Lucky Starr a prstence Saturnu

Lucky Starr a prstence Saturnu https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56258/lucky-starr-a-prstence-saturnu-56258.jpg 4 32 4

Lucky Starr série

< 6. díl

Šestá kniha série Lucky Starr. Zemskou federaci ohrožuje tajemný sirijský Agent X. Po stopě se vydá Lucky Starr se svým přítelem Čárou Jonesem. Zjistí, že nebezpečí je daleko hrozivější, než se předpokládalo – nepřátelský Sirius zbudoval nedaleko Země dokonalou vojenskou základnu…

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Lucky Starr and the Rings of Saturn , 1958


více info...

Přidat komentář

Luigi1
30.11.2023 3 z 5

Docela jsem zklamaný počítal jsem s lepším rozuzlením

toni-az
02.10.2019 3 z 5

Přišlo mi výrazně slabší než předchozí díly. Ale musím uznat, že rozuzlení bylo nejen překvapivé, ale hlavně totálně logické. Tím mě Asimov dostal, přestože už mi ty jeho naivní robozákony místy lezly krkem.


trudoš
16.10.2018 3 z 5

Přestože mi Prstence Saturnu přišly jako dějově nejslabší, paradoxně mě bavily málem nejvíc. Už jen proto, že mi celou dobu unikalo, jakou že to habaďůru Lucky Starr na Sirijce hraje, přičemž autorovi se daří celou šlamastyku dramaticky natahovat až do té nejposlednější minuty. A i když má tahle příjemná dobrodružka svoje nejlepší léta za sebou, rozhodně to neznamená, že si pár fanouškovských veteránů nemůže najít. Jde o to, jestli máte pro tvorbu Isaaca Asimova slabost, nebo ne. Technické popisy i vědecké informace jsou jinak standardně na úrovni, ačkoli s odstupem let kapánek naivní. Ale krásně naivní. To kouzlo dobového nadšení, kdy zdolání nemožného bylo otázkou zítřka, je jednoduše neopakovatelné a taky důvod, proč mám tuhle sérii tak rád.
PS: Nejkomičtější je, jak se hrdinům opakovaně daří zavařovat robotům jejich pozitronické mozky zákeřnými příkazy, které jsou i nejsou v rozporu se třemi zákony. Až si člověk pomalu říká, k čemu že ti roboti jsou, když mají tolik achillovek.

Phoenix16.cz
30.07.2014 4 z 5

Závěrečný díl série se zuby nehty drží zavedeného schématu vyprávění. Tzn. máme tu pouze nový problém k vyřešení. Jak už předchozí dva díly naznačovali, závěr se točí výhradně kolem největší záporáků Sirijců. I když se mi příběhy líbily, je už nejvyšší čas, aby skončily. Hrozilo by, že by se série zvrhla v pásovou výrobu jednoho příběhu za druhým a čím dál pitomějším. Takhle čtenářovi zbyde příjemná vzpomínka na sešt zábavných dobrodružství dvou přátel.

Autorovy další knížky

Isaac Asimov
americká, 1920 - 1992
2009  84%Nadace
1993  88%Já, robot
2009  87%Nadace a Říše
2010  87%Druhá Nadace
1993  87%Konec Věčnosti

Kniha Lucky Starr a prstence Saturnu je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x