Vlci

Vlci https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268427/bmid_myty-8-vlci-268427.jpg 4 129 18

Mýty (Bill Willingham) série

< 8. díl >

Společenství Mýtů, žíjící v utajení mezi námi, si už od svého dávného protivníka, Nepřítele, vytrpělo hodně příkoří. Nyní přišel čas oplatit mu tuto laskavost a upozornit chtivého dobyvatele, že cena za podrobení si této pevnosti nezávislé magie bude vyšší, než jakou si může dovolit zaplatit. Jenže jediný Mýtus, který by mohl takovou misi splnit, se skrývá někde v divočině a bude ho potřeba trochu přesvědčovat, pokud vůbec bude nalezen. Avšak naštěstí pro Mýtov, návrat velkého Zlého vlka s sebou nepřinese jenom výlet za nepřátelské linie.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Fables: Wolves , 2006


více info...

Přidat komentář

fvalek
21.05.2023 4 z 5

Strategie proti Nepříteli se rozjíždí naplno a je zajímavé sledovat, že dokonce i takový prďola jako Krásný princ dokáže vymyslet nějaké plány. V podstatě mi ani nevadí, jak se Mýtov zajíždí bez Sněhurky a Wolfiho a je možná úleva, že s Kráskou a Zvířetem jedeme klasicky a nejde o žádnou klišé zápletku "změna vedení = noví nepřátelé". Mauglího pátrání po Wolfim bylo zajímavé, ale Mauglí mi tam tak nějak nepřipomíná Knihu džunglí... Zavraždit vlka apod., je to asi zajímavé srovnání, jak na něj má lidský svět vliv, ale zároveň to popírá nějaké hodnoty, co jsem v téhle knize měl. Moc mě nedostala ani další zápletka s vzdušnými zámky, která mi přijde sice asi logicky vysvětlená, ale až moc se hodící z ničeho nic. Navíc pardon, ale dojít do světa Nepřítele, obětovat fazoli a jen mu vyhrožovat, to je docela trapné. Zvláštní je i rozvržení kapitol, kterých je mnoho a jsou velmi krátké. Sice se to takhle epizodicky četlo pohodlně, ale bylo to podle mě trošku zbytečné. Kapitola o Popelce taková jednohubka v podstatě o ničem.

Celkově byl tenhle díl tak nějak sentimentální a přeslazený na úkor rozumného děje. Sice nemusí být v každém díle akce a vážné zápletky, ale tady to chybělo i jen velmi okrajově a rovnou se to pustilo do nudného vyprávění o lásce a strategiích. Ne tak dokonalé, přesto dobré.

evickakyticka
03.03.2022 4 z 5

Už ani nevím, co psát v hodnocení, abych se pořád neopakovala. Všechny díly jsou super. Tady mě bavili vlci, Aljaška, stonek a Wolfi. Závěrečné scénáře jsem nečetla, radši mám originální náčrty jednotlivých obrazů a jejich varianty, které bývají na konci n kterých komiksů.


TomD
17.09.2020 5 z 5

Nahá popelka, Mauglí hrdina a Wolfiho návrat. Super díl.

KubaHanzelin
21.05.2020 5 z 5

Vlci, výbuchy, intriky, emoce.. ale hlavně.. Mýtov vrací úder!

Kiki22
03.05.2020 5 z 5

Konečně jsem se dočkala dílu, který je zasvěcený hlavně Wolfimu a Sněhurce, pro ty dva mám slabost už od začátku. Cesta Mauglího k Wolfimu mě nijak zvlášť nebrala, zato Wolfiho mise do Domoviny byla skvělá. Vše teda proběhlo až podezřele hladce, ale to mi vlastně neva, protože už jsem ho hrozně moc chtěla vidět u Sněhu a vlčat :-D Příběh naťukává nové potenciální dějové linky, ať už mstu Nepřítele, Popelku, nebo Oblačná království. Jen jsem tedy nečetla na konci ty popisy, jak se komiks vlastně vytvářel, to mě nebavilo.

gaspoda
22.02.2020 4 z 5

sem skoro plakal když To nechci spoil.jsou fajn príběhy s vedlejšími postavami na konci popelka co by tajna agentka nebo fandím a jsem zvědav jak dopadne Karkulka(ta pravá asi) a Ambrož.

trudoš
19.09.2019 5 z 5

Opět umírněnější díl. Je znát, že po předchozích zvratech chtěl Bill Willingham při padesátém čísle uzavřít pár linií a nechat postavy trochu vydechnout, než je pošle vstříc novým nepříjemnostem. Nic to však Mýtům na kouzlu neubírá, ačkoli všechna ta láska páska je možná až zbytečně vyhrocená. Ale autor to umí skvěle podat, takže svatebčanům nejen, že držíte palce, ale dokonce jim to štěstí na chvilku i upřímně závidíte.
Obávám se však, že idylka dlouho nevydrží, protože na rozdíl od jiných sérií, tady se pořád něco děje, i když se vlastně neděje nic. A hlavně - neuhýbá se před očividnými problémy, což zaručuje prakticky neustálý vývoj. Proto také oceňuji, že po posledních změnách v představenstvu nenechává scénář aktéry telenovelisticky kout pikle, ale soustředí se na to, co je všechny zajímá nejvíc: Jak se ubránit Nepříteli, když všechny ostatní země už dávno padly? Osmé album vám odpověď sice nedá, ale přesto naznačí, jakouže to hru naši hrdinové hodlají hrát. A s jakými nástroji...

Johannus
29.03.2019 4 z 5

Tento díl mi přišel krapet slabší a moc krátký, přestože Wolfi a Sněhu patří mezi mé oblíbence. Samotná Wolfiho mise byla příjemným zadostiučiněním.

zuzak07
27.02.2019 5 z 5

Konečně se vrátil Wolfi, parádní příběh jako vždy. Zatím mě žádný díl nezklamal.

3DD!3
17.11.2018 5 z 5

Luxusní partyzánská akce aneb velký comeback Zlého vlka. Mauglího cestování i Sněhurčina výchova dětí jsou moc pěknou předehrou pro finální happyend, jako z pohádky. Byl jsem naměkko.

Mooneylan
02.10.2018 5 z 5

Libi se mi vyuziti Maugliho v pribehu, kdo jiny by taky dokazal najit samotneho Wolfiho?
Samotna Wolfiho mise je pak uz jen, jak kdyby nahodou, uspesnou tresnickou na dortu jeho vlastniho navratu domu. Tradicni "once upon a time" happyend vse jen korunuje. Palec nahoru tomuto dilu a cele serii!

LordSnape
15.10.2017 5 z 5

Totální pecka! Hledání ztraceného syna, následný návrat, plný bouřlivých emocí a zatnutý tipec nepříteli, který se z toho očividně vzpamatuje. To vše tam je! Konec jsem obrečel, protože tohle je přeci jen pohádka já doufal, že tak trochu i skončí tahle dějová linie. Za mě tedy nádherně slastná spokojenost.

jarynek
21.09.2017 5 z 5

S panem Vlkem je to hned větší jízda. Předpokládám, že jeho akce vyvolá u Nepřítele náležitou reakci a tak se máme nač těšit. Svůj potenciál doufám nevyčerpal ani pan Severák, stejně jako Popelka, u níž se nám po kouscích odhalují její výjimečné schopnosti. Nemluvě o dětech. Autor rozehrál v Mýtech šachovou partii s velkým počtem figur, přičemž se stále těžko odhaduje, s kterou bude v dalším díle táhnout. Takže mi nezbývá, než se brzo pustit do dalšího pokračování:).

Disease
20.02.2017 4 z 5

Nebýt to o mé oblíbené postavě, možná bych dal míň.

borknagar
26.03.2016 5 z 5

Ale joooo, za tu prďáckou svatbu si to plný počet hvězd zaslouží. My romantici tělem i duší jsme si poplakali a tento soubor dílů 48 - 51 nás navnadil na další čtení a prožívání Mýtů se vším všudy. Kresba skvělá, obálky jednotlivých čísel téměř geniální. Velká škoda, že Mýty u nás vychází jen dvakrát ročně, ale můžeme být alespoň rádi, že vůbec vychází a velké díky patří hlavně týmu CREW.....P.S. I akce je tu více než dost, až se z toho Geppettovi hlava rozskočí!

Kapis
06.01.2016 4 z 5

Opět velice zábavné, promyšlené a nápady hýřící. Takovou drobnou bych mohl mít snad akorát k tomu Izraeli, nebohému, obklopeném hordami nepřátel. To přece jen trochu klopýtá - a klopýtalo už i v roce 2006, ale chápu, proč to autor použil a že některé Mýty, jako tento, jsou hluboce zakořeněny a vydatně živeny. Snad si s tím dá Willingham do budoucna pokoj. U konce padesátého výročního čísla si pak kovaní romantici, jako třeba já, mohou pěkně poplakat a aby toho štěstí nebylo málo, i zabijácké Popelce se povede dotáhnout její úkol do zdárného konce. Až je toho úspěchu a štěstí tolik, že už se těším na odpověď Nepřítele a až se to zase začne našim milým pohádkovým postavičkám celé pěkně srát. Mapy super, akorát o té "nové ambasádě Nepřítele" to je trochu spoiler. Kresba na mě příliš barvičkovo mainstreamová, možná by ji neublížilo trochu přitemnit, ale docela jsem si už zvykl. Spokojenost, těším se na další díly, 80%.

Covenant
05.01.2016 3 z 5

Asi jsem zahořklý negativista, ale mě už se ta telenovela dost zajídá. Dílo je to standardně dobré, ale i když jsem stále zvědavý, jak příběh bude pokračovat, už ztrácím chuť pokračovat. Líbí se mi různé vychytávky a propojení všedního světa s pohádkovým, ale celkový příběh prostě už tolik ne...

martinstefko
27.10.2015 4 z 5

Kniha nám nabídla určité uzavření, ale zároveň došlo k tomu, že se rozdaly další karty a hraje se dál. Willingham je pak hráč, který má karty pevně v ruce a přesně ví, co s nimi udělá. Už je jen na nás abychom tohle sami zjistili. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1024-myty-8-vlci-75.html