Život v ráji

Život v ráji https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361170/bmid_zivot-v-raji-fzS-361170.png 4 28 8

Mrtví kráčí po zemi série

< 2. díl

Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

Přidat komentář

Madla81
07.03.2024 4 z 5

Vtipný příběh nadupaný akcí a kulervoucími hláškami se svébytnou filozofií a spoustou sexuálních scén. Ačkoliv je tu zombie apokalypsa spíše kulisou, bavila jsem se skvěle. Kovboj je opravdu svébytná postava a já vážně potřebuju vědět, co s ním bude dál!

SkR3T
20.11.2023 4 z 5

Zábavná exkurze do zombie světa, kde se pořád něco děje a hlavnímu hrdinovi přibývají problémy k řešení. Najdete zde kupu hlášek, zabíjení a barvitě popsaného sexu. Zaujala mě postava Ernesta, ale ostatní obyvatelé osady mi připadali, jako by byli v knize jen do počtu, a mrzelo mě, že nejsou více prokreslení. Tohle by King nedopustil. ;-)
Přestože se jedná o druhou knihu série, je možné ji číst i bez znalosti předchozího dílu, protože mu dějově předchází. 70%


jaroiva
04.08.2022

Pro mě jedna ze slabších knih autora. Hlavně po jazykové stránce.
Protože jsem to nečetla tak docela z vlastního popudu a jde o žánr, který zrovna nevyhledávám, netroufám si hodnotit obsahovou stránku. Sama se těším na nový thriller. A doufám, že bude srovnatelný s Nikdy se nepřestala usmívat.

Morbidus
13.02.2021 4 z 5

Jelikož při čtení ideálně dodržuji chronologii autorskou a nikoli příběhovou, neměl jsem v tomto ohledu s dalším střípkem (či spíše střepem) minulosti větší problém. Jen mě trochu zamrzelo, že zombíci se do určité míry stali spíše kulisou - ač zřetelnou a děj do značné míry ovlivňující. Nicméně...
Celý depresivní postapo svět opět skvěle drží nad vodou Kovbojův trefný cynismus a hlášky. Tady už jsem se dokonce na některých místech rozesmál i nahlas. Navíc, oproti „předchozímu“ dílu se čtenář dočká více charakterů, erotiky a napětí. Čtenář prostě nemá šanci se nudit. Závěr v podobném stylu jsem sice očekával, ale zodpověděl mi Otázku, takže jsem za něj spokojený.
Dalšímu „pokračování“ Kovbojova příběhu bych se určitě nebránil.

milunka21
29.09.2018 5 z 5

Opravdu dobrá kniha z pera českého autora. Budu si muset přečíst i ten první díl. :-)

veronika0382
04.09.2018 4 z 5

Rozhodovala jsem se mezi 4 a 5 hvězdami, abych byla přesná 4,5 je přesné číslo mého hodnocení :-) Půl bod ubraný za tu přehnanou explicitnost. Bylo to pro mě místy nepřirozené. Ale co se týče děje, postav - vše skvěle propracované, promyšlené... :-) Více v mojí recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách

herdekfilek
12.08.2018 5 z 5

Další brutální vypalovačka od Martina Štefka. Teď trochu zklidníme hormony a podíváme se na perfektní podmínky pro preppery v postapo zombie světě. A že by došlo ke skutečnému uklidnění? Ani za nic, mrtvých bude jako ve válce o o Stalingrad.

eraserhead
27.11.2017 4 z 5

Kovbojův prequel se stále odehrává v zemi, po níž kráčí mrtví, ale již trochu opouští území horroru. Zombíci jsou zde jen součást prostředí, místa a času, ne hlavní nebo důležití aktéři děje. Kniha tak může potěšit ty, co mají rádi příběhy z postapokalyptického světa zombie, trochu zklamat ty, kteří čekají zombie horror. Nic to však neubírá na Štefkově stále se zlěpšující kvalitě psaní. Kovboj pořád překvapuje, erotickými scénami, odhalovanými tajemstvími, nápady a kniha jako celek vcelku zajímavě a pestře vymyšlenými postavami a jejich charaktery. 3.5*