Hlubina

Hlubina https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208404/mid_meg-hlubina-06t-208404.jpg 4 97 10

Meg série

< 2. díl >

Jeho žravost je neukojitelná a zuby ostré jako dýky. Nic ho nezastaví, ani ocelová vrata akvária v Monterey. Jakmile dvacetitunový žralok druhu megalodon poprvé okusí lidskou krev, chce jí mít víc a víc. Nastává čas krmení, na druhém konci světa v tichých hlubinách oceánu leží Mariánský příklop, kde se od prehistorických dob megalodon tře. Už jednou se paleobiolog Jonas Taylor odvážil do této nebezpečné hlubiny. Jako osamělý lovec se tam s megem střetl a jizvy na Jonasově těle ještě i dnes dosvědčují, jak smrtelně nebezpečné toto setkání bylo. Jonas však musí do hlubiny znovu. Počet megových obětí neustále vzrůstá a hrůza z jeho útoků zachvacuje celé kalifornské pobřeží. Jonas se znovu vydává na lov.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Trench , 1999


více info...

Přidat komentář

renefer
předevčírem 4 z 5

Hororová klasika, úplně jsem viděla záběry z filmu Čelisti. Navíc je to napsané celkem uvěřitelně, když člověk moc nehloubá nad fyzikálními zákony, rozhodně lepší než třeba takový Rollins, kde většinou skončíme u nějaké neznámé zapomenuté civilizace.

Merlin_CZ
23.08.2023 4 z 5

fajn pokračování, zhltl jsem to za jeden den (na dovolené u moře je to zrovna fajn tema :D)


Jája92
22.10.2022

Asi první knížka, kterou jsem měla přes měsíc rozečtenou a nemohla jsem se donutit, abych ji dočetla. Dějově mi to připomínalo béčkový horor, odkládám do nedočtených knížek, třeba se k ní někdy vrátím.

Corvus
21.05.2022 odpad!

Pane Bože, to bylo utrpení… Už debut Steva Altena stál za starou bačkoru, ale druhý díl "mistrovi" série Meg, nasazuje amatérismu korunu! Kde začít? Tak třeba naprosto směšně žalostným vykreslením postav:

Např. Ruska Celesta "s platinovými vlasy": Její otec byl ruský jaderný inženýr, působící na Oxfordu. Matka ruská krasavice. V osmi letech otec přestěhován do Běloruska, aby mohl pracovat v Černobylu (kde zemřel). Mezitím si matka nabrnkla v Moskvě člena politbyra (ženatý + rodina). Dva dny před 11 narozeninami Celesty matka i politik zastřeleni při milování v posteli :-D Následně Celesta, již jako sirotek, hladoví a snaží se přežít v moskevských ulicích. Živí se jako prostitutka. Ujmuvší se jí chlebodárce, posílá Celestu do USA do internátní školy :-D Ve 14 ukázala chlebodárci kozy u bazénu a od té doby se stává tzv. "sugar baby" atd. :-D Červená knihovna říznutá Bondovkami hadr! A to jsem si nevymyslel jedno jediné slovo. Dokonce dojde i na situaci "jsem tvůj otec" - telenovela hadr!

Superzáporák, jako vystřižený z Jamese Bonda/Muže z Acapulca, je taky kousek! Rus, trousící latinské citáty DOSLOVA v každém dialogu/monologu :-D Megaloman s narcistní poruchou, zároveň psychopat vyznačující se holou hlavu, bradkou a uhrančivými LASEROVĚ SMARAGDOVÝMI kontaktními čočkami… Už chybí jen koženej ušák a bílá kočka na klíně… :-D Alten se prostě zbláznil a popsané osobnostní charakteristiky jsou uvěřitelné ještě méně, než existence superžravého carcharodona megalodona. A to jsem ještě nezmínil, že je do příběhu zapleten i jistý Usáma!

S národností záporných postav se pojí také v knize foneticky "přeložená" ruština, u které mám velké pochyby o její správnosti. "Dobroe utra", " Padaždítě", "Nivážna" apod.

Jedna z postav se ve finále knihy maskuje za použití ZUBNÍ PASTY a k ní přilepeným vousům, zhotoveným z vlastních vlasů! (ne ani v tomto případě nic nepřibarvuji)

Knihu provází obrovská spousta chyb, dokonce jsem narazil i na chybějící slovo nebo zcela nesmyslně vyloženou/přeloženou situaci na podmořské stanici (která by mimochodem stála jednu z postav život).

Když už jsme u techniky, velmi mě překvapilo, že supermoderní obří hlubokomořská výzkumná stanice za miliardu dolarů se pohybuje pomocí JEDNOHO lodního šroubu a řídí se pedály a klasickým kulatým kormidlem. To už je vážně knižní moment z řady WTF?! Nemluvě o tom, že se výpisy ze sonaru kopírují na diskety :-D

Loď Kick = Kiku z první knihy (aneb nesjednocené názvosloví mezi jednotlivými díly).

Při blížící se velké vlně jedna postava křičí: "Blíží se další 'výrobce' vdov!" (widowmaker aneb klasicky toporně doslovný překlad tohoto slova).

Chyby v latinských citátech už mě vlastně ani nepřekvapily, za to pes rasy chihuahua místo českého názvu rasy čivava mě už skutečně rozesmála.

Řada chyb, které ušly korektuře už jsou jen onou pověstnou třešničkou… V případě, že budu v budoucnu vyhledávat příběhy z mořských hlubin, sáhnu po dobrodružstvích Supermořce a Ploutvokluka ze Sponge Boba!

Meda77
22.11.2021 4 z 5

Adrenalinová krvárnička o pěkně naštvaných sardinkách. Oddechovka o které každý ví o čem bude. Pokud jste zrovna u moře, doporučuji nečíst, aby se za vámi na hladině nepohupovalo i něco z vašich plavek. Jinak letní pohodárna a napětí, splňuje co se očekává.

DominikV
07.05.2020 5 z 5

Mně se to líbilo strašně moc. Před započetím četby jsem se obával, aby to nebylo stejné jako první díl a tím mě to mohlo nudit. Ano, nese se to ve stejném duchu jako předešlá kniha, ale za mě jí ve všech ohledech překonává. Karty jsou sice předem rozdané a žádné zvraty nelze očekávat, jinak se ale jedná o skvělou akční a dobrodružnou jízdu, kterou jsem nečetl naposledy.

danny_21
18.12.2016 3 z 5

Druhé pokračování románku o hladovém prvohorním zubounkovi se víceméně nese v podobných šlépějích a kvalitě jako předchozí dobrodrůžo. V zajetí se Meg nelíbilo, tak se rozhodně vzit to oklikou přes několik svačinek šupky dupky zpátky domů, kde ale operují lidští dvounožci a navíc taky ještě jiná havěť z prehistorie. Pohodové čtení, které neurazí, hodnotím stejně jako první díl - 70 %

lampernaqui
30.03.2015 3 z 5

Čistokrevný odpočinkový román o veleobřím megalodonovi, tentokrát uvězněném v obřím akváriu, kde třikrát denně pózuje návštěvníkům. To by bylo, aby se nedostal ven na širé moře a tropil plavcům neplechu. Od knihy neočekávat filosofické úvahy, má jenom bavit... a to splňuje na jedničku.

michimuller
27.11.2014 5 z 5

Skvělé pokračování románu s obrovským fantastickým megalodonem v hlavní roli, tentokráte ubytovaném v obrovském akváriu. Moderně pojatý příběh vystavěný na předchozím díle série o Meg, kterou přepadly mateřské pudy. Napínavý příběh ani na okamžik nepolevuje, na své si přijde každý milovník žraločí tématiky. Určitě doporučuji čte se jedním dechem.

profiss
30.11.-0001 5 z 5

úžasně napínavý příběh, moc mě mrzelo, že jsem knihu dočetla, ale na druhou stranu se mi přestalo zdát o obrovském žralokovi