Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek

Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144916/bmid_muzes-li-se-vdat-dnes-neodkladej-to-NyP-144916.jpg 3 69 24

Alicia Wallensteinová se v osmnácti letech stala svobodnou matkou, a i když jí rodiče hodně pomáhají, aby mohla odmaturovat a dokonce jít na vysokou, její život se neodvíjí zrovna splavně. Matka ji navíc nutí, aby se vdala, protože jí není po chuti, že Alicia zůstala s dítětem sama. Předhazuje jí různé neudatelné synáčky svých známých, ale Alicia se vzpouzí randit naslepo, i když už je zralá na lásku... A právě tehdy potkává o dvacet let staršího Igora. Bezhlavě se vrhá do jeho náruče a posléze i do jeho područí. Alicia se k Igorovi, do něhož se bezhlavě zamilovala, nastěhuje s vidinou snubního prstýnku, který jí protřelý donchuán s radostí navleče, aby si ji pojistil. Igor je okouzlen jejím mládím a nevinností, ale zároveň podléhá nutkavé touze si Alicii úplně podrobit. Alicia se nechává zaplést do pavučin zkušeného svůdníka, a když jeho praktiky prohlédne, zjistí, že je velice těžké se z jeho spárů vymanit. Zdá se, že na vytouženou opravdovou lásku si bude muset ještě počkat...... celý text

Přidat komentář

knihovniceS
28.09.2023 3 z 5

Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek.
Romantická pohádka, typicky červená knihovna, kdy naivní mladá dívka porodí nemanželské dítě, pak naletí staršímu muži, nešťastně se vdá ..., dále neprozradím, přečtěte si to dámy samy. Mně se nejvíce líbila část ve Francii, připomněla jsem si místa, kde jsme před 40 lety byli (nejen pod Eifelovkou, ale opět jsem se procházela na pobřeží v malebném městečku Cassis ...)
Dávám 3 hvězdy ...

malýčtenář
05.06.2022 3 z 5

Tuto knihu bych okomentovala jako pohádku pro dospělé. Krásná, chytrá a neodolatelná dívka naleti hned dvěma mužům. Ale nevadí, vše dokonale zvládá , sice za pomocí rodičů, ale konec hodný pohádky. Bohatý " princ" už na ní čeká.


Radka1911
11.05.2022 2 z 5

Toto pro mne byla nejhorší knížka od Aleny Jakoubkové, kterou jsem četla. Naivní hrdinka, příběh kterému se věřit nedá. Druhá polovina knihy mi už nepřipomínala nic víc než cestopis. Obšírný popis cestování po Francii prokládaný obšírným popisem jídel v restauracích včetně francouzských i českých názvů a popisem všech šatů a kabelek, které si kdo kde koupil. Hlavní hrdinky ve všech knížkách jsou si hodně podobné - vždycky se jedná o nadprůměrně inteligentní, vzdělané a krásné mladé ženy, které výborně vaří, rády cestují a mají kolem sebe spoustu spolehlivých přátel a rodinu. Pro mne knížky Aleny Jakoubkové znamenají oddechovky, jsou dobře napsané a občas si nějakou ráda přečtu, ale v tomto díle už toho bylo skutečně neúnosně moc.

laura
08.11.2021 3 z 5

Trošku kýčovitá pohádka pro dospělé, které asi neuvěříte, ale co už. Proto to nečteme. Čtivé, ale obehrané téma, které už autorka použila mockrát.

Jsem asi blbá, když to pořád čtu :)

PS : Igora bych nejraději zadupala do země - a i když to bylo nepochopitelné, trošku jsem Alicii chápala. Někdy vás pavouk lapí do sítě a čím víc se snažíte utéct, tím víc se do ní zaplétáte - až je šance na únik téměř mizivá...

tittanie
03.11.2020

Vážně jsem úplně blbá. Ha, ha, ha...
Tohle mě hodně vytáčelo. Alicia (co je to za jméno) mě štvala. Taková bez názoru nechala se vláčet ostatníma. Rodiče věčně chápaví a neustále ji pomáhající. Ano, je dospělá má dítě, ale nestojí na vlastních nohách. Víc se už od autorky nechystám číst.

DominaCZ
01.07.2020 1 z 5

Příliš mnoho dokonalosti: SPOILERY:
-Jednou si vyjde ven, nabouchá se, ale "rodiče se v tom nerýpali" ?? Myslim, že rodiče by se v tom porýpali tak, že by nestačila zírat.
-ihned pro ni byl byteček i s nábytečkem. wau
-bezproblémový porod
-maturita na samý jedničky
-přijata na vejšku
-rodiče tím nakonec nadšeni, ač všemožně bránili, aby na tu vejšku šla
-ihned po matuře překládá jako stará dokonalá překladatelka-kde vzala tolik dokonalých zkušeností, když záhy řekne, že jí museli ukázat, kde všude má chyby-vážne nakladatelství vezme na práci blbku náctiletou, která má chyby, jež se po ní musí opravovat a dají jí přeložit v takovým stavu 3 knihy ??
-opět roztahla nohy na prvním randeti (Igorovi)
-"Kam jsme přišli, tam jsme byli v centru pozornosti-Italové milují blondýnky a děti". To možná jo, ale kdyby měli uch*ávat z každé blond turistky, nedělali by nic jinýho, proč by šíleli zrovna z ní teda, a VŠUDE? Navíc když říkala, že celebrita je hnusnej vyžilec a dobrý geny teda tím pádem holce nedala...?
-najednou dokonalá, dostává ceny za překlad
-červený diplom, dokonalá študentka
-pětipokojový apartmán zacáluje v klídku fotřík (zkuste si představit tu cenu jo), pak koupí auto...pohoda prostě
-svýmu francíkovi opět ihned roztáhne hnáty a zabřezne...PROČ??? furt stejnej vzorec !!!!!

Takže jen pro tuto pubertální tupost nemohu jinak.

tygřímáma
12.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Každá z nás chce milovat a být milována. Hůře se ale hledá láska, když máte dítě a jste rozvedená. Někdy je to v životě jako v pohádce a vše dobře skončí.

JancaMia
04.12.2018 1 z 5

Prvoplánové, jednoduché a příliš "navoněné" a růžové, růžové až moc . Jeden pablb a druhej hulvát ...

Aknel26
16.11.2018 1 z 5

Při čtení této knihy jsem nevycházela z údivu. Nejprve jsem žasla nad tím, jak mohla tak inteligentní dívka (z Prahy!!!), jako byla Alicie, naletět nejdřív takovému hýskovi a poté hulvátovi - a jak dlouho jí trvalo, než se mu vzepřela. A poté jsem kroutila hlavou nad tím, jak bylo najednou vše sluníčkové. To by bylo krásné a snadné, kdybychom měli všichni doma takové zázemí! Jedna hvězda za vtipné sebeironické poznámky v první části knihy.

Lenoulinka
14.07.2018 3 z 5

Kupodivu proti předchozím recenzím jsem si myslela, že knihu nebudu ani číst. Ale dalo se. Až na to, že autorka musí být gurmánka, jak popisuje všechny ty laskominy.
Alicie na první sex otěhotní s panem Celebritou a zůstane svobodná matka. Na to je svatba na truc rodičů se starším Igorem. Bohužel manželství není moc vydařené a končí rozvodem. Pak se ji naskytne studijní pobyt ve Francii. A co se nestane, přeskočí jiskra mezi ní a profesorem..

radus
13.07.2018 3 z 5

Už jsem jednu podobnou knížku od Jakoubkové četla, také se tam vyskytovala spousta návodů na přípravu jídla, asi to je autorčin koníček, ale méně je někdy více. Také se opakuje, že peníze u mladé hrdinky nebyly žádný problém, rodiče vše zacvakli... trošku nereálné v dnešním světě. Chtělo by to trochu změny, aby se čtenář nenudil :-)

Shinstria
20.02.2017 1 z 5

Bohužel mě to nějak nechytlo... u knížky jsem se snažila vydržet s nadějí, že mě to začne bavit.. Bohužel. Vzdala jsem to na padesáté stránce.. :(

katkafe
09.01.2017 5 z 5

U knih od Jakoubkové se vždy odreaguji! Člověk nad tím nemusí přemýšlet, oddechovka, doporučuji!

Aleh
13.08.2016 3 z 5

Já bych všem mladým holkám raději doporučila, aby své vdavky odložily spíše na "zítřek", aby mohly své vyvolené lépe poznat. Pokud přichází pochyby už před svatbou, tak to určitě nebude to pravé ořechové jako v případě Alicie. Překvapilo mě však, že je to velmi podobný námět jako v knize Chytrá žena pro manžela přes plot skočí. Alena Jakoubková se často opakuje a začalo mě to nudit. Naopak mě baví, že autorka občas příběhy doplňuje barvitým líčením přípravy a servírování jídla doplněné informacemi o použitých ingrediencích a mnohdy také postupy při vaření.

alnahu
04.01.2016 3 z 5

Alici, stíhá jedna katastrofa za druhou, otěhotní s panem Božským vdá se za pana Dokonalého ,rozvede se a nakonec ji čeká svatba s francouzkým profesorem.I na mě toho bylo moc,začátek knihy se četl dobře ,ale od poloviny , mě též kniha nebavila.

Leniiis
15.04.2015 2 z 5

Za mě nuda. Většinou čtu knížky pár dnů a s tímhle jsem se prala týden a když jsem konečně dočetla vydechla jsem si úlevou.

vendy01
23.01.2015

přesně jako osatní, knihu jsem ani nedočetla, nejvíc mi vadilo, jak detailně popisovala Paříž...proboha, mě bylo úplně jedno v jaké ulici bydlí, v jaké ulici a v jaké restauraci večeří a kde přesně se prochází... Dříve jsem knihy AJ četla jedním dechem a doslova je žrala, ale hodně se opakuje a je to na "jedno brdo", škoda!

modranka
14.07.2014 3 z 5

Jakoubkovú, treba vnímať ako kozmopolitnú autorku, ktorá svoje postavy posiela do sveta. Mám rada jej ironický humor, ale v tejto knihe toho bolo tak veľa, že text začal byť únavný. Irónia je pekná tak na maximálne 100 stranách, potom to už v hlave začne bzučať. Ale pochopila som, že témou tejto knihy bolo nastavené zrkadlo manželstvám s veľkým vekový rozdielom. Škoda, že manžel Čech vyšiel ako ten blbší.
Súhlasím s komentármi, že scény nie sú domyslené, ale to zrejme nebol účel príbehu a hlavná hrdinka je až neskutočne "blbá" čo bol účel príbehu, sama si to priznáva.
Napriek tomu, že autorka sa naozaj opakuje a treba ju čítať 1 kniha ročne, celkom sa teším na ďalšiu jej knihu. Ale humorom táto kniha určite nemala na knihu Dopadlo to špatně... vzali se.

c.svetlana
05.10.2013 3 z 5

Citim to dost jako ostatni. Kdyz jsem zacala AJ cist, nemohla jsem se nabazit, cetla jsem ji na jeden zatah...tak pri 4.knizce jsem zacinala mit pocit, ze ctu vlastne porad to samy. U tehle knizky jsem tak ve ctvrtine a uz tu tyden lezi, aniz bych mela potrebu ji otevrit...no ale doctu ji, z ucty k tomu, jak me bavila predtim:-)

Niki
28.09.2013 3 z 5

Pro mě veliké zklamání. Bylo tam spousta nepřesností - např. Když přijede hlavní hrdinka s dcerou do Paříže, tak si tam najde přítele a dcera se s ním v pohodě baví (nevím jestli anglicky nebo francouzky) a to je divné, že by tak malá uměla cizí jazyk (vůbec tam nebylo zmíněno, že by ho uměla). Nevyhovovaly mi ty cizí jména, čekala jsem, že se děj bude odehrávat jen v Čechách.