka.

Přidat komentář

ArwenAragorn
04.02.2023 5 z 5

80%

Další knížka od autora, kterou jsem měla ráda.

josska
01.02.2023 4 z 5

S.Rudolf autor mého mládí,,mám přečtené snad skoro všechno,,ale tady ta mě asi minula,,nevím,,hodila se mě do výzvy,,a styl autora mě baví i ted ,,


Belanna
17.09.2022 4 z 5

I mě knížky Stanislava Rudolfa provázely na škole. Tato byla jedna z těch, kterou jsem měla ráda. Autor nám holkám občas ukazoval věci, které byly pro většinu rodičů tabu :)

1casper
11.08.2022 4 z 5

Po knize jsem sáhla jako po oddychovce. Kniha je napsaná víc jak před 40lety, ale téma vztahu mladé holky se ženatým chlapem je pořád aktuální.
Tak to bylo, je a bude. Bohužel.
Tady se slečna rychle vrátila nohama na zem, ještě by se hodil druhý díl, jak dopadla ve škole.
Doporučuji jako letní čtení.

georginaa
08.07.2022 5 z 5

V té době když jsem četla tuto knihu, bylo nemyslitelné se zamilovat do dospělého ženatého chlapa. Po dlouhé době mého života, jsem viděla spoustu dívek a žen, co si vybraly zrovna tuto možnost. Asi je to normální, záleží však vždy na obou lidech jak se k tomu postaví. Nicméně román pro dívky ukazuje cestu, po níž by nebylo dobré jít.

katynais
11.07.2019 3 z 5

Letni oddychové čtení

SSTknihy
14.08.2018 4 z 5

Skvělé téma skvělého Stanislava Rudolfa. Je fakt, že ať už psal o čemkoliv, vždycky to mělo hlavu a patu, příběhy působily věrohodně, byly vtipné, skvěle napsané a to morální poučení na závěr se vždycky alespoň malým háčkem zaseklo a zapůsobilo. Stejně tomu tak bylo i v případě tohohle románu. Když to čtete přibližně ve věku hlavní hrdinky, tak s ní tak hrozně moc souzníte a chápete ji. A o pár let později by jí člověk nejraději přetrhl jako hada a vlastní děti zamkl v komoře. A o tom holt ten život je.

Damato
02.08.2018 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla na průmyslovce a cítila jsem se velice zkušená a protřelá životem, neboť jsem byla totálně blbá a divím se našim, že to se mnou vydrželi a nezatratili mě. Dnes, když se za mnou do práce stavila dcera kamarádky a z knihovny měla půjčenou zrovna tuhle knihu, jsem si zavzpomínala a dodatečně jsem se za sebe styděla. Ale Stanislav Rudolf to uměl tak nádherně popsat... pocity -náctileté holky, která zažívá lásku s ženatým přítelem a cítí, jak je děsně důležitá..., jak ji ženatý přítel říká opravdu jen a jen pravdu a miluje jen ji.... bože holky , proč vám nejde vysvětlit, že tohle fakt ne a musíte si tu pusu nabít vždycky sami....Pane Rudolfe , vaše knihy mě provázely pubertou, hltala jsem je od 12 do 17 let a milovala nejen ty knihy, ale i Vás. Moje maminka nade mnou občas zahřímala, tak jak paní Ťuháčková, tatínek ( shodou okolností nádražák tělem i duší - celý Ťuháček) nade mnou párkrát zlomil hůl a oba rodiče vedli spiklenecké řeči, jak tu holku vychovat...a já si jela po své koleji , v rukou vaše knihy a snila o té Velké lásce. Až jako dospělá jsem pochopila, že vaše knihy po většinou končily tak, že se ten nenápadný kluk , zmiňovaný a zatracovaný už zpočátku knihy najednou objevil jako férový hrdina a život se dostal do těch správných, zajetých kolejí. Kéž by tomu opravdu tak bylo, co?

8130
20.09.2017 5 z 5

Jak já tuhle knížku v devitce hltala. Vždyť rozdíl dvou let nebyl zas tak velký,ale starosti jiné. Dobře mne to připravilo na dospívání a na situace, které se mnou naši nerozebírali.

8130
18.09.2017 5 z 5

to už je moc dávno,co jsem tuhle knížku četla,zábavný v ní byl otec Tuháček a jeho výstupy...

kika 13
25.01.2013 3 z 5

Pěkný román o představách a realitě.

WEIL
11.08.2011

Tyhle příběhy byly dříve možná častější než jsou dnes. Dějí se, obzvláště ve velkých městech.