Maskované město

Maskované město https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459443/bmid_maskovane-mesto-keJ-459443.png 4 122 20

Neviditelná knihovna série

< 2. díl >

Život agentky a Knihovnice Irene, toho času působící v jedné z alternativních verzí viktoriánského Londýna, začíná být jednotvárný. Sbírá pro tajemnou Knihovnu významná beletristická díla a hezky zapadá do místní společnosti. Ale když je její učedník Kai, drak královského původu, unesen fae, její pečlivě vymyšlený život v utajení se začíná hroutit. Kaiův únos by mohl vyvolat konflikt mezi silami chaosu a řádu, který by zasáhl všechny světy a dimenze. A lidstvo by se mohlo octnout uprostřed křížové palby. Aby tomu zabránila, bude se Irene muset spojit s místním vůdcem fae a vydat se hluboko do světů chaosu, do verze Benátek plné temné magie, prapodivných náhod a neustálých oslav Karnevalu. Tam bude muset svého přítele zachránit dřív, než se z něj stane první oběť katastrofické války. Ale vyznat se v bouřlivé krajině politiky fae vyžaduje více než Ireninu akademickou moudrost a mrštný jazyk. Aby zabránila Armagedonu, bude možná muset obětovat vše, co je jí drahé…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

The Masked City , 2015


více info...

Přidat komentář

netopýrek1985
16.04.2024 5 z 5

Já to nevím, ale ty dva Irene a Kai se mi začínají líbit. Zkusíme další díl.

Radovan_R
14.08.2023 3 z 5

Docela dobré čtení. Bohužel jsem neměl moc času, takže jsem knihu pořád odkládal a vracel se k ní, což požitku ze čtení moc nepřidá. Kvalitativně je možná o trochu výše než první díl, na ukrácení času při cestování skvělá. Jen závěr mi přišel trochu nepochopitelný - jak se všichni nepřátelé dostali do Vlaku??


zirafinec
27.08.2022 4 z 5

Stejně jako v předchozím díle se děj rozjíždí až v druhé polovině, kde byl ale opravdu skvěle napsaný.

knihomolka74
19.07.2022 4 z 5

Na druhý díl jsem prohlížela s rezervou, ale kupodivu, po začátečním pomalém rozjezdu,se četl lépe, než díl první. Celkově bych hodnotila, jako dobrou knihu, pro milovníky fantasy, kouzel a detektivního pátrání.
Ty popisy míst byly vážně někdy zbytečně dlouhé...

JáŠárka
27.09.2021 4 z 5

Tento díl mne bavil mnohem víc než první. Chytil mě hned od začátku a až do konce nepustil. Některé věci tam byly trochu nedořešené, ale na celkovém dojmu to nebylo znát.

psychousek
08.05.2021

(SPOILER) Velmi dobrý druhý díl, zvyšující se dynamika jak příběhu, tak mezi postavami, knihu jsem zhltla. Cokoli dalšího, co bych o ní napsala je spoiler. Musím ovšem uznat jednu věc - vysvětlení ohledně "vlaku" a jeho závěrečné "osvobození" jsem pořádně nepochopila...

Selve
04.01.2021 5 z 5

Zřejmě je kniha (série) mířená na mladší diváky, sám jsem si knihu užil. Takové odpočinkové čtení. Sice mi chvíi trvalo se do knihy řádně začíst, ale stálo to za to.

*Pájuše*
11.07.2020 3 z 5

Prvni díl, kde se setkávám s Yrene mě bavil podstatně více. Tenhle díl nebyl vyloženě špatný nebo dobrý, jak naznačují moje tři hvězdičky, ale byly zde věci, které mi opravdu nesedly. Chápu, že když se hlavní hrdinka někam dostane, je důležité popsat to místo, ovšem tady těch sáhodlouhých popisů bylo na mě nějak moc a uprostřed knihy jsem už jen převrácela oči v sloup. Nemohla jsem se zde ani ztotožnit s fae Guantesovými. Těžko se mi věřilo, že byli no "mocní" ve světle událostí, které se staly ve vlaku. Představovala jsem si trošku větší drama. A pak samotný "osvobození" vlaku taky bylo přitažené za vlasy. Suma sumárum, tenhle díl mě moc neoslovil.

Magrata15
16.02.2020 4 z 5

Do půlky knihy mi šlo čtení nějak pomalu, ale pak se rozjela akce, detektivní pátrání a spousta kouzel a druhou půlku jsem měla přečtenou za chvíli.
A jeden postřeh na závěr:
Nikdy by mě nenapadlo, že se drak může přátelit s vodou. Spíše bych očekávala oheň. Ale všechno je jinak.

kikies
15.05.2019 4 z 5

Mně se to prostě líbí. Ač literatura fantasy a ještě k tomu určená zřejmě pro děti, mě to neskutečně baví! A jsem neskutečně zvědavá, jak se to vyvine a jak to dopadne :-)

klarence
06.03.2019 4 z 5

velmi dobře se četla , i když mi míra chasu místy přišla až moc, ale kniha se mi celkově líbila.. těším se na další díl

pejty
31.12.2018 3 z 5

První díl byl pro mě lehké zklamání. Nyní jsem už očekával mnohem méně, proto tentokráte nejsem zklamaný, ale nemůžu říct, že bych byl nějak zvlášť nadšený. Opět jsem se totiž podíval do světa, který je i na můj vkus až moc chaotický. Další díl rozhodně přečtu, ale jen proto, že když už jsem přečetl první dvě třetiny, tak chci vědět jak to skončí.

Yui-chan
28.11.2018 4 z 5

Na pokračování jsem se velmi těšila, jednička mě nadchla a měla jsem od dvojky velká očekávání. Nejprve k mínusům, těch je pomálu. Celé knize chyběl Kai! :D jen na začátku a na konci si ho člověk moc neužil. Kniha byla velice zajímavá a splnila mé vroucí přání, aby mi trochu více vysvětlila far, jejich význam, magii, chaos a jiné věci, které mi v jedničce trochu utíkaly. A stalo se! Měli jsme příležitost sledovat malé příběhy malých fae i trochu spletitější politiku větších fae. Silvera, kterého jsem v prvním díle ráda neměla, jsem si popravdě v celku oblíbila, vždyť on byl vlastně takový malý ňouma. Irene je popravdě trochu rozporuplná postava, u té jediné si nejsem jistá, jestli jí fandím nebo mě štve (štve mě, ale fandila jsem jí, aby Kaie našla!), nemám ráda ty přehnaně emancipované postavy. Ale když je někdo Knihovníkem, musí být nejspíš zvyklý spoléhat především na své schopnosti. Děj byl poměrně komplikovaný, ale co jiného čekat od místa s vysokou úrovní chaosu. Na druhou stranu kniha se mi četla velice lehce a stačily na ni jen dvě cesty vlakem, tichý oddíl a trochu kávy. Opravdu velice se těším na třetí knihu a doufám, že se dozvím ještě o malinko více o Knihovně a jejím chodu. A hlavně jsem zvědavá, jak to dopadne mezi Kaiem a Irene.

Rowana
03.11.2018 3 z 5

Míra chaosu mi přišla opravdu dost vysoká. Ale zas na druhou stranu, co čekat v tak extrémně chaotickém světě, do něhož se oba knihovníci ne zcela dobrovolně vypravili?
Další díl už mi leží na stole, takže dobrý, ve skutečnosti se mi to líbilo a těším se na pokračování příběhu.

trudoš
03.08.2018 3 z 5

„Neříkám, že všichni šílení vědci čtou Jane Austenovou, ale překvapivé množství těch, s nimiž jsem se setkala, ano.“
Předností Genevieve Cogmanové je stylistická hravost. Ke čtenáři promlouvá skrze nevtíravý humor, nenudí vysvětlujícími pasážemi a kupodivu ani nehrotí romantické motivy. Kdyby Lois McMaster Bujoldová skončila se space operou a začala psát urban fantasy, vypadalo by to právě nějak takhle.
Přesto má Maskované město svoje mouchy. Oproti prvnímu dílu ubylo sice na zmatenosti i postavách, jenže autorce jakoby jednoduchá zápletka přerostla přes hlavu a od příjezdu do Benátek netušila, jak ji pořádně udržet na uzdě. Navíc se na vyprávění maličko podepisuje její přecitlivělá ženská ruka. Čte se to ovšem neuvěřitelně lehce, až mi přišlo, že se většina z těch čtyř seti stran ztratila někde v časoprostoru. Jenže i když má svět knihovníků-dobrodruhů obrovský potenciál, nemohu se zbavit dojmu, že spisovatelé jako Mike Carey či Jasper Fforde využili tuhle tématiku mnohem zajímavěji.

MiraiYume
17.06.2018 5 z 5

Maskované město bylo nabité akcí. Hluchých míst bylo pomálu a povětšinou dokreslovaly svět fay a draků, což bylo celkem příjemné. Příběh tak působil opravdu propracovaně a rozhodně mě bavil, možná o něco víc než první. A navíc skončil tak, že si třetí díl prostě přečíst musím. Hlavně mě zajímá, jestli se konečně vyvine vztah mezi Kaiem a Irene.

Gibis
15.06.2018 4 z 5

Já jsem opět spokojená. Bylo to o něco méně chaotické než Neviditelná knihovna, ale určitě stejně napínavé. Kaie jsme si tentokrát užili mnohem méně, protože celý díl se točí kolem jeho vysvobození ze zajetí a do děje téměř nezasahuje. Prim hraje Irene a vydatně jí přitom pomáhá náš starý známý detektiv Vale. Čtení jsem si užila a za mě 4*.

Veve721
20.05.2018 4 z 5

Většina čtenářů hodnotí druhý díl mnohem výše, než díl první. Já však v tomto budu výjimkou, protože se mi úvodní "Neviditelná knihovna" líbila o drobek více. Možná můžu shodit vinu na špatné období a stres ze zkoušek, díky kterému jsem nedokázala čtení věnovat dostatek pozornosti. Ale není to jediný problém, který s "Maskovaným městem" mám. Ačkoliv k sobě oba díly dokonale ladí po stránce grafické, po obsahové už to tak vyvážené nebylo. A to mi u série příide jako podstatný prvek - aby jednotlivé díly tvořily ucelený a dokonale sladěný příběh. Jenže tady tomu tak nebylo. Zatímco první díl jsem přirovnávala k filmech o dobrodružném knihovníkovi Flynnu Carsenovi, druhý díl byl svým příběhem mnohem více podobný Plánu útěku, což je film, kde se Silvester Stallone nechá zavřít do nebezpečné věznice, aby odtamtud pak mohl utéct. Oba filmy jsou opravdu skvělé, ale dohromady spolu nefungují. To, co mě bavilo v prvním díle, jsem ve druhém nenašla. A přestože mi "Maskované město" nabídlo mnoho jiných "dobrot", radši bych zůstala věrná původní chytré a sarkastické Irene.

Tím ale nechci nikoho odradit, protože tato knížka rozhodně za přečtení stojí a mě vážně moc bavila. Jen se v mých očích nevyrovnala prvnímu dílu.

kamila002
07.03.2018 5 z 5

Druhý díl se mi líbil daleko víc než první. Moc se těším na třetí díl

IvankaM
28.12.2017 4 z 5

Musím říct, že to bylo mnohem lepší jak první díl.
Bylo to plné akce, což bylo super, ale někdy toho bylo zbytečně až moc. Příklad: když utíkali. Bylo to zbytečně dlouhý a komplikovaný.
Ale bože prostě Irene a Kai? OTP!!!!