Zpívající drát

Zpívající drát https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22220/bmid_zpivajici-drat-pgI-22220.jpg 5 23 2

Lucky Luke (Egmont) série

< 15. díl >

Lucky Luke je dnes už legendární postavou francouzského komiksu. Jeho autorem je duchovní otec Asterixe, slavný francouzský humorista René Goscinny. Lukovy příběhy (jichž je více než 70!) se odehrávají převážně na divokém západě a hlavní hrdina se v nich za neuvěřitelných okolností setkává s plejádou falešných hráčů, zlodějů dobytka i organizovaných zločinců, jako jsou bratři Daltonovi, Jesse James a další. Ale ať už situace nutí Luckyho Luka dělat sebekrkolomnější věci, vždy stojí důsledně na straně dobra. K bouřlivému rozvoji Spojených států druhé poloviny 19. století neodmyslitelně patří telegraf, kterému indiáni poeticky přezdívali „zpívající drát". V době, kdy se odehrává náš příběh, telegraf téměř spojoval východní pobřeží USA se západním a zbývalo dokončit poslední úsek mezi Carson City v Nevadě a Omahou v Nebrasce. Při tom samozřejmě nemůže chybět hrdina Divokého západu Lucky Luke. Kromě něho se v komiksu objeví i další slavné postavy amerických dějin, jako jsou prezident Abraham Lincoln a mormon Brigham Young.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Lucky Luke #46: Le fil qui chante , 1977


více info...

Přidat komentář

Kuža007
21.03.2023 5 z 5

Bezkonkurenčně jeden z nejlepších dílů Lucky Luka. Krásná historická zápletka, jedna z mála, kterou můžeme i přesně datovat. Skvělé vystupování historických postav v čele s Abrahamem Lincolnem. Úžasné Morrisovy kresby. Vtipnost a humor od začátku dílu až do jeho konce. Nejlepší byly asi ta scéna, ve které indiánský náčelník komunikuje s Velkým duchem přes telegraf.

borknagar
04.02.2015 5 z 5

Další díl mého oblíbence přečtený, opět povedené album. Tentokráte se Lucky Luke zůčastní výstavby telegrafu. Nepřijdeme o humor, akci, napětí a dalšího, pěkně vypečeného zloducha :) Škoda jen, že Egmont přestal Lucky Luka vydávat, rozhodně by si větší pozornost čtenářů zasloužil. :( Ale i tak, buďme rádi za těch 25 alb, co u nás vyšlo :)


Kniha Zpívající drát je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x