Mise na Miře

Mise na Miře https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12220/bmid_mise-na-mire-io4-12220.jpg 4 27 5

Jedna z řad knih, ve které se nevyskytuje Mark ani Ray. Paul Revest, mladý poručík Služby dálkového výzkumu, je vyslán na planetu Mira, aby nalezl a dopravil na Zem hypervysílač, který tam před čtvrtstoletím omylem zapomněla poslední expedice. Také by měl dát do pořádku poměry v místním království, zmítaném intrikami, osobní nevraživostí a bojem o moc. Paul nemá s podobnými úkoly ještě tolik zkušeností, proto je jeho přípravou pověřen agent Mark Stone, odborník na primitivní planety. Na Miře však už bude odkázán jen sám na sebe, bez vymožeností moderní techniky a účinných zbraní... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Mission sur Mira , 1979


více info...

Přidat komentář

Terva
10.03.2024 3 z 5

„Vzhledem k tomu,
že se jedná
o velice zvláštní misi,
máte právo odmítnout
a nikdo vám to nebude mít za zlé.“

Mise na Miře (Mark Stone 43) tady na Databázi knih někdo zařadil do podskupiny v sérii Anticipation. Vůbec nechápu, kde ten název ten dotyčný sehnal. V té jmenované sérii je tato kniha na jedenáctém místě. Na prvním místě v podsérii Anticipation je kniha Trestancem v Edenii, což je vlastně 47 kniha v sérii Mark Stone. Až se k této knize dostanu, tak snad pochopím ten podnázev. Jako by už teď nebyly knihy v této sérii tak solidně pomotané.

Citát. Koho mám sejmout?

Pravdou však je, že se v tomto příběhu vůbec nevyskytuje Mark Stone, ani jeho věrný robot Ray. V hlavní roli je zde mladičký Paul Revest, coby poručík Služby dálkového výzkumu. Mnohé, kteří tuto sérii čtou, snad ani nepřekvapí, že se zde setkají se spoustou stejných situací a výrazů, které pan spisovatel Jean-Pierre Garen používá v konzistenci s Marken Stonem. Tak že třeba místo mongolského generála Knova tu máme generála se šikmýma oči se jménem Orlov. Místo sexu je tu . . . sex a místo hvězdy v modrém poli je tu jiný znak. Pojmy jiné, prostředí stejné. Díky absenci Marka i Raye je tohle však jen průměrným dobrodružstvím.

Citát. Nebudem o tom diskutovat. Už jsem se rozhodl.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Eigis
17.11.2014 5 z 5

Jedna z knih kvůli kterým se vyplatí tuhle sérii číst. Příběh není jenom řada po sobě jdoucích soubojů. Je zde kladen větší důraz na sociální vztahy jednotlivých postav, ale na druhou stranu nechybí ani solidní bitva, ve které tentokrát nehrají prim vesmírné lodě.

Lusa
26.04.2011 5 z 5

Souhlasím, kniha je velice zajímavá a krásná, v poslední době jsem si sérii Anticipation dost oblíbila, je to sice stejný autor, ale vyznění příběhu je jiné než u tradičního Stonea.

SPOILER
S Markem jsem přeci jenom počítala trochu více, takhle by tam mohli dát kohokoliv, ale alespoň se mihnul, zajímalo by mě jenom kde byl Ray? Určitě zase na vyměnění paměťových čipů, bože on je horší jak ženská XD

gogo
30.11.-0001 5 z 5

Ačkoliv zde Mark Stone hraje jen zanedbatelnou roli, přesto je kniha o jeho kolegovi navýsost zajímavá a zábavná. Jedna z nejlepších knih, co jsem zatím v záchodové sérii četl...

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Mise na Miře je v

Přečtených58x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chci si koupit1x