Pod hladinou

Pod hladinou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473685/mid_pod-hladinou-9hY-473685.jpeg 4 114 40

Přestože ji nepřestává pronásledovat hrůzná minulost, snaží se Gwen Proctorová žít dál. Jejímu životu dává navíc smysl jeden starý případ: jedná se o záhadné zmizení mladého muže v Tennessee, který je už tři roky nezvěstný. Jeho matka Ruth Landryová žije od té doby v nejistotě a strachu. A Gwen ji moc dobře chápe. Ví totiž, jaké to je, když se matka o své dítě bojí. Bez zaváhání se tedy rozhodne zoufalé ženě pomoci a ujímá se vyšetřování. Jenže čím více se přibližuje pravdě, tím více se ocitá v nebezpečí. Ve městě, které před Gwen, jejím partnerem Samem i jejími dětmi uzavřelo brány, není většího nepřítele, než je rodina Belldeneových – zločinecká, mocná a pomstychtivá. Je Gwen při svém pátrání ochotna akceptovat i ohrožení těch, které miluje nejvíc? A kolik toho jedna malá rodina dokáže vůbec unést?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Bitter Falls , 2020


více info...

Přidat komentář

Evkae36
23.04.2024 4 z 5

I Když se kniha dobře Četla, tenhle díl mi přišel už trochu zbytečný.
A co mi v sérii nejvíc vadilo, byly chyby v překladu. Bylo jich tam moc a bylo to rušivé.

moudivlacek
30.01.2024 5 z 5

Skvělý závěr této série. Nemohu říci, který díl byl lepší, všechny jsem si jako milovník napětí pořádně užila. Pro začátek doporučení - opravdu se vyplatí číst sérii postupně.
Knih o řádění náboženských sekt je velké množství. A pořád si říkám, že už jsem musela přečíst všechny jejich zvrhlosti, a stejně jsem vždy překvapená.
Tentokrát je na tom špatně Connor a Sam. Ale Gwen je rozhodnuta udělat vše pro záchranu svých blízkých. Teď se ukáže, kdo je jejich skutečný přítel.
Na tuhle sérii jen tak nezapomenu a všem milovníkům thrillerů ji doporučuji od srdce.


Deia
25.01.2024 4 z 5

Túto sériu mám celkom rada, škoda, že toto je posledná časť. Páčia sa mi autorkine vcelku nezvyčajné nápady. Aj tu vystupujúca sekta bola zaujímavá a aj celý ten prípad okolo toho. Taktiež, ako to u tejto série býva zvykom, to bolo poriadne napínavé. Ale s čím som už mala problém, bolo to, že opäť to zasiahlo aj jej rodinu. Keby sa to držalo iba v medziach toho, že je to prípad, ktorý Gwen vyšetruje, tak by to podľa mňa bolo oveľa lepšie. Takto, keď už do toho bol opäť zatiahnutý jej partner a dieťa, mi to dosť vadilo a mierne mi to znechucovalo čítanie. A sem-tam mi vadilo aj správanie postáv, hlavne Gweninej dcéry Lanny, myslím, že po tom všetkom, čo už zažila, by mala byť viac obozretnejšia, ale zas, je to dospievajúce dievča. Som zvedavá, či sa dočkáme aj prekladu ďalších častí, ale mám tušenie, že nie, čo je zas škoda. Pretože aj keď najviac sa mi páčila prvá časť, tak ani tie ďalšie, vrátane tejto, neboli zlé a rada by som si o Gwen a jej rodine ešte niečo prečítala.

de6978
14.11.2023 5 z 5

... a poslední díl opět nezklamal.

Gwen se setkává s dívkou Carol, která byla členkou sekty, ze které utekla. A zvídavá Gwen chce zjistit co a jak. A jakmile se sekta dozví, že Gwen ví, kde Carol je unesou jejího syna a i přítele Sama. "Dodej nám Carol a my ti dáme syna" chce po Gwen sekta.

A Gwen se vrhá objevit, aby zjistila, co a kdo za tím stojí.

Poslední díl opět napínavý !!!! Opět doporučuji přečíst díly postupně, jen tak se vžijete do hlavních postav.

Lucy
16.10.2023 5 z 5

Ou, tak poslední díl, ze série jsem dočetla a je mi líto, že už nebudou další, škoda moc tak dobré spisovatelky. Celou sérii jsem přečetla skoro za jeden týden a brala bych další díl. Bohužel . Opět napínavé až do konce,sekta co má šíleného vůdce. Napětí až dokonce a opět Gwen a Sám +děti.Doporucuji celou sérii,já jí dávám mezi své oblíbené a tímto, alespoň zde spisovatelce tleskám. Tak snad to v tom spisovatelském nebi slyší.

Jana65
29.08.2023 5 z 5

Tak poslední díl ze série přečtený. A stálo to jako i u předchozích dílů za to. Napětí až do samotného konce. Jen škoda, že už se nedočkáme dalších knih od této spisovatelky. Psala úžasně.

JaneSour
05.08.2023 5 z 5

Naprosto skvela serie knih. Nemam co dodat ani k posledni. Naprosto bozi, ctiva. Mrzi me, ze od teto autorky si zadnou dalsi knihu nebo pokracovani teto serie neprectu.

bekule
10.07.2023 5 z 5

Moc povedená celá série,napínavé,svižné,čtivé bez hluchých míst, velká škoda že už nebude pokračování.

Jenny46
09.04.2023 5 z 5

Slušné zakončení série jsem moc spokojená!!!
Adrenalinová jízda , doporučuji

Pavlína2019
14.03.2023 5 z 5

Skvělé, skvělé, skvělé!

Bohužel poslední díl, vynikající zakončení.
Rozhodně všem doporučuji všechny čtyři knihy! Všechny ohromně dobře napsané a velice napínavé.

* Jen mě moc mrzí a byla bych ráda, kdyby si pochvaly mohla paní autorka sama přečíst.... *

Olous1
04.12.2022 4 z 5

Opět velmi čtivé, napínavé, doporučuji všem.

Terka18
10.11.2022 5 z 5

Zakončení série bylo famózní. Už pomalu od začátku se něco dělo,sama akce a napětí. Autorka mě udržovala v napětí a já jen doufala,že to dobře dopadne. Konec gradoval rychle a bylo to skvělé. Lepší díl než předchozí.

.berenika.
24.10.2022 5 z 5

- poslední díl série se tedy povedl!
- upřímně si nedokáži představit, že by se někdo z mého okolí do takové sekty dostal, naprostá šílenost
- detektivky z podsvětí sekt, knězů, apod., jsou vždy plné napětí a nepochopení, aspoň tedy pro mě
- autorka si s příběhem krásně pohrává - změna pohledů a střídání postav ve vyprávění tomu dávají pohyb a udržují vás ve středu
- moc se mi líbila pečlivost vykreslení prostředí sídla sekty... mám to doteď před očima

Allena24
23.10.2022 5 z 5

Čtivé, napínavé, akční.
Krátká citace: "...obě víme, že největší vítězství v bitvě je, když k žádný nedojde..."

Martina1805
17.10.2022

Tak tohle byl zase příběh, ze začátku nic moc, ale pak se rozjela taková mašinérie událostí, že jsem koukala a nemohla jsem knížku odložit. Perfektní děj a ten závěr byl tak napínavý to prostě nešlo položit takže jsem četla dlouho do noci abych se dozvěděla jak to všechno dopadne. Super.

ivzu77
04.10.2022 4 z 5

Čtvrtý díl série a za mne se adrenalin a napětí ( hlavně na konci ) dalo krájet. Gwen je Xena bojovnice a Sam je její Tarzan.
Otázka sekty a rodiny prohlubovala myšlenku.
Bude pokračování?
Update: pokračování nikdy nebude, autorka 1.11.2020 zemřela. Přeji klid ve spisovatelském nebi ....

Pavcas76
14.09.2022 4 z 5

Mělo to pomalejší rozjezd, ale od půlky to začalo gradovat a ke konci strhující finále, nemohla jsem knihu odložit.

hanap
28.05.2022 4 z 5

Pěkná série s hlavní hrdinkou Gwen.
Nervy drasajici další příběh, kdy jde o život Gwen, ale ostatním členům rodiny. Dobře se kniha čte a téměř se nedá odložit. Kdoví jak by vypadal pátý díl.

hanzmb
27.05.2022 5 z 5

Jak jsem tušil, autorka přes detektivní agenturu vytvořila můstek pro další a další díly. Pokud budou jako tento, je to jen velmi dobře. Zhruba 3/4 románu si vystačí s bezmála komorním příběhem, který ale absolutně neztrácí na napětí a zajímavosti. Postupně pak začíná přitvrzovat. Stejně jako v minulých dílech. Trochu mi připadá, že přehnala finále. To už je moc útok kavalerie s bubny a rozvinutými prapory. Snad se dočkáme i posledního napsaného dílu.

Pája699
03.03.2022 4 z 5

Stejně jako předchozí díly, tak i tento zhltnete jak malinu. Taková akční třešinka na dortu posledního dílu. Stále jsou všichni sympatičtí a věří v sami v sebe. Gwen dostane za úkol vypátrat mladíka, který se ztratil před 3 lety. Povede se jí to? Je to teda pěkně zamotaný a nervy drásající příběh. Určitě si nenechte ujít celou sérii. Strašná škoda, že tato skvělá autorka již nic nenapíše….:-(

Štítky knihy

zmizení lidí

Autorovy další knížky

Rachel Caine (p)
americká, 1962 - 2020
2019  86%Na dně
2017  82%Z kostí a inkoustu
2019  89%Proti proudu
2011  72%Prokletý dům
2020  82%Ve víru

Kniha Pod hladinou je v

Právě čtených4x
Přečtených144x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených6x
Knihotéce160x
Chystám se číst94x
Chci si koupit28x
dalších seznamech4x