Milujem ťa

Milujem ťa https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112401/milujem-ta-112401.jpg 4 99 18

Nezabudnuteľný príbeh o strate nevinnosti a víťazstve odvahy a lásky. Krásna a cnostná dievčina Gabrielle Antoinová, ktorá vyrastala v kláštore ako sirota, sa jedného dňa dozvie, že sa stala dedičkou majetku v baníckom mestečku Central City. Keď tam však pricestuje, na svoj úžas zistí, že po matke zdedila nevestinec. Napriek všetkým ťažkostiam sa Gabrielle rozhodne premeniť dom neresti na slušný podnik...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Bequest , 1998


více info...

Přidat komentář

jarkaska
05.10.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem měla přichystanou ke čtení delší dobu, ale vždy jsem potřebovala přečíst něco jiného. Teď na ni konečně došlo a musím říct, že jsem ji četla jedním dechem. Prostě nádherná kniha, kdo nečetl, doporučuji.

Grynče
05.08.2020

Nádherná oddechovka z nevšedního prostředí


ariel platto
30.09.2019 5 z 5

No tak tohle byla paráda! Lépe bych komentář nenapsala, než jako dámy pode mnou. Ale proč je v modrých číslech...??

Lembac
28.10.2018 4 z 5

Člověk ani nemusí vyrůstat v klášteře jako Gabriela, aby byl z dědictví ve formě nevěstince mírně vyhozen z konceptu. Její obchodní partner Hays se mi ale nezdá bezohledný a neotesaný, jak se píše v anotaci, spíš otevírá nezkušené dívce oči a krutou realitu života nijak nepřikrášluje. Zato Doug Slaughter je typický zlosyn, který se neštítí opravdu vůbec ničeho.
V knížce se mi kromě ústředního milostného jiskření mezi Gabrielou a Jordanem líbí především popis zlatokopeckého městečka Central City na konci zimy. Čtenář přímo cítí, jak mu omrzají konečky prstů.
Hezké, i když někdy smutné, čtení.

TheMelorry
01.07.2018 4 z 5

I přestože název knihy je více než zavádějící, ve výsledku je kniha milá historická romantika s příjemnou sympatickou hrdinkou a špatným hochem, kterého všichni nevyjímaje hlavní hrdinkou milují. Nechybí trocha dobrodružství, akce a napětí a samozřejmě romantika. Příběh je velmi čtivý a jako oddechová příjemná kniha je naprosto ideální.

laura
30.12.2017 5 z 5

Název nic moc, spíš odradí... Obálka taky neupoutá... Ale ten příběh! Ten mě tedy chytil za srdce... Ano, člověk tušil, jak to skončí, ale bylo to nabité vášní, napětím a láskou až do konce... Mé VIP knihy od této autorky: Šepot nebes a Půlnoční zpověď to nepřekonalo, ale řekla bych, že jim slušně šlape na paty... Prostě, objevila jsem další úžasnou autorku, která zatím chybí v mé knihovničce, ale nejspíš se to brzy změní...

DUNIKO
18.06.2017 5 z 5

Krásné čtení.Hlavní hrdinové mi byli simpatačti i ostatní děvčata.Libilo se mi jak s úplnou samozřejmostí nosil Jordan revolver.Autorka umí dost dobře vypravovat a popisovat.Jasně si představite jak Jordan na verandě kouří,jak se Siréna obléká na vrečer...Prostě se mi to líbilo autorka nezklamala kdyby to šlo dám hvězdiček nejmíň sto.

TaLu
16.05.2017 4 z 5

Romantický příběh okořeněný dobrodružstvím a hlavně atmosférou konce 19. století, kde nechybí muži, kteří nosí kolty nízko.
Ze salónů se ozývá opilecký zpěv i občasná střelba a po ulici dojdete k bílému domu, kde v okně svítí do sněhové vánice červená lucerna.
Takže ano, romantika jak má být a ještě něco navíc.
Od autorky mám ráda všechny knihy, jen by jich mohlo být víc.

havrmoni
12.08.2016 5 z 5

Hezky napsaný příběh. Postavy jsou opravdu popsané takovým způsobem,že jim rozumíte a vcítìte se do nich. On má za sebou tak ošklivý a smutný zážitek,osud či jak pojmenovat tragédii. Ona vychovaná v klášteře a poznává život se všemi jeho stránkami. Jeden od druhého se učí a my sledujeme jejich vývoj.

moudivlacek
07.08.2016 4 z 5

Velmi krásný příběh o lidech, kteří jsou společensky zaškatulkováni, aniž by cokoli udělali, jen pro svůj původ či místo, kde se nacházejí. Ale tito lidé, společností odvrženi, jsou kolikrát morálně mnohem výše na úrovni, jak kdokoli jiný. Prostředí nevěstince je proto klasickou ukázkou.

Januletta
02.02.2016 4 z 5

Moc se mi líbila. Byla to první kniha, kterou jsem od Candice četla a od té doby patří mezi mé oblíbené.

Dreamless
26.12.2015 4 z 5

Bez prdele - bavilo ma to.

PomněnkaPrvní
24.06.2015

Knížka byla pěkná, příjemně se četla. Líbilo se mi, že se autorka věnovala i hlavnímu padouchovi. Začátek příběhu byl dojemný, paní Proctor to umí podat, že si představíte tu samotu, kterou Gabriela musela cítit. A tu marnost, když zjistila, že tolik lidí její mámu znalo, jenom ona ne. Oba hrdinové sympatičtí, jedná se o romanci, které nic nechybí.

Kamiliana
13.09.2014 3 z 5

Výhodou této knihy pro mě byl její rozsah, autorka se skutečně rozepsala a čtenář tak má dost prostoru na to, aby se do obou hlavních postav vcítil. Závěr mi přišel malinko překombinovaný, ale určité momenty z děje se mi zcela přesně vybavují i měsíce po přečtení. Kdyby šlo, dala bych 3-4*.

lenocka2013
06.05.2014 3 z 5

Kniha je pekne písaná spolu s príbehom.

Laf
23.12.2013 3 z 5

Už jsem měla tu čest od této autorky něco číst a tahle kniha mi přišla jako takový její průměr. Příběh byl moc pěkný a dobře se to četlo, ale mám pocit, že až ke konci se to pořádně rozjelo. Určitě ale doporučuji si ji přečíst.

Efka.J
16.12.2013 5 z 5

opravdu mě dost překvapila. velmi pěkná.

miruska1
09.12.2013 5 z 5

Veľmi pekna kniha,ako všetky čo som doposiaľ čitala od tejto autorky. Bola som prekvapena,pretože to bolo oveľe lepšie ako som čakala.