Ztracená zápletka

Ztracená zápletka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403730/bmid_ztracena-zapletka-P0y-403730.jpg 4 79 13

Neviditelná knihovna série

< 4. díl >

Poté, co dostala zakázku, aby našla vzácnou knihu, se Knihovnice Irene a její asistent Kai vydávají do New Yorku éry prohibice. Spolu s draky, gangstery a fae se ocitnou uprostřed politického boje. V New Yorku dvacátých let dvacátého století panuje prohibice. V módě jsou fedory, šaty s třásněmi a samopaly. Intriky jsou v plném proudu. Neohrožení Knihovníci Irene a Kai se ocitají uprostřed dračího politického souboje. Zdá se, že se do tohoto sporu zapletl mladý Knihovník, a pokud ho nedokáží zachránit, pro tajemnou Knihovnu by to mohlo mít velké následky. A protože rovnováha sil mezi mocnými frakcemi visí na vlásku, mohlo by to způsobit i válku.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Lost Plot , 2017


více info...

Přidat komentář

zirafinec
07.09.2022 5 z 5

Tenhle díl byl zatím asi nejlepší.

psychousek
08.05.2021

Pokud předchozí tři díly byly super, pak vězte, že tento za nimi nezaostává. Opět dobrá zápletka a pěkně rozuzlení. Bitvu jsem si opravdu užila a její závěr byl super. Ačkoli se objektivně jedná o knihy pro mladší čtenáře, skutečně mne to bavilo a považuji všechny čtyří díly za dobré čtení.


Selve
04.01.2021 4 z 5

Kniha je stále zábavná, nicméně pokud čtete sérii knihu za knihou, chybí tomu jiskra. Znovu však opakuji kniha je opravdu fajn, jen doporučuji si dávat mezi díly časový rozestup a třeba mezi tím číst jinou knihu. I tak doporučuji.

P.s. těším se na další díl, který má vyjít letos

kikies
17.12.2020 4 z 5

Pořád napínavé, pořád vtipné a zajímavé, ale chyběl tomu nějaký výraznější posun. Také bych řekla, že se jedná o sice pořád dost dobrý, ale zřejmě zatím nejslabší díl. Líbila se mi ta závěrečná spolupráce všech znepřátelených skupin...

trudoš
16.08.2020 3 z 5

„Neočekávejte, že budu shovívavá k někomu, kdo ničí knihy. Ať je to kdokoli.“
Čtvrtá kniha podivuhodných eskapád nevšedních knihovníků se nese ve stejném duchu, jako ty předešlé. Což je vlastně špatně. Ústřední motiv pro sérii už totiž Genevieve Cogmanová představila a teď jen sype jednu epizodu za druhou, dokud nepřijde čas celou tu polízanici vyřešit. A přesně na tohle Ztracená zápletka dojíždí. Akce i humoru je pořád dost, jenže původní šabloně došla invence. Navíc autorka jako by měla vymyšlený pouze konec románu a tomu pak přizpůsobila celé vyšetřování, které se nepřehledně vleče a skáče z jednoho podezřelého na druhého, aby pak v poklidném závěru bylo vše náležitě vysvětleno, motivace pochopeny a důsledky vyvedeny. Naštěstí v závěru dojde k nečekané rošádě rozestavěných figur, takže nové dobrodružství může přijít prakticky odkudkoliv.
Co naopak potěšilo, je skutečnost, že se tu neřeší obvyklý milostný trojúhelník. Jen si nejsem jist, jestli mi to pro otevření dalšího dílu stačí.

Gibis
24.06.2020 3 z 5

Tentokrát mě bohužel příběh Irene trochu zklamal. Nedokázala jsem se začíst a postrádala jsem napětí předchozích dílů. Mocenské boje a politika dračích království na mě ke konci působila už trochu překombinovaně a po pravdě ani sladký konec tomu moc nepomohl. Budu doufat, že další díl bude lepší.

Magrata15
24.03.2020 5 z 5

Irene se dozví, že jeden z jejich kolegů Knihovníků, spolupracuje s draky, což by mohlo dostat jinak nestrannou Knihovnu do potíží. A tak se vydá do New Yorku dvacátých let dvacátého století, aby to prošetřila.
Setká se s draky, fae, policií i gangstery a v jednu chvíli budou bohužel všichni proti ní.
Tak tahle kniha měla spád a moc moc se mi líbila.

Rowana
14.02.2020 3 z 5

Dračí politika i logika by jednomu způsobily dost silnou bolest hlavy. Přirovnala bych to asi k Maskovanému městu, kde čtenář pro změnu zabředl do klišé fae. Při čtení jsem se nenudila, ale ani jsem nebyla nadšením či napětím bez sebe. Po dalším pokračování určitě sáhnu.

Ragazzaforte
14.01.2020 3 z 5

Kvalita jednotlivých dílů má docela sestupnou tendenci. Ze začátku jsem měla dost problém se "začíst" a ponořit do děje. Ke konci už to bylo možná příliš překombinované. Ale stejně jsem si knihu užila.

Yui-chan
07.01.2020 4 z 5

Příběh Knihovny, Irene, Kaie a jejich světů mě velmi baví, tato série se mi žánrem trefila do noty. I když je pravdou, že tento díl byl zatím asi nejslabší, vždycky se těším, co se dozvím nového o některé z ras, ať už Fae nebo draků, jaké další alternativy budou představeny a jak dopadne celý příběh. Irene mě ani ve čtvrté knize nepřestává rozčilovat, naštěstí Kai to většinou zachránil. I přes ne vždy dobrý překlad (ano, to nejde nevidět, i když člověk čte s nadšením) se vážně těším na další díl, který snad celou sérii pěkně uzavře.

Nočnípták
28.10.2019 2 z 5

Moje nadšení z prvního dílu se nějak vytratilo. Nepatřím věkově ke čtenářům, pro které je kniha určena, ale tím to určitě nebude. V obou dílech jsou velké překladatelské chyby a nesmysly. Ten první díl byl však dějově bohatší a měl spád, takže jsem špatný překlad moc neřešila. Ve Ztracené zápletce se mně děj už tolik nelíbil a nakonec jsem dočítala děsně naštvaná na překladatele.
Další díly čekají, ale teď nějak nemám odvahu se do nich pustit.

tanulda
18.06.2019

Knihu mám zatím rozečtenou, takže děj nemůžu hodnotit, k čemu bych se ale ráda vyjádřila, je mizerný překlad :-( Podobně jako v předchozích dílech se i ve Ztracené zápletce dají dočíst překladatelské "perly" typu "Dole vám ještě pořád prohledávají kufr. Když jim řeknu, aby ho se sem přinesli, někdo ucítí krysu" (doslovný překlad idiomu "smell a rat", tj. všimnout si něčeho podezřelého). V jednom z předchozích dílů série jsem zase narazila na větu "myslet mimo krabici". Fakt mě to mrzí, na knihu jsem se těšila, nicméně tento překlad kazí dojem z knihy.

andysek88
24.04.2019 2 z 5

Nejslabší díl série. Zklamání.

Štítky knihy

draci magie knihovny

Autorovy další knížky

Genevieve Cogman
britská, 1972
2017  68%Neviditelná knihovna
2017  79%Maskované město
2018  82%Hořící stránka
2021  86%Smrtící slovo
2019  82%Ztracená zápletka

Kniha Ztracená zápletka je v

Právě čtených4x
Přečtených118x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených5x
Knihotéce206x
Chystám se číst76x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x