Mlok 2015

Mlok 2015 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277686/bmid_mlok-2015-WSo-277686.jpg 4 16 4

Přidat komentář

cori
31.08.2019 3 z 5

Sbírka spíše fantasy povídek, které převažují nad sci-fi (s přivřenýma očima čtyři povídky), byla tentokrát spíše průměrná. Z těch lepších prací mě zaujala Serena od Bureše, V pohoří Gabreta od Hermy a Rosa na kolejích od Mertlíkové. Viz mé komentáře u jednotlivých povídek.

józi.odkudkam
11.01.2018 4 z 5

Když tuhle brčálově zelenou Piñatu vemete klackem po hřbetě, vypadnou vám z ní dvě tři laskominy; V pohoří Gabreta Lukáše Herma, dále skvělý/á, žel trestuhodně utnutý/á Abeion Vela Kristýny Obrdlíkové a závěrečná novela Barbory Čečákové, Motýloletec a půlnočnice....eh, možná ještě Stěna.
4 neutrální ****


Skallarix
22.04.2017 3 z 5

Toto vlastně byl můj první kontakt s MLOKem - a také jsem si ho velmi oblíbil. Sborník se širokým spektrem žánrů v oblasti fantasy a sci-fi od tuzemských (i slovenských) autorů. Začátečníků, pokročilých i profesionálů. Sborník, co má už pěkně dlouhou tradici a já jen doufám, že v ní bude pokračovat.

Příběhy ve sbírce jsou samozřejmě dosti různé, nejen žánrově, ale i stylově, slohově a jsou mnohdy pestřejší než křídla některých barevných, vzácných motýlů. Ačkoliv každého potěšit nikdy nelze, porota dle svého odborného oka (a zajisté i obou odborných očí) jistě vybírá jen ta nejlepší díla. Pochybovat nad jejich rozhodnutí samozřejmě (díky bohům bez výhrůžek a odplaty) můžeme a přinést i trochu té vlastní kritiky. Třeba díky serverům jako je Databáze knih, kde lze se vyjádřit ke každé povídce zvlášť v záložce "Povídky", ne jen ke knize jako k celku, či rozepisovat se v jednom komentáři ke všem povídkám a novele. To by asi počet povolených znaků v komentáři nestačil... Muhehe. ..

Dogwood
25.03.2016 3 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila až na ten poslední příběh ten se mě nejhůře četl nevím proč..