Synové impéria

Synové impéria https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297024/mid_myty-9-synove-imperia-7Yp-297024.jpg 4 120 20

Mýty (Bill Willingham) série

< 9. díl >

Pinocchio stojí před velkou volbou. Váhá mezi svým otcem, zlovolným Nepřítelem, a Mýty skrývajícími se v New Yorku. Co nakonec zvítězí? Loajalita k rodině nebo k přátelům? I Velký zlý vlk má problémy s otcem. A jelikož je jeho otec Bůh větrů, mají ty problémy razanci vichřice. A může z nich vzniknout pořádný uragán.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Fables, Vol. 9: Sons of Empire , 2007


více info...

Přidat komentář

fvalek
12.06.2023 5 z 5

Musím souhlasit, jako vždy super... Zpočátku jsou ty kapitolky takové zmatenější, což je u komiksů z téhle doby běžné, ale já osobně víc oceňuju lineární příběh, než aby do toho co každé dvě strany vstupoval jednostránkový děj z Mýtova a pak zase obrat na Císařství apod. Ale už jsme si zvykl, že Willingham chce mapovat různé postavy v průběhu děje, aniž by to bylo nutně potřeba nebo bylo nějak akční. A myslím, že to postavám dává život, že se neobjevují, jen když je děj potřebuje, ale ukazují se i ve svých osobních "zbytečných" interakcích a dostávají tím nějakou hloubku.

Co se týče děje, tak velký koncil byl super, stejně tak plán na dobytí všedňáckého světa. Stejně tak alternativní budoucnost z pohledu Pinocchia. Zkrátka dění v Císařství začíná být hodně dramatické a schyluje se konečně k něčemu velkému. Naopak v Mýtově je to dění pořád ještě o ničem a postavy spíš vyčkávají. Příchod Jeníčka sice dává věci do pohybu, ale zatím je vše nejasné. Jako čtenář musím uznat, že Jeníček je natolik nesympatický, že tajně doufám, že si ho Frau Totenkinder nějak podá, nebo že ho hned odhalí, budou sledovat a dají mu co proto. Stejně tak celému Císařství, už aby to bylo.

Další příběhy bohužel nic moc... Vánoce v Mýtově a návštěva dědečka s mláďaty... Jsou to milé příběhy, ale v podstatě to nic neřekne a stále mě mrzí, že Wolf a Sněhurka jsou tak odstrčené vyčleněné postavy, kolem kterých se aktuálně vůbec nic neděje. Hezká byla část s Mucholapem a jeho manželkou, to bylo smutné a vzhledem k názvu dalšího dílu se už těším, co Mucholap chystá...

Musím opět pochválit kresbu, je sice dost oldschoolová i na dobu vzniku, ale má to v sobě veškerou mytickou eleganci. Nicméně některé díly byly kreslené jinými umělci a ty se mi vůbec nelíbily, hlavně jiné vize Pinocchia, který pak vypadá opravdu jako rozkošný chlapeček, to se mi nehodilo k té původní vizi, která byla dosud představovaná. Ocenil bych jednotný styl kresby, i když je terno mít spoustu hostujících umělců, chápu...

evickakyticka
13.03.2022 4 z 5

Jako vždy super.


Kiki22
09.02.2021 5 z 5

Mě to bavilo, jako vždycky. Katalog postav se nám rozrůstá o inkvizitora Jeníčka, jehož psychicky významně postihlo setkání s čarodějnicí v útlém věku. Víc prostoru dostává Sněhová královna, která je prostě suprboží a evidentně si vymyslela bájo způsob, jak zničit celou planetu. Taky se dozvíme, jak to, že Santa stihne roznést za 1 noc všechny dárky. A pak je tu samozřejmě otázka, co s Lapem, že jo. Dějově mě bavila i část o návštěvě vlčat u Severáka, ale faktem je, že nakreslená byla otřesně :D

-Endy-
28.10.2020 4 z 5

Vedlejší příběhy tentokrát vedou nad tím hlavním, rozsahem i obsahem. Tři myšky, tři prasátka, delikátní dikobraz - úplně zlatí :-D Taktéž i barvité zodpovězení některých palčivých otázek zvídavých čtenářů (v závěru svazku).
...ale nejvíc se nad všemi tyčí božský inkvizitor Jeníček (kresba Jeníčka se dvěma dívkami ve vodě mě bude ve snech provázet ještě hodně dlouho...)

TomD
25.09.2020 4 z 5

Hezké, jako celá série.

KubaHanzelin
22.05.2020 4 z 5

Na tloušťku tohoto svazku se toho moc ani nestalo, hlavní příběh se posunul naprosto minimálně. Mýtov a Císařství se chystají na válku a.. to je z hlavní linky asi všechno, tentokrát hlavní housle hrály vedlejší příběhy, které byly velmi příjemné, ale na plný počet to nebylo:) Jsem zvědav na toho Mucholapa v příštím díle..

gaspoda
25.02.2020 4 z 5

kratke přiběhy jsou hodně fajn nejvíc co to plete frau totenkinder hodně rozesmalo

Johannus
19.05.2019 4 z 5

Dobré, tentokrát však s vícero vedlejšími příběhy, které děj moc neposouvají. Poslední příběh o návštěvě u Severáka je nakreslený tragicky, přitom dějově je dobrý. Nechápu, že to nechali kreslit takové lamy.

3DD!3
01.03.2019 5 z 5

Válka má pauzu, ale i tak se toho děje hodně. Karkulka je nádherná až oči přechází a žabí princ nabývá na důležitosti.

Mooneylan
04.10.2018 5 z 5

Inkvizitor Jeníček? Paráda!
Moc se mi líbí odhalování vedlejších postav. Příběh začíná nabírat na obrátkách tím, že se Mýtov chystá na válku.

jarynek
17.10.2017 4 z 5

Por mne trochu slabší kus oproti předchozím dílům. Scénáře válek a možných obran proti ní byly výborné. Inkvizitor Jeníček naladil na další pokračování. Krátké příběhy pobavily. Na druhou stranu navštěva u Severáka mne nebavila a neseděla mi v této části ani kresba.

LordSnape
15.10.2017 5 z 5

Ok, Jeníček je hodně tvrdá postava. Rýpání se ve Wolfiho minulosti bylo fajn a celkové přípravy na válku a možné scénáře, jak dobýt všedňácký svět mě bavily. Je vidět, že Willingham rád odhaluje postavy stojící v pozadí, aby je pak použil v dalších částech příběhu. Opět jsem si to vychutnal a chrochtám blahem, protože mě Mýty baví čím dál více.

annes
10.04.2017 4 z 5

Nejlepší pasáž o Santa Clausovi!

elenai
24.02.2017 4 z 5

Děj se nikam výrazně neposunul, ale i tak jsem si chrochtala. Líbí se mi šťourat se v minulosti postav. A jsem zvědavá na Jeníčka. :)

Disease
20.02.2017 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší díl, zřejmě i díky kraťasům na konci každého sešitu.

Covenant
17.11.2016 3 z 5

Nejlepší na tomto díle byl pro mne určitě popis zničení světa a ještě lepší byl popis, jeho záchrany. Ještě se mi líbila vtipná vložka s dikobrazem. To ostatní mě už moc nebralo a scéna se Santou mě i iritovala. Uvědomuji si, že po dvou superdílech, jsem se stal trochu náročnější, ale takhle to holt je. Nebýt kamaráda, který mi tyto komiksy půjčuje, ke čtení dalšího dílu, by mě nic nenutilo.

Hadati
20.10.2016 5 z 5

Tento díl nezklamal. Sledujeme zejména přípravu Císařství na válku, které připravuje plány na útok na Všední svět a tím i na Mýtov. Díky tomu se opět odkrývá více z pozadí organizace Nepřítele. Také se více dozvíme o minulosti Wolfiho, jeho otce Severáka a zbytku jeho rodiny. Wolfi pak předvede svou nesmiřitelnost, pokud mu někdo ohrozí jeho děti. V závěru sešitu jsou pak krátké příběhy na motivy dotazů fanoušků. Ne všechny jsou zajímavé, ale většina dokresluje svět Mýtova, a u některých se dost pobavíte.

martinstefko
17.06.2016 4 z 5

"Mýty" vás uhranou svou fantazií, ale i svým příběhem, který se neustále vyvíjí. A nepustí vás ani v tomto devátém dílu. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1192-myty-9-synove-imperia-85.html

borknagar
12.06.2016 4 z 5

Další svazek Mýtů (tentokrát sešity 52-59) přečteny a vychutnány, za mě spokojenost. Synové impéria kreslené Buckinghamem prda, Vánoční příběh hravý a krásný zároveň. Patnáct kraťasů neuvěřitelně vtipných a vševysvětlujících. Mýty neztrácí kvalitu a to je jedině dobře. Luxusní obálka a obálky jednotlivých sešitovek, radost pohledět. Těším se na další nášup ze světa Mýtů, čeká nás Dobrý princ, což jak jsem četl, má být hodně velká bomba, uvidíme......

Kapis
08.06.2016 5 z 5

Mýty si udržují svůj vysoký standard a je krásné se pročítat tím, co všechno dokázala autorova fantazie vytvořit z pohádkových příběhů. Takový Generál inkvizitor Jeníček, ten zkrátka nemá chybu. Četl jsem někde (asi na Crwi), že série později ztrácí dech, doufám, že to nebude tak markantní a jen se trochu zadýchá!