Moc versus síla

Moc versus síla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414947/bmid_moc-versus-sila-oll-414947.jpg 4 62 19

Člověk si myslí, že žije díky silám, které má pod kontrolou, ale ve skutečnosti je ovládán mocí z netušených zdrojů, nad níž nemá kontrolu žádnou. Během dvaceti let Hawkins dokázal analyzovat celé spektrum úrovní lidského vědomí a vytvořil fascinující mapu geografie lidských zkušeností. Tato anatomie vědomí vytváří profil celého lidského druhu, umožňující provést úplnou analýzu emocionálního a duchovního vývoje jedinců, společnosti a rasy.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Power versus force


více info...

Přidat komentář

veronika5179
25.02.2023 4 z 5

Náročný a místy docela složitý počin, ale velice potřebný a oči otevírající. Budu ale doufat, že v dalších autorových knihách se dočteme více praktických informací :)

lucin_a
29.01.2023 5 z 5

Kniha ke mě přišla ve správný čas. Proto byl zážitek ze čtení za 5 hvězd.


Martina1725
07.12.2022 3 z 5

Celkem náročná a těžko uchopitelna kniha. Určitě několik zajímavých poznatků, ale doufala jsem v praktičtější obsah.

lencin
26.10.2022 4 z 5

Zajímavá kniha

Lessana
21.07.2022 3 z 5

Občas beletriu pretkám nejakou "múdrou" knižkou, pre zmenu. A vždy, alebo takmer vždy, sa potom s radosťou k beletrii vrátim :). Viac mi vyhovujú životné múdra vkomponované v peknom a nápaditom príbehu s prepracovanými postavami, než písané riadok po riadku bez prozaického šatu. Ale k veci: v knihe sa hovorí múdro, nedá sa nesúhlasiť. Je to presne tak (škála emócií, možnosť rásť, príčiny chorôb, rozdiel medzi silou a mocou...). Dve strhnuté hviezdičky sú ale preto, lebo výskumná metóda, ktorá sa tu tvári ako nová, je stará ako ľudstvo samo, a teda dávno známa. Funkčná, samozrejme, a je dobré, keď sa ľuďom pripomenie, iste, no hrať sa na objaviteľa a záchrancu ľudstva (skrz reakcie svalov)... to hádam nie. Spomeniem ešte trochu únavný štýl spôsobený dlhokánskymi súvetiami pomerne náročného textu. Môže to odradiť prípadných hľadačov. A na dôvažok zmiasť všetkých, ktorých stratili svoj morálny kompas a intuíciu a je im povedané, že riešenie je v kladení otázok svojim svalom, a nie vo zveľaďovaní svojho ducha.

včelařka
28.11.2021 3 z 5

Proč se tedy kineziologie, možnost získat bezchybnou odpověď, nerozšířila do všech odvětví?

Laky28
05.02.2021 5 z 5

Velmi přínosná, vědomí rozšiřující kniha. Pokud vás zajímají principy morfogenetických polí a toho jak se vzájemně energeticky ovlivňujeme, či jak na nás působí hudba apod., je to to pravé. Určitě bych ale pro lepší orientaci doporučil si od autora nejprve přečíst "Vzestup po úrovních vědomí." Alespoň mě to v tomto pořadí dalo větší možnost nabídnuté informace lépe vstřebat.

Kristyne3789
08.09.2020 4 z 5

Moc zajímavá kniha, stejně tak jako ostatní knihy od autora

senbja
02.08.2020 5 z 5

Dlouho mi ležela doma, ale nakonec mě donutila, abych po ní sáhla.Nestačila jsem se divit, proč jsem to neudělala hned, když jsem si ji koupila. Učitel přichází, když je žák připraven. Člověk nemusí všemu rozumět, když to i bez jeho porozumění funguje, ale vše funguje mnohem líp, když rozumí. A já konečně dostala potřebné vysvětlení, abych pochopila. Vřele doporučuji. Každý si tam může najít něco, co potřebuje vědět, aby se duchovně posunul aspoň o kousek výš. Proč? Protože to je hlavní důvod, proč jsme tady.

romana8933
18.07.2020 4 z 5

Moc zajímavá kniha.

romana4049
22.03.2020

Já mám problém s výkladem. Nejspíš nerozumím nechápu....Hawkins totiž tvrdí, že energické pole vědomí je nejnižší u primitivních společenství. A naopak vyšší pole vědomí je vyšší u vzdělaných lidí, kteří jsou materiálně zajištění.
Absolutně se to neshoduje s mým přesvědčením. Co například amazonští indiáni, nebo stáří Egypťané. I zvířata a rostliny má podle mého přesvědčení vyšší pole vědomí než dnešní průměrný člověk.
Nechápu, nerozumím..... pomozte.

Zaarashi
07.09.2019 5 z 5

Fascinující kniha. Zpočátku jsem měla trochu pochybnosti, ale opravdu nutí člověka k zamyšlení a zlepšení vlastního jednání, z části i k pochopení jednání ostatních, nebo dokonce ke zjištění, že některé lidi ve svém životě zkrátka nepotřebuji a je lepší, si je držet od těla. Jednou si ji určitě přečtu znovu.

Katepaz
25.05.2019 5 z 5

Úžasná kniha.

hlx.slayer
09.03.2019 4 z 5

Kniha zase tak trochu z jineho uhlu o M-poli kolektivního vědomí

Měnící
09.11.2018 4 z 5

Při čtení této knihy jsem byl ohromen částí věnovanou popisem úrovní vědomí. Ostatní části knihy mě až tak nezaujaly, ale tohle byl výborný úvod. Pak jsem nalezl od stejného autora knihu VZESTUP PO ÚROVNÍCH VĚDOMÍ, v které byla tato část obsáhle a dopodrobna rozpracována. Další část, na kterou bych chtěl upozornit, jsou dvojice slov, jakéhosi zdravého a nezdravého duševního postoje.

BStone
12.08.2018 5 z 5

Místy náročnější, ale rozhodně jedna z nejlepších knih co jsem četl.

vlkcz
29.07.2018 5 z 5

Možná jsem ze začátku čekal něco trochu jiného a přistupoval k ní s opatrností (taky mi na stolku ležela přes rok, než jsem se k ní odhodlal), ale rychle si mě podmanila. Kineziologií se zabývá jen do té míry, aby osvětlila podstatu kineziologického testu, kromě toho už je to v podstatě praktická filozofie. A i když občas může člověka nad některými věcmi přepadat beznaděj, celkové vyznění je pozitivní.
to OndřejMergl:
Odpovědi na všechny otázky nemusí být vždy danému člověku dostupné. Autor několikrát zdůrazňuje, že metoda se nedá příliš přesně použít pro zjišťování budoucnosti. Stejně tak testuje i to, zda vůbec smí otázku položit. A pokud máte k dispozici metodu, k čemu potřebujete předžvýkané odpovědi. Nehledě k tomu, že i ona pravda odpovědi závisí na úrovni toho, kdo pokládá otázku.

kamibe
03.05.2018 5 z 5

Náročné čtení se spoustou cizích výrazů (mnohdy v závorce přeložených do nových pro mne neznámých slov), které mě přimělo knihu často odkládat a číst ji na několikrát. Přesto však přiznávám, že je to jedna z nejzásadnějších knih, které jsem četla. S takovým pohledem na kineziologii jsem se doposud nesetkala. A pokud je naše tělo nastaveno tak, že dokáže samo rozeznat pravdu od lži, dobro od zla a to, co je správné, od toho, co v tu chvíli správné není, pak je tu k dispozici něco velmi zásadního pro náš celkový rozvoj. Kniha může dělat ledasjaký dojem, pro mne však, především v samém závěru, byla v podstatě duchovní literaturou. Dokonce i vysvětlení pojmů v závěrečném Slovníčku jsem četla se značným zaujetím. A napadlo mne, jak velmi souvisí s knihou Paradigma lidské komunikace (také docela náročným čtením), kterou jsem dočetla před pár dny!

juvelinokivi
13.03.2018

Pokud chováte jistou nedůvěru ke kineziologické metodě (stejně jako já), asi bych ke čtení nedoporučila. O to víc ale doporučuji autorovu předmluvu, která zachycuje jeho velmi zajímavý postupný vnitřní vývoj: "Nezbytně jsem musel změnit zvyk meditovat hodinu denně ráno a pak znovu před večeří, protože by to zesílilo mou blaženost do takové míry, že bych nemohl normálně fungovat."