Rudá hora

Rudá hora https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12209/bmid_ruda-hora-9Jj-12209.jpg 4 30 3

Za odepření poslušnosti nadřízeným, i když nejsou tak docela v právu, se tvrdě platí – o tom se na vlastní kůži přesvědčil synovec Marka Stonea poručík Oliver Standman, schopný, ambiciózní mladý muž. Byl vyslán na planetu Terrania IX, aby zabránil válečnému konfliktu s místním obyvatelstvem. Skupina finančníků ze Země dostala zálusk na zdejší nerostné bohatství a svých cílů se snaží dosáhnout všemi prostředky. Standman, i když na dálku podporován slavným strýcem, musí prokázat notnou dávku odvahy a předvídavosti, aby si zachránil holý život… -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

La montagne rouge , 1996


více info...

Přidat komentář

Terva
30.01.2024 3 z 5

„Tohle je poprvé
a určitě naposled,
co mám
podřízeného
milionářem.“

Rudá hora (40) je vlastně příběh ze série Kapitán služby pro dohled na primitivními planetami Mark Stone, bez Marka Stonea.
Jen asi třikrát nebo čtyřikrát je tady o něm zmíňka, ale osobně tu nevystupuje. Problém je však v tom, že následný hlavní hrdina Oliver Standman má vlastně stejné vlastnosti jako Mark Stone a také se dostává do stejných situací jako již zmíněný kapitán. Tak že vlastně, kdyby to byl Mark a ne Oliver, nikdo by to asi nepoznal.

Malá ochutnávka:
ADMIRÁL NEUMAN:
„Tuhle práci jste odvedl velice dobře, poručíku. Máte talent. Kdybyste nechtěl vstoupit do Služby, u nás je pro vás vždycky místo.“
OLIVER STANDMAN:
„Děkuji, pane admirále, ale radši bych dal přednost divochům než intrikám pozemšťanů.“

Tento příběh se mi zdál takový odbytý. Pan Jean-Pierre Garen chtěl pravděpodobně zkusit něco jiného, ale (asi vědomě) se zase dostal do svých spisovatelských kolejí a jen změnil jméno hlavního hrdiny. Má to akci, napětí, sex, ale ke konci se mi to zdálo zbytečně prodlužované.

Citát: Nyní jdi a nechť tě bozi ochraňují!

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Maff
11.11.2015 3 z 5

Krásný rodokaps, zapomeňte, že děj se odehrává v daleké budoucnosti a na vzdálené planetě, posuňte se v představách na Divoký západ. Máte zde usurpované a tudíž bouřící se domorodce, desperáty pokoušející se s nimi vyvolat válku, aby získali svůj majetkový prospěch, krásnou dívku, která jak jinak očaruje drsného a všemi mastmi mazaného hrdinu-pistolníka a světě div se, není to Mark Stone. Oním rekem je Stoneův synovec Oliver. Tedy další autorův odskok k jinému, i když se Stoneem úzce spjatému, hrdinovi. A opět coby "oddechovka" pobavilo.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Rudá hora je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce34x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x