Beznadějné pátrání

Beznadějné pátrání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12213/bmid_beznadejne-patrani-s1K-12213.jpg 4 26 5

Elsa Swensonová se stane obětí havárie helijetu na Terranii, což je terramorfní planeta rozdělená mezi pozemšťany a domorodce. Zoufalý Mark na tuto planetu odletí se svým přítelem androidem Rayem. Aby nalezl tělo své milované, musí proniknout na domorodé území, což zákon o nevměšování přísně zakazuje. Dojde k zvláštním událostem a Mark musí čelit nejen domorodcům, ale i nebezpečným bytostem z jiné galaxie, jejichž cílem je podrobit si veškerý inteligentní život v Pozemské unii.... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Recherche sans espoir , 2003


více info...

Přidat komentář

Terva
13.03.2024 5 z 5

„Jestli to,
co jedí pozemšťané,
je vždycky tak nechutné,
potom už chápu,
proč jsou tak zlí.“

Elsa Swensonová se stane objetí havárie helijetu. Mark Stone a jeho věrný přítel robot Ray letí na planetu Terranie V najít její tělo a uskutečnit náležitý pohřeb. Začíná to smutně, co? Ale všechno se to zvrtne v nečekané a nebezpečné dobrodružství s perfektní zápletkou a ještě lepším koncem. V příběhu jsou minimálně dvě překvapení. Jedním z nich jsou krasové. Těmito tvory je několikrát vyhrožováno, a když se pak čtenář dozví, jak vypadají a co dokážou udělat, je jasné, že jako nástroj výhrůžek, jsou tito „sympatičtí“ tvorové na svém místě.

Malá ochutnávka:
Mark si vztekle utřel slzu na tváři a zavrčel: „Odletím na Terranii V. Nesnesu představu, že Elsino tělo leží opuštěno na poušti. Musí být důstojně pohřbena. Zároveň chci objasnit, jak k tomu došlo a kdo v tom má prsty.“
„A případně se pomstít,“ zabručel Neuman.

Další povedený, akční a napínavý příběh v sérii Mark Stone kapitán pro dohled na primitivními planetami. Dokonce tu zažijeme, na poměry pana spisovatele Garena, nevídaný sex. Takový tu ještě nebyl. Ale víc vám neřeknu. Zajímavostí je informace na konci knihy. Jedná se o posledního Marka Stonea, který prý ve Francii už ani nevyšel. Více není řečeno, jen to, že tento příběh vyšel pouze v Čechách. Předpokládám, že v dalších (je jich ještě 44) příbězích se dozvíme o tomto faktu víc. Rozhodně se ale máme ještě na co těšit.

Citát: Nevzala jsem si kvůli tobě ani kalhotky.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Lusa
09.04.2011 5 z 5

Trošku jiný Stone než jsem zvyklá, ne že by autor změnil styl, ale vše se už nekonalo v tom stejném kole jako vždycky - Mark-Peggy-Khov- mise-spousta žen- piráti-vítězství.
Nemám tomu samozřejmě co vytknout, jsem ráda za trochu jiný příběh.

gogo
09.03.2011 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů série, které jsem zatím četl :)

lalak
30.11.-0001 5 z 5

Tohle je můj nejoblíbenější díl...

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Beznadějné pátrání je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce35x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x