Ďáblovy kameny

Ďáblovy kameny https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12156/bmid_dablovy-kameny-Jxb-12156.jpg 4 28 3

Na planetě Terrania VI kvete obchod s velmi žádaným artiklem – s nerostem lapis oniris. Jeho krystaly působí na světle jako droga, o to nebezpečnější, že nenávratně poškozuje mozkové neurony. Do boje s pašeráky se tentokrát zapojuje energická příslušnice Vesmírné policie Craigová se svým asistentem Barnettem, čerstvým absolventem policejní akademie. Druhou linii pátrání vede Mark Stone s androidem Rayem: ti se snaží odhalit zdroj, odkud jsou „ďáblovy kameny“ na Terranii dodávány. Rozpoutá se nelítostný boj, neboť pašerácká síť zasahuje do těch nejvyšších kruhů…... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Les pierres du diable , 1998


více info...

Přidat komentář

Terva
22.01.2024 4 z 5

„Zločinci
jen tak snadno
nezmizí.
Za každého mrtvého
nastoupí nový.“

Ďáblovy kameny – už jsme se s nimi setkaly. Není to nic jiného než lapis oniris, jehož krystaly působí na světle jako droga. Jsou nebezpečné a návykové. Toto je první dobrodružství ve kterém skoro vůbec nefiguruje Mark Stone a robot Ray. Jsou tu jen okrajově. Hlavní roli má jiná dvojice. Policejní vyšetřovatelé na planetě Terrania VI. A jsou to poručík Craigová a seržant Benett. A jsou docela milou dvojicí. Craigová je akční a chytrá, Benett je inteligentní a skromnej. Oba se pak perfektně doplňují.

Malá ochutnávka:
V pokoji byla ohromná postel s rozřezanými antigravitačními matracemi. V koutě stál toaletní stolek s rozbitým zrcadlem, s množstvím parfémů a voňavek, kalíšků s pleťovými krémi a líčidly.
Z koberce Mike sebral hračku. Byla to miniaturní replika arkturského medvěda, kruté šelmy s jasně modrou kožešinou. Hračka byla rozříznutá a vrah z ní vyrval náplň. I hlavu měla rozříznutou. Mike ji už chtěl odhodit, ale pak si všiml vypoulených očí. Dvě velké žluté koule, ale ta pravá poněkud matnější . . .

V jiné části Galaxie zase Mark a Ray hledají planetu, kde se Ďáblovo kameny nelegálně těží. Celý ten příběh je hodně akční a napínavý. Zatím, co na Terranii VI. jde obou vyšetřovatelům po krku nejen prodejci drog, ale i několik místních policistů, tak Mark i Ray zase čelí skupině pirátů, která lapis oniris těží. Je to dobrodružné, napínavé a má to jediný možný konec. Je tu dokonce i málo sexu, což mnohé asi překvapí.

Citát: Není rozumné zachovávat věrnost až za hrob, a proto se radši vzdali vítězi.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Maff
01.12.2015 3 z 5

Autor opět zvolil na sérii netradiční styl a příběh popisuje ve dvou souběžných dějových linkách. Přičemž obě linky se mají k sobě jako katoda a anoda. Část s Markem Stonem je možno označit minusem, spíše odpuzuje. Na menší ploše než obvykle autor dokázal vměstnat všechna klišé (pardon - charakteristiky) příběhů se Stonem a takto koncentrovaně je to těžký kalibr, kdežto část pojednávající o boji Craigové a její skupiny s dealery drog by při pečlivějším rozpracování vydal na slušný thriller o korupci a sisyfovské práci při boji s drogami. A to ke knížce přitahovalo.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Ďáblovy kameny je v

Přečtených71x
Knihotéce39x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x